Stap 1: Ontdekking - verzamel moeiteloos beoordelingen

1

Stap 1: Ontdekking - verzamel moeiteloos beoordelingen

Wanneer u begint met Trustpilot, raden wij u aan de Uitnodigen van klanten module te gebruiken. Het is een snelle manier om beoordelingen te verzamelen en erg makkelijk om te gebruiken. Wij hebben alleen een e-mailadres, naam en referentie ID nodig.

Nodig uw klanten uit: Uitnodigingen toevoegen

• Log in op uw Trustpilot Business Account (Indien u nog geen Trustpilot Business account heeft aangemaakt, dan kunt u dat hier doen)
  • Ga naar de Uitnodigingen tab in het menu aan de linkerkant
  • Selecteer Klanten Uitnodigen bovenaan de pagina.
  • Nodig uw klanten uit door de naam, het e-mailadres en het referentie ID/ ordernummer bij ons in te voeren. U kunt een Bestand uploaden (.csv of .txt), Knip en plak uw data kiezen of het Handmatig invoeren.
  • Ga door naar de volgende stap
Tips: Hoe kunt u de conversie rate van beoordelingsuitnodigingen optimaliseren.
Wanneer dient u de uitnodigingen te versturen?
Gebaseerd op marketing onderzoek adviseren wij u de e-mailuitnodigingen tegen het midden van de week te versturen. Consumenten zijn geneigd om hun e-mails net voor of net na de lunch te openen. Overweeg dus om de e-mails te versturen rond 10:30 of juist rond 14:00 of 15:00 uur.
Tijdens welke fase van de transactie van uw klanten dient u de uitnodigingen te versturen?
Zorg dat u klanten kunt grijpen op een moment dat de transactie nog vers in het geheugen ligt, uiteraard afhankelijk van uw eigen bedrijfsvisie. Zorg daarnaast ook dat klanten genoeg tijd hebben gehad om uw bedrijf en service te waarderen. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld verschillende producten verstuurt, geef uw klanten dan voldoende tijd om hun producten te ontvangen.

Verzender Naam

• Stel uw Informatie Verzender correct in om er zeker van te zijn dat de e-mail uitnodigingen die verzonden worden niet als spam worden gezien.
  • De Verzender naam wordt door de meeste e-mailprogramma’s getoond in de inbox als de verzender.
  • Antwoord-op E-mail is het e-mailadres waar uw ontvangers op kunnen antwoorden, wanneer ze kiezen om op uw e-mailuitnodiging te antwoorden. (bijv:.info@yourdomain.com).
  • Verzender E-mail kies uw zender e-mail - stuur uw uitnodigingen van noreply.invitations@trustpilotmail.com (geen verdere setup voor nodig) of van uw eigen domein.
  • Ga door naar de volgende stap

Selecteer template

• Selecteer een geoptimaliseerde template van de Selecteer Template knop linksboven.
  • U kunt uw template bewerken door te klikken op Bewerk Template.
  • Stuur een test e-mail naar uw domein voordat u uitnodigingen verstuurt.
  • Wanneer u tevreden bent met uw e-mail template, klik dan op Uitnodigingen versturen.
  • Ga naar de Uitnodiging Geschiedenis om de status van uw uitnodigingen bij te houden.
  • Wanneer u tevreden bent met uw e-mail template klik dan op volgende en bekijk de gegevens van de zender.
  • Wanneer de details kloppen klik dan op Verzend uitnodigingen nu.
  • U kunt de voortgang van uw uitnodigingen volgen in de Uitnodiging Geschiedenis.
Tips: Hoe kunt u de aandacht trekken van uw klanten met uw uitnodiging template
E-mail onderwerp:Wees er zeker van dat uw onderwerp eruit springt en de aandacht van uw klanten trekt. In recente testen hebben we de beste resultaten gezien met onderwerpen zoals: [Domain] Heeft uw feedback nodig”, of “Beoordeel uw ervaring met [Domain]”.
Pas uw uitnodiging template aan: Voeg uw eigen logo en andere kenmerken toe aan de template. Probeer de zinnen kort en bondig te houden en schrijf op een beleefde toon. Probeer woorden zoals vragenlijst of enquête te vermijden, hierdoor lijkt het beoordelingsproces langer. Geef ook aan dat u feedback waardeert, om te zorgen dat u continu bezig bent uw klantenservice te verbeteren.

Uw bedrijfsprofiel voegt waarde toe aan

Uw website - gebruik uw profiel om uw uitstekende klantenservice te promoten.

Selecteer Bedrijfsprofiel en kies dan de relevante tab

• Bedrijfsinfo: Gebruik deze pagina om uw bedrijf te introduceren en uw klanten op de hoogte te houden van uw contactinformatie.
  • Promotion Box:Vergroot de naamsbekendheid van uw bedrijf of klantenservice door het gebruik van de Promotion Box.
  • Guarantee Box: Wanneer uw klanten garantie wilt kunnen aanbieden: bijvoorbeeld een geld-terug-garantie, een verzending binnen 24 uur, zorgeloze retourzending etc., dan heeft u de mogelijkheid dit hier te vermelden.
  • Facebook Like Box: Verhoog het vertrouwen van uw klanten door een Facebook Like Box aan uw profiel pagina toe te voegen.
  • Categorieën: Selecteer categorieën die uw activiteiten weergeven en gebruikers helpen in het navigeren en vergelijken van beoordelingen tussen relevante bedrijven op de Trustpilot website. Voor meer informatie over categorieën, bekijk dan onze categorieën sectie in het Support Center.

Houd uw prestaties in de gaten

Bekijk uw gemiddelde beoordelingen per dag, de gemiddelde TrustScore, het aantal verstuurde uitnodigingen en nog meer veel in de Analytics module.

Om meer performance data te verkrijgen zoals bijvoorbeeld het monitoren aan uw beoordelingsuitnodigingen door open rate, klik rate en algemene conversie kunt u een upgrade voor uw pakket aanvragen.

Ga naar de volgende stap >