WooCommerce Applicatie

De WooCommerce App is er één uit de serie van applicaties die we hebben gebouwd om op een efficiënte manier klanten uit te nodigen om een beoordeling achter te laten op Trustpilot. Deze applicatie structuur staat Trustpilot toe om de benodigde data rechtstreeks uit uw WooCommerce webwinkel te halen en die data door te geven aan onze uitnodigingsservice.

Een aantal belangrijke dingen om te weten over de WooCommerce app:

• De app gebruikt WooCommerce's REST API, beschikbaar vanaf v. 2.1 en nieuwer
    • Het ondersteunt alleen de permalinks structuur "post name" (Settings > Permalinks).
    • Het ondersteunt alleen API's die lopen op https.
  • De app genereert Trustpilot uitnodigingen wanneer een nieuwe bestelling is gecreëerd in uw WooCommerce webwinkel.
    • Creëer WooCommerce bestelling is automatische creatie van een beoordelingsuitnodiging.
    • Het is mogelijk om een vertraging in te stellen van maximaal 90 dagen.
    • Het is mogelijk om uitnodigingen te versturen naar voormalige klanten (tot één jaar terug).
    • Het is mogelijk om zowel een productbeoordeling als een verkopersbeoordeling in één uitnodiging te verzamelen.
  • Momenteel nodigt de app nieuwe en terugkerende klanten uit, afhankelijk van de gekozen uitnodiging instellingen van het bedrijf.
  • We raden klanten aan om AFS uit te schakelen bij het implementeren van de WooCommerce App om dubbele uitnodigingen te voorkomen die kunnen leiden tot problemen bij het verzamelen van productbeoordelingen.
  • De 'user role' zal ingesteld moeten worden als Shop Manager of Administrator om succesvol met de app te kunnen verbinden.

Stap-voor-Stap Instructies voor het Installeren van de WooCommerce App (Gebaseerd op versie 2.3.5 - 2.6.8)

Verbind met de WooCommerce App om klanten uit te nodigen om een beoordeling op Trustpilot achter te laten, in 4 eenvoudige stappen.

VERBIND UW WOOCOMMERCE WINKEL MET TRUSTPILOT

1. Open https://ecommerce-invitations.b2b.trustpilot.com/ en klik op de WooCommerce knop om de verbinding op te zetten tussen uw WooCommerce webshop en Trustpilot.
  2. In WooCommerce, stel een nieuwe gebruiker en API credentials in. Volledige instructies zijn te vinden op de Verbind pagina in uw business account.
  • A. Log in op WordPress/WooCommerce shop als een admin gebruiker
  • B. Wees er zeker van dat u de Post Name link structuur onder Instellingen > Permalinks selecteert. (LET OP: Het wijzigen van deze instelling zal de structuur van uw site’s URL veranderen. Ga voorzichtig te werk.)
  • C.1 Navigeer naar 'Users' in het linkermenu
  • C.2 Klik op Add New
  • C.3 Vul de vereiste velden in
  • C.4 Selecteer Shop Manager rol
  • C.5 Klik op Add new user
  • D.1 Ga naar WooCommerce/Settings, klik op "API"
  • D.2 Klik op Keys/Apps
  • D.3 Klik op Add Key
  • D.4 Vind de gebruiker die u hebt gecreëerd in stap 2C
  • D.5 Klik op Generate API Key
  • D.6 U zult nu een Consumer Key en Consumer Secret zien
  1. Voer de Consumer Key en Consumer Secret in die u zojuist heeft opgezet in WooCommerce, evenals de volledige URL van uw winkel. Klik op Verbind me.

STEL UW UITNODIGING INSTELLINGEN IN

1. Pas uw uitnodiging instellingen aan, waaronder:
    • Naam Afzender en E-mail Afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen (let op: momenteel is de E-mail Afzender standaard ingesteld als het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres).
    • Antwoord op E-mail: Het e-mailadres dat u wilt dat uw klanten gebruiken wanneer ze willen reageren op uw uitnodiging. (Antwoord op e-mails kunnen toegevoegd en geverifieerd worden via de Nodig uw klanten uit pagina in uw business account.)
    • Trustpilot Website: De taal van de landingspagina waar uw klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze een beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende websites voor verschillende geografische locaties die de taal veranderen, bijvoorbeeld dk.trustpilot.com is de Deense Trustpilot website.
    • Uitnodiging Trigger: De handeling in WooCommerce die een nieuwe Trustpilot beoordelingsuitnodiging zal stimuleren. De enige trigger die we momenteel ondersteunen is bij de plaatsing van een bestelling.
    • Verzend Vertraging: Het aantal dagen dat u tussen het verzenden en ontvangen van de beoordelingsuitnodiging wilt instellen (maximaal 90 dagen).
    • Wilt u ook uitnodigingen voor productbeoordelingen toevoegen? Wanneer u gebruik maakt van productbeoordelingen, dan kunt u Ja selecteren om ook een uitnodiging voor een productbeoordeling mee te versturen.
    • Wilt u voormalige klanten uitnodigen? Dit biedt u de mogelijkheid voormalige klanten uit te nodigen, klanten die 7 dagen tot een jaar geleden een aankoop bij u hebben gedaan (wanneer deze optie ontbreekt, dan heeft u deze instellingen al een keer aangepast, zet de integratie dan stop en start opnieuw).

SELECTEER EEN E-MAIL TEMPLATE VOOR UW UITNODIGINGEN

1. Kies de template die u graag naar klanten wilt verzenden. Het overzicht van templates komt van uw handmatige beoordelingsuitnodigingen template bibliotheek. U heeft toegang tot uw handmatige beoordelingsuitnodigingen templates, daarnaast kunt u deze bewerken in de Template Editor in uw business account. Vind hier meer informatie.

Om de voorvertonging van de e-mail te bekijken kunt u uzelf een test per e-mail verzenden (dit geldt alleen voor verkopersbeoordelingen). Klik op de Volgende stap knop om de instellingen te voltooien.

INSTALLATIE VOLTOOID BEVESTIGING

1. Klik op Ja, verstuur uitnodigingen. Dat is alles! Eenmaal verbonden en ingesteld zult u een bevestigingsscherm zien, deze verzekert u dat uitnodigingen worden verstuurd bij nieuwe bestellingen in WooCommerce. U kunt vanuit dit scherm de Uitnodiging Geschiedenis bekijken of uw WooCommerce App uitnodiging instellingen bewerken.

Kan ik Trustpilot’s IP adresesen whitelisten met mijn eCommerce system?

We hebben geen IP adres, maar u kunt onze user agent gebruiken: TrustpilotWooCommerceIntegrationService/1.0 (+https://www.trustpilot.com)