Uitnodigingen verzenden via Unieke Links

Deze functie maakt deel uit van de add-on Connect.

Krijg toegang

Je wilt het proces voor review-uitnodigingen beheren met je eigen tools. Dan zijn Unieke Links misschien wel ideaal voor je bedrijf. In dit artikel vind je gedetailleerde informatie over wat ze zijn en hoe je ze instelt.

Opmerking: De technologie die wordt gebruikt om persoonsgegevens te beschermen in een Unieke Link, is inmiddels verouderd. Trustpilot raadt het gebruik aan van Business Generated Links. Hierbij worden je persoonsgegevens beschermd met geavanceerde 256-bits AES-codering.

Wat is een Unieke Link?

Een Unieke Link is een link waarmee klanten worden uitgenodigd een bedrijfsreview achter te laten zonder dat ze in hoeven te loggen bij Trustpilot. Je kunt Unieke Links gebruiken samen met al onze andere uitnodigingsmethoden.

Elke Unieke Link is specifiek voor een bepaalde interactie met een klant en wordt gegenereerd en opgeslagen op de eigen server van je bedrijf. Nadat je de URL hebt gegenereerd, kun je die overal gebruiken. Klanten naar wie je de link stuurt, kunnen erop klikken en dan een review schrijven.

Opmerking: De klant ontvangt via e-mail een viercijferige bevestigingscode. Hiermee kan hij de inzending bevestigen en aantonen dat hij de auteur is.

Hoe werkt het?

De URL van een Unieke Link bevat de vereiste klantgegevens om een bedrijfsreview op te stellen: de naam, het referentienummer en het e-mailadres. Maar omdat ze worden gegenereerd en opgeslagen op de server van je eigen bedrijf, ontvangt Trustpilot deze gegevens alleen wanneer klanten op de link klikken om een review te schrijven.

Omdat we zeker willen weten dat de Unieke Link rechtstreeks afkomstig is van je bedrijf (en geen derde), is de link voorzien van een hash met de gegevens. Ook is de geheime sleutel van Trustpilot speciaal voor jouw bedrijf gemaakt.

Opmerking: Als je Unieke Links wilt instellen, neem je contact op met je accountmanager van Trustpilot voor je geheime code.

Hoe ziet een Unieke Link eruit?

Hier is een voorbeeld van een Unieke Link die de volgende gegevens gebruikt:

• Domeinnaam: mijndomein.com
  • Referentienummer: A1B2C3
  • E-mailadres klant: jan@voorbeeld.com
  • Naam klant: Jan Smit
  • Geheime sleutel Unieke Link: TrustpilotSecret

Dit is het eindresultaat:

https://www.trustpilot.com/evaluate/mydomain.com?a=A1B2C3&b={BASE64(jan@voorbeeld.com)}&c={encodeURI(Jan Smit)}&e={SHA1(TrustpilotSecretjan@voorbeeld.comA1B2C3)}

Opmerking: De methode voor uitnodigingen via een Unieke Link is alleen beschikbaar voor bepaalde Trustpilot-gebruikers met een abonnement. Dit is afhankelijk van het abonnementsniveau.

Een Unieke Link maken

Als je Unieke Links wilt maken om naar je klanten op te sturen, is het slim om ze dynamisch te programmeren, zodat ze met de klantgegevens van je klanten werken.

Wil je testen hoe een Unieke Link eruit zou kunnen zien, dan kun je er eentje in realtime hieronder genereren. Dit programma is ALLEEN om de links te testen.

Een Unieke Link in een browser testen

Als je wilt controleren of de Unieke Link juist is gemaakt:

• Plak je link in een browser en ga naar nl.trustpilot.com.
  • Als je de URL op de juiste wijze hebt gemaakt, lijkt die op de URL in de linkerafbeelding. Staat er een fout in de URL, dat ziet die eruit als de URL in de rechterafbeelding: