Trustpilots WooCommerce-integratie

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Met onze WooCommerce-integratie kun je het verzamelen van bedrijfs- en productreviews automatiseren, meerdere TrustBox-widgets toevoegen en klanten vragen om reviews te schrijven. Hier lees je hoe je dit instelt en beheert.

Opmerking: er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

De integratie downloaden

Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce > WooCommerce. Klik nu op Download.

De integratie installeren

1. Ga in de beheerpagina van WooCommerce naar Plugins > Add New. Klik op Upload Plugin.
  1. Klik op Choose File. Selecteer het plugin-bestand dat je zojuist hebt gedownload en klik op Install Now.
  2. Zodra het bestand is geïnstalleerd, klik je op Activate Plugin.
  3. Je wordt doorgeleid naar een lijst met je plugins. Zoek Trustpilot en klik op Settings.
  1. Lees de voorwaarden door en vink het vakje voor I understand and accept aan. Klik daarna op Confirm.

De integratie beheren

Nadat je de integratie hebt geïnstalleerd, is het Trustpilot-tabblad onderdeel van je WooCommerce Admin Panel. Hier kun je je instellingen beheren.

Je uitnodigingen instellen

Bij een bestelling via de online winkel van WooCommerce krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. Zo stel je dit in:

1. Klik in de beheerpagina van WooCommerce op het tabblad Trustpilot in het linkermenu.
  2. Onder Invitations kun je Sender name, reply-to email, Trustpilot landing page en Send delay configureren.
  3. Je kunt de uitnodiging-trigger ook configureren door te kiezen uit twee opties. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging verzonden naar klanten wanneer hun bestelling wordt verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  4. Klik dan op Wijzigingen opslaan.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Als je de productreviews van Trustpilot voor je bedrijf gebruikt, kun je de optie inschakelen om ze toe te voegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Klik in de beheerpagina van WooCommerce op het tabblad Trustpilot in het linkermenu. Klik op Product Reviews.
  2. Onder Turn product review invitations on schakel je de optie Product reviews are active in.
  3. Vul de SKU (Stock Keeping Unit), het GTIN (Global Trade Item Number) en het MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik op Save changes.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen 7 dagen tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Klik in de beheerpagina van WooCommerce op het tabblad Trustpilot in het linkermenu.
  2. Onder Past Orders kies je de gewenste periode.
  3. Klik op Sync up orders om op te slaan.
  4. Je kunt na het opslaan de gesynchroniseerde bestellingen bekijken. Als er bestellingen zijn waarvan synchronisatie is mislukt, staan ze onderaan de pagina. Klik op Re-sync om het opnieuw te proberen.

Een TrustBox toevoegen of verwijderen

Je kunt via de WooCommerce-integratie meerdere TrustBox-widgets aan je webpagina's toevoegen.

1. Klik in de beheerpagina van WooCommerce op het tabblad Trustpilot in het linkermenu.
  2. Klik op het tabblad TrustBox van het bovenste menu.
  1. Selecteer de TrustBox en de lay-out die je wilt gebruiken.
  2. Kies op welke pagina je de TrustBox wilt weergeven. Bekijk dan een voorvertoning van de TrustBox door deze te slepen naar je siteweergave.
  3. Als je tevreden bent over de plek en de configuratie van je TrustBox, klik je op Publish changes.
  4. Als je een TrustBox van je site wilt verwijderen, wijs je de TrustBox aan en klik je op de prullenmand. Daarna klik je op Publish changes.

De integratie ontkoppelen

Wil je de integratie niet meer gebruiken? Geen probleem. Volg deze stappen om deze te ontkoppelen:

1. Log in op je WooCommerce-account. Klik in het beheervenster op het Trustpilot-tabblad.
  2. Onder Settings klik je op Clear the Integration Key. Klik dan op Save changes.

Als je de integratie wilt verwijderen:

1. Ga in de beheerpagina van WooCommerce naar Plugins.
  2. Zoek Trustpilot-reviews. Klik op Deactivate en dan op Delete.

Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.