Pagina voor bedrijfsreviews

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Op de pagina Bedrijfsreviews in het Business-account heb je de mogelijkheid om je reviews te beheren en contact op te nemen met reviewers. Ook kun je via deze pagina je reviews aan de wereld laten zien door ze te delen op social media.

Als nog niemand je bedrijf heeft beoordeeld, zal deze pagina weergeven hoe je reviews kunt verzamelen van je klanten met behulp van review-uitnodigingen. Ook zie je dan hoe reviews eruit zullen zien wanneer je ze ontvangt.

Reviews filteren

Je kunt je reviews filteren op basis van de volgende criteria:

• Sterrenscore
  • Wel of geen reactie
  • Locatie
  • Wel of niet gerapporteerd
  • Of er contact is opgenomen met de reviewer
  • Tag
  • Bron
  • Datum

Kies een filter en klik vervolgens op Toepassen. Je kunt meerdere filters tegelijkertijd toepassen.

Met de zoekbalk kun je naar specifieke reviews zoeken.

Reviews exporteren

Exporteer je reviews als een .csv-bestand om ze gemakkelijk te kunnen bekijken buitenTrustpilot Business om.

1. Wanneer je op de bedrijfsreviews-pagina bent, kun je aan de rechterkant op Exporteren klikken.
  2. Kies vervolgens uit de volgende twee opties:
    • Selecteer datumbereik en klik opDownload .csv-bestand.
    • Selecteer Alle reviews downloaden en klik opAlles downloaden.

Review-bron

Reviews kunnen langs meerdere wegen worden verzameld:

Review-bron Beschrijving
Automatische uitnodiging Een uitnodiging die automatisch is verstuurd door een integratie tussen je eigen systeem en dat van Trustpilot. Dit omvat AFS, onze e-commerce plugins en API-getriggerde uitnodigingen.
Handmatige uitnodiging Een uitnodiging die op handmatige wijze is verstuurd.
Organisch Reviews die zijn geplaatst door klanten, zonder dat je hen daarvoor hebt uitgenodigd.
Gegenereerde Link Een API-gegenereerde link, een Unieke Link of een Business Generated Link die je vanaf je eigen systeem naar je klanten hebt verstuurd.
Basic uitnodiging Een review die is geplaatst door een consument, die op een algemene link heeft geklikt die verwijst naar het reviewformulier van je bedrijf.
Embedded Reviewformulier Een review die via het reviewformulier op je website is geplaatst.

Informatie over de reviewer

Wil je weten wie de feedback heeft geplaatst of wil je contact opnemen met een reviewer? Je vindt alle informatie die je nodig hebt op de Bedrijfsreviews-pagina.

Reviewerprofiel - Klik op de naam van de reviewer om zijn profielfoto, e-mailadres, zijn reviews en zijn locatie te bekijken. Hier vind je ook een link naar zijn gebruikersprofiel. Het e-mailadres van de reviewer is niet zichtbaar als het een organische review betreft.

Referentienummer - Met het referentienummer kun je je klanten en hun transacties identificeren. Ons systeem voegt het referentienummer automatisch toe indien het samen met de uitnodiging geleverd wordt. Als het een organische review betreft, kan het voorkomen dat er geen referentienummer is opgegeven.

Reviews beheren

Nu de feedback langzaam maar zeker binnenstroomt, is het tijd om je reviews te beheren. Reageer op reviews, deel ze met de wereld en voorzie ze van tags. Klopt er iets niet of twijfel je of de review wel is geschreven naar aanleiding van een koopervaring? Dan kun je deze review rapporteren aan ons compliance-team.

• Antwoord - Ga het gesprek aan - het loont! Het laat namelijk zien dat je betrokken bent met je klanten, en dat je zowel positieve als negatieve feedback op prijs stelt. Door op bedachtzame en constructieve wijze op een negatieve review te reageren, kan je een negatieve ervaring omzetten in een positieve ervaring.
  • Klik op de Antwoord-knop. Typ je reactie en klik vervolgens op Reactie plaatsen. De reviewer zal vervolgens per e-mail op de hoogte worden gebracht. Jouw reactie zal publiekelijk zichtbaar zijn onder de desbetreffende review.

• Deel - Word gezien. Deel je reviews op Facebook, Twitter en LinkedIn.
  • Klik op de Deel-knop onderaan de tekst en kies het platform waarop je de review wilt delen.

• Vind reviewer - Als je een review ontvangt van een persoon die je niet direct als klant herkent, kun je de Vind reviewer-tool gebruiken om contact met diegene op te nemen.
  • Klik op Vind reviewer en volg de instructies.

• Rapporteer - Als je vermoedt dat een review in strijd is met onze richtlijnen, kun je deze rapporteren aan ons compliance-team.
  • Klik op Rapporteer, lees de korte tekst in de pop-up en klik vervolgens op Doorgaan. Vervolgens kun je redenen opgeven waarom je de review wilt rapporteren.

• Tag - Voeg tags toe aan reviews om ze te tonen met behulp van een TrustBox of een andere applicatie. Dit is een goede manier om je reviews in de spotlights te zetten!
  • Klik op Tag toevoegen en voer de tekst in.

Opmerking: voor sommige van deze opties is wellicht een upgrade vereist.