Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Handleiding: Trustpilot's Unieke Link uitnodigingen

Wilt u uw gehele review-uitnodigingsproces beheren m.b.v. in-house tools? Dan is de Unieke Link misschien wel de functie waar u naar op zoek bent.

Bekijk dit artikel voor meer informatie over de werking van de Unieke Link. Dit artikel is bestemd voor developers.

Opmerking: De technologie van de Unieke Link die wordt gebruikt om persoonlijke informatie mee te beschermen, wordt inmiddels als gedateerd beschouwd. Om die reden raadt Trustpilot aan om i.p.v. de Unieke Link, de Business Generated Link te gebruiken. De Business Generated Link beschermt de persoonlijke informatie van uw klanten m.b.v. een geavanceerde 256-bit AES encryptie.

Wat is een Unieke Link?

Een Unieke Link is een uitnodigingslink voor consumenten om verkopersbeoordelingen te plaatsen- zonder in te hoeven loggen. Iedere link is uniek voor elke klant-bedrijf specifieke interactie. Met de creatie van een Unieke Link kan uw bedrijf met gebruik van in-house tools het hele uitnodigingsproces zelf beheren. De Unieke Link is gegenereerd en opgeslagen op de server van uw bedrijf, dit is handig wanneer het delen van klantgegevens met Trustpilot niet mogelijk is.

Hoe werkt het?

De Unieke Link bevat informatie die een klant nodig heeft om een verkopersbeoordeling te schrijven. Dat wil zeggen een naam, een referentienummer en een e-mailadres. Alle drie de elementen zijn opgenomen in de URL, zodat deze informatie niet gedeeld wordt met Trustpilot totdat er op de link is geklikt. Om ervoor te zorgen dat de link afkomstig is van uw bedrijf en niet van een derde partij, bevat de link ook een hash met daarin de informatie, evenals een Unieke Link Secret Key die Trustpilot voor u heeft aangemaakt.

Hier is een voorbeeld van een Unieke Link die de volgende informatie gebruikt:

• Domeinnaam: mydomain.com
  • Referentienummer: A1B2C3
  • E-mailadres van de klant: jan@voorbeeld.nl
  • Naam van de klant: Jan Jansen
  • Unieke Link Secret Key: TrustpilotSecret

Let op: U ontvangt de Unieke Link Secret Key van uw account manager bij Trustpilot.

De Unieke Link zal er ongeveer zo uitzien:

https://www.trustpilot.com/evaluate/mydomain.com?a=A1B2C3&b={BASE64(john@example.com)}&c={encodeURI(John Smith)}&e={SHA1(TrustpilotSecretjohn@example.comA1B2C3)}

De accolades {} geven aan dat er informatie is dat gehashed/versleuteld dient te worden. De informatie die versleuteld/gehashed moet worden, staat tussen de haakjes (). Direct voor de haakjes vindt u het codeerformaat. Het codeerformaat is BASE64, SHA1 of encodeURI. U heeft programmeertaal nodig dat deze formaten ondersteunt of u kunt compatibele implementaties gebruiken van derde partijen. Het hash-/coderingsformaat wordt binnen de accolades gedefinieerd; het formaat is BASE64, SHA1 of encodeURI. U heeft programmeertaal nodig dat deze formaten ondersteunt of u kunt compatibele implementaties gebruiken van derde partijen. De haakjes () bevatten de informatie die gehashed/versleuteld dient te worden.

Het genereren van een Uniek Link

Wanneer u het wilt testen, kunt u de link hier onmiddellijk genereren:

Let op: Dit programma is ALLEEN om te testen. Om de Unieke Link te gebruiken in een productieomgeving, dient u het te programmeren zodat het dynamisch werkt met klantgegevens.

Wanneer de URL correct is gecreëerd, moet het eruitzien als in de afbeelding links. Wanneer er een fout is in de URL, zal het er als de afbeeldin rechts uitzien:

Een juist werkende Unieke Link zal de ontvanger toestaan om een beoordeling achter te laten zonder in te hoeven loggen.

Heeft u problemen met de &e= parameter (SHA1 hash)?

SHA1 neemt slechts een enkele parameter in beslag, wat de samengevoegde reeks is van de 3 vereiste waarden. Zorg ervoor dat ze correct in de exacte volgorde staan.

Het meest gerapporteerde probleem met de Unieke Link is dat de hash onjuist is. Om precies te illustreren hoe de hash is gemaakt en hoe het eruit moet zien, hebben we hier bovendien een test tool voor gemaakt: