Trustpilots gratis WooCommerce plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Met Trustpilots gratis WooCommerce-plugin kun je automatisch bedrijfs- en productreviews verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen, en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is voor bedrijven die het WooCommerce e-commerce platform gebruiken. Maakt jouw bedrijf geen gebruik van WooCommerce? Bekijk dan onze andere integraties. Als je andere automatische uitnodigingsmethoden gebruikt, vergeet dan niet om deze uit te schakelen zodat je geen dubbele uitnodigingen naar je klanten stuurt.

Belangrijke feiten over Trustpilots WooCommerce-plugin

• Automatiseer je review-uitnodiging — een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar de klant triggeren, met de vraag of hij/zij je bedrijf wilt beoordelen.
  • Stuur ook uitnodigingen naar je voormalige klanten, in één keer!
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.

Het instellen van de WooCommerce-plugin

Verbind je WooCommerce-webshop met Trustpilot in 2 eenvoudige stappen:

1. Download de WooCommerce-plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Het downloaden van de WooCommerce-plugin

Ga naar Trustpilot Business>Integraties >E-commerce integraties > WooCommerce voor WordPress, en klik op Verbind nu. Klik nu op Download.

Het installeren van de WooCommerce-plugin

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je WordPress Admin-pagina en het installeren:

1. Ga naar Plugins > Add New
  1. Klik op Upload Plugin bovenaan de pagina.
  2. Je wordt nu doorgestuurd naar de pagina waar je de plugin kunt uploaden. Klik op die pagina op Choose file.
  3. Selecteer nu het plugin-bestand dat je zojuist had gedownload, en klik op Install Now.
    • WordPress zal nu het plugin-bestand uploaden en ook installeren. Je zult een bericht zien wanneer de installatie is voltooid:
  1. Eenmaal geïnstalleerd, dien je te klikken op Activate Plugin.
  2. Klik op Settings of op het Trustpilot-icoon aan de linkerkant van de pagina. Het kan zijn dat je je Trustpilot Business-account inloggegevens nodig hebt om in te loggen.
  3. Lees de voorwaarden door, en vink het vakje voor I understand and accept the above aan. Klik daarna op Confirm.
  4. Klaar! Je hebt de plugin met succes geïnstalleerd.

Het configureren van de WooCommerce-plugin

Wanneer je de plugin hebt geïnstalleerd, heb je verschillende configuratie-opties:

• Stel je e-mailgegevens in.
  • Nodig voormalige klanten uit om reviews te schrijven.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt, wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: de huidige E-mail Afzender is standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres dat je klanten zullen gebruiken, wanneer ze reageren op je e-mail.
  • Trustpilot website: de Trustpilot landingspagina waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het schrijven van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een bestelling vanuit je WooCommerce-webshop triggert automatisch een e-mail naar de desbetreffende klant. Hier kun je instellen hoeveel dagen je wilt wachten met het versturen van deze e-mail. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Je kunt instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden, op de General pagina.

Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de status in WooCommerce Processing is. Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de bestellingstatus Confirmed is. Klik op Save changes wanneer je de configuratie hebt voltooid.

Productreview-uitnodigingen opnemen

De WooCommerce-plugin laat je productreview-uitnodigingen versturen als je van Trustpilots productreviews-functie gebruikmaakt.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting product reviews.

Wanneer je eenmaal productreviews hebt ingeschakeld, kun je de velden voor product SKU, GTIN en MPN invullen in WooCommerce, om Trustpilot te laten weten waar je deze informatie op je WooCommerce-platform opslaat. Klik op Save changes als je klaar bent.

Nodig voormalige klanten uit om reviews te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je voormalige klanten uitnodigen, die bijvoorbeeld in de afgelopen 7 dagen (of zelfs in de afgelopen 3 maanden) een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen gesynchroniseerd worden met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zie je een lijst met bestellingen die niet gesynchroniseerd konden worden. Je kunt proberen om deze bestellingen alsnog te synchroniseren, door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je WooCommerce-plugin.

1. Om een voorbeeld van een TrustBox te bekijken, ga naar je WooCommerce Admin-pagina en klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu.
  2. Selecteer de TrustBox die je wilt bekijken en sleep het op je scherm op de gewenste plek. Je kunt de TrustBox herschikken waar je maar wilt.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Extra configuratie-opties:

• Page - Plaats TrustBoxen op je product-, categorie- en landingspagina's. Als je de voorkeur geeft aan een andere pagina, voer dan eenvoudigweg het specifieke webadres in.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - Verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset - Verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

*Als je de Product TrustBox kiest, dan zal de data-sku vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

We hebben momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, inclusief de content van andere websites gelinkt vanuit dit artikel.