De Reviews-pagina

Op de pagina Bedrijfsreviews in het Business-account heb je de mogelijkheid om je reviews te beheren en contact op te nemen met reviewers. Ook kun je via deze pagina je reviews aan de wereld laten zien door ze te delen op social media.

Als nog niemand je bedrijf heeft beoordeeld, zal deze pagina weergeven hoe je reviews kunt verzamelen van je klanten met behulp van review-uitnodigingen. Ook zie je dan hoe reviews eruit zullen zien wanneer je ze ontvangt.

Reviews verzamelen

Reviews kunnen door klanten via verschillende manieren gemaakt worden:

Verzamelmethode Beschrijving
Automatische uitnodiging Klanten worden automatisch via de integratie uitgenodigd die je hebt opgezet tussen je e-commerce systeem en Trustpilot. Dit is de meest efficiënte manier om reviews te verzamelen.
Handmatige uitnodiging Klanten worden uitgenodigd door middel van een .csv-bestand met hun contactgegevens, dat je zelf hebt geüpload.
Organisch Reviews die zijn geplaatst door klanten, zonder dat je hen daarvoor hebt uitgenodigd.
Gegenereerde Link Het uitnodigen van 'oude' klanten via een e-mail met een gegenereerde link.
Basic uitnodiging Een uitnodiging naar je klanten die een algemene link bevat, die hen leidt naar het reviewformulier van je bedrijf op Trustpilot.
Embedded Reviewformulier Een review die via het reviewformulier op je website is gemaakt.

Informatie over de reviewer

Wil je weten wie de review heeft geplaatst, of wil je contact opnemen met een reviewer? Je vindt deze informatie op de Reviews-pagina.

Reviewerprofiel - Klik op de naam van de reviewer om bijvoorbeeld een profielfoto en het land van afkomst te zien. Het e-mailadres van de reviewer is niet zichtbaar als de review organisch is.

Referentienummer - met het referentienummer kun je je klanten en hun transacties identificeren. Ons systeem voegt het referentienummer automatisch toe wanneer het samen met de uitnodiging bij ons binnenkomt. Als de review organisch is, kan het voorkomen dat er geen referentienummer is.

Vind reviewer - als je een review ontvangt van een onbekend persoon, kun je de Vind reviewer-tool gebruiken om contact met diegene op te nemen.

• Klik op de Vind reviewer-knop en volg de instructies.

Reviews beheren

Nu het aantal geweldige reviews begint op te lopen, is het tijd om je reviews te beheren. Je kunt bijvoorbeeld op reviews reageren en reviews taggen om ze te ordenen. Ook kun je een review rapporteren aan ons Compliance Team, mocht er wat mis mee zijn.

Delen - Vergeet ook niet je reviews met de wereld te delen! Deel ze op Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn.

• Klik op de Deel-knop onder de tekst van een review, en kies het platform waarop je deze review wilt delen.

Antwoord - Ga het gesprek aan - het loont! Het laat namelijk zien dat je betrokken bent bij je klanten, en dat je zowel positieve als negatieve feedback waardeert. Het geven van een bedachtzame, constructieve reactie op een negatieve review kan de negatieve klantervaring veranderen tot een positieve.

• Klik op de Antwoord-knop. Typ je reactie en klik dan op Publiceer. De reviewer zal vervolgens per e-mail genotificeerd worden, en je reactie zal publiekelijk zichtbaar zijn onder de review.

Rapporteer - Als je denkt dat een review in strijd is met onze Gebruikersrichtlijnen, kun je het rapporteren aan ons Compliance Team.

• Klik op de Rapporteer-knop, lees de korte tekst in het pop-upscherm en klik op Doorgaan. Vervolgens kun je redenen opgeven waarom je de review wilt rapporteren.

Tag - Voeg tags toe aan reviews om ze te laten tonen in een TrustBox of andere applicaties. Een manier om je beste reviews in de spotlights te zetten!

• Klik op de Tag toevoegen-knop, typ een tag en klik op OK.

Filter reviews - Kies één of meerdere filters om bepaalde groepen reviews te tonen. Sorteer je reviews op sterrenscore, datum, of ze gerapporteerd zijn, of je gereageerd hebt en op de bron en tag. Met de zoekbalk kun je tevens reviews zoeken op gebruikersnaam, referentienummer of e-mail.

Exporteer reviews - Exporteer je reviews om een lokale kopie van je reviews te krijgen.

• Klik op de Exporteer reviews-knop, deze vind je bovenaan de pagina als tabblad. Op de Exporteer je reviews-pagina, selecteer het datumbereik en klik dan op Genereer .csv bestand.

Als je op de pagina blijft terwijl het bestand gegenereerd wordt, zal het automatisch gedownload worden zodra het klaar is.

Opmerking: wellicht dien je je pakket te upgraden om sommige van deze functies te kunnen gebruiken.