Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Trustpilots gratis WooCommerce plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Met Trustpilots gratis WooCommerce-plugin kun je automatisch bedrijfs- en productreviews verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen en voormalige klanten uitnodigen om reviews te schrijven.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is voor bedrijven die het WooCommerce e-commerce platform gebruiken. Maakt jouw bedrijf geen gebruik van WooCommerce? Ga dan naar onze andere apps. Als je andere automatische uitnodigingsmethoden gebruikt, vergeet dan niet om deze uit te schakelen zodat je geen dubbele uitnodigingen naar je klanten stuurt.

Belangrijke feiten over Trustpilots WooCommerce-plugin

• Automatiseer je review-uitnodiging — een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar de klant triggeren, met de vraag of hij/zij je bedrijf wilt beoordelen.
  • Stuur ook uitnodigingen naar je voormalige klanten, in één keer!
  • Voeg een TrustBox-widget toe met behulp van de plugin.

Het instellen van de WooCommerce-plugin

Verbind je WooCommerce-webshop met Trustpilot in 2 eenvoudige stappen:

1. Download de WooCommerce-plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Het downloaden van de WooCommerce-plugin

Ga naar Trustpilot Business>Integraties >E-commerce integraties > WooCommerce voor WordPress, en klik op Verbind nu. Klik nu op Download.

Het installeren van de WooCommerce-plugin

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je WordPress Admin-pagina en het installeren:

1. Ga naar Plugins > Add New
  1. Klik op Upload Plugin bovenaan de pagina.
  2. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina waar je de plugin kunt uploaden. Klik op die pagina op Choose file.
  3. Selecteer nu het plugin-bestand dat je zojuist had gedownload, en klik op Install Now.
    • WordPress zal nu het plugin-bestand uploaden en ook installeren. Je zult een bericht zien wanneer de installatie is voltooid:
  1. Eenmaal geïnstalleerd, dien je te klikken op Activate Plugin.
  2. Klik op Settings of op het Trustpilot-icoon aan de linkerkant van de pagina. Het kan zijn dat je je Trustpilot Business-account inloggegevens nodig hebt om in te loggen.
  3. Bekijk de juridische voorwaarden en bevestig door op Continue te klikken.
  4. Klaar! Je hebt de plugin met succes geïnstalleerd.

Het configureren van de WooCommerce-plugin

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, heb je verschillende configuratie-opties:

• Stel je e-mailgegevens in.
  • Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin
  • Nodig voormalige klanten uit om reviews te schrijven.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt, wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: de huidige E-mail Afzender is standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres dat je klanten zullen gebruiken, wanneer ze reageren op je e-mail.
  • Trustpilot website: de Trustpilot landingspagina waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het schrijven van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een bestelling vanuit je WooCommerce-webshop triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Hier kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten met het versturen van deze e-mail. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Je kunt instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden, op de General pagina.

Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de status in WooCommerce is Processing your order. Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de bestellingstatus is Confirmed. Klik op Save changes wanneer je de configuratie hebt voltooid.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt een TrustBox-widget toevoegen met de WooCommerce-plugin:

1. Klik op Choose a TrustBox.
  2. Je zult dan worden doorgestuurd naar de TrustBox Bibliotheek van Trustpilot.
  3. Als je de gewenste TrustBox hebt gevonden, klik dan op Verkrijg code.
  4. Kopieer de tweede code snippet en ga terug naar de WordPress Admin-pagina.
  5. Plak de code in het TrustBox code snippet veld.
  6. Nu heb je de mogelijkheid om een preview te zien van de TrustBox op je website, en kun je de widget op de gewenste locatie plaatsen.
  7. Klik op Save Changes om je TrustBox te publiceren.

Extra configuratie-opties:

• Page - Je kunt de TrustBox plaatsen op je landingspagina, categoriepagina of productpagina.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - De afstand van de linker- en rechterkant.
  • Vertical offset - De afstand van de onder- en bovenkant.

Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan door te klikken op Save changes.

*Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku kenmerk vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Nodig voormalige klanten uit

Met de Trustpilot-plugin kun je klanten uitnodigen die tussen de 7 dagen en een jaar geleden een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zul je een lijst zien van bestellingen waarvan het niet is gelukt om te synchroniseren. Je kunt het proberen om deze bestellingen opnieuw te synchroniseren door te klikken op Re-sync.

Productreview-uitnodigingen opnemen

De WooCommerce-plugin laat je productreview-uitnodigingen versturen als je van Trustpilots productreviews-functie gebruikmaakt. Lees meer over uitnodigingen en uitnodigingtemplates.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting product reviews.

Wanneer je eenmaal productreviews hebt ingeschakeld, kun je de velden voor product SKU, GTIN en MPN invullen in WooCommerce, om Trustpilot te laten weten waar je deze informatie op je WooCommerce-platform opslaat. Klik op Save changes als je klaar bent.

We hebben momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.