De Bedrijfsreviews-pagina in je Trustpilot Business-account

Deze functie maakt deel uit van de add-on Enhance.

Krijg toegang

Op de Bedrijfsreviews-pagina in je Trustpilot Business-account kun je je bedrijfsreviews beheren, contact opnemen met reviewers, en je reviews delen op sociale media.

Als nog niemand je bedrijf heeft beoordeeld, vind je op je Bedrijfspagina handige tips voor het sturen van review-uitnodigingen aan je klanten. Ook zie je dan hoe reviews eruit zullen zien wanneer je ze ontvangt.

Zodra je je eerste reviews hebt ontvangen, kun je het volgende doen:

Reviews filteren

Gebruik een filter om bepaalde soorten reviews nader te bekijken. Filter reviews op:

• Sterrenscore
  • Wel of geen reactie
  • Locatie
  • Wel of niet gerapporteerd
  • Of er contact is opgenomen met de reviewer
  • Tag
  • Bron
  • Datum

Kies een filter en klik op de knop Toepassen. Je kunt meerdere filters tegelijkertijd toevoegen.

Je kunt ook het zoekvak gebruiken om specifieke reviews te vinden of alle reviews die specifieke zoekwoorden bevatten.

Exporteer reviews

Door je reviews als een CSV-bestand te exporteren, open je ze sneller en makkelijker zonder eerst in te loggen op je Trustpilot Business-account.

1. Klik, rechtsboven op de pagina Bedrijfsreviews, op Exporteren.
  2. Kies uit twee opties in het venster Je reviews exporteren :
    • Selecteer een bepaalde periode en klik vervolgens op de knop CSV-bestand downloaden.
    • Selecteer Alle reviews downloaden en klik vervolgens op de knop Alles downloaden.

Review-bron

Er zijn verschillende manieren waarop je reviews kunt krijgen. Hieronder zie je hoe je ze kunt verzamelen:

Review-bron Omschrijving
Automatische uitnodiging Een uitnodiging die automatisch wordt verzonden via een integratie tussen je systemen en Trustpilot. Dit omvat AFS, onze eCommerce-plugins, en API-geactiveerde uitnodigingen.
Handmatige uitnodiging Een uitnodiging die op handmatige wijze is verstuurd.
Organisch Reviews die zijn geplaatst door klanten, zonder dat je hen daarvoor hebt uitgenodigd.
Gegenereerde Link Een API-gegenereerde link, een Unieke Link of een Business Generated Link die je vanaf je eigen systeem naar je klanten hebt verstuurd.
Standaard uitnodiging Een review die is geplaatst door een consument, die op een algemene link heeft geklikt die verwijst naar het reviewformulier van je bedrijf.
Embedded beoordelingsformulier Een review die via het reviewformulier op je website is geplaatst.

Informatie over de reviewer

Wil je meer weten over de reviewer? Of contact met hen opnemen? Op de pagina Bedrijfsreviews vind je specifieke informatie over de reviewers.

Informatie over de reviewer: wijs naar de naam van de reviewer om de gebruikersnaam, e-mailadres, aantal reviews en locatie te zien. Hier vind je ook een link naar hun gebruikersprofiel. Het e-mailadres van de reviewer is niet zichtbaar als het een organische review betreft.

Referentienummer - Met het referentienummer kun je je klanten en hun transacties identificeren. Ons systeem voegt het referentienummer automatisch toe indien het samen met de uitnodiging geleverd wordt. Als het een organische review betreft, kan het voorkomen dat er geen referentienummer is opgegeven.

Reviews beheren

Nu de feedback langzaam maar zeker binnenstroomt, is het tijd om je reviews te beheren. Reageer op reviews, deel ze met de wereld en voorzie ze van tags. Klopt er iets niet of twijfel je of de review wel is geschreven naar aanleiding van een echte koopervaring? Dan kun je deze review rapporteren aan ons Content Integrity-team.

• Reageer - Ga het gesprek aan - het loont! Het laat namelijk zien dat je betrokken bent met je klanten, en dat je zowel positieve als negatieve feedback op prijs stelt. Door op bedachtzame en constructieve wijze op een negatieve review te reageren, kan je een negatieve ervaring omzetten in een positieve ervaring.

Klik op de Reageer-knop. Schrijf je reactie en klik vervolgens op Reactie plaatsen. De reviewer wordt vervolgens per e-mail op de hoogte gebracht. Je reactie zal openbaar zichtbaar zijn onder de desbetreffende review.

• Deel je reviews: val op! Deel ze op Facebook, Twitter, Google+ and LinkedIn.

Klik op de Deel-knop onderaan de tekst en kies het platform waarop je de review wilt delen.

• Vind reviewer - Als je een review ontvangt van een persoon die je niet direct als klant herkent, kun je de Vind reviewer-tool gebruiken om contact met diegene op te nemen.

Klik op Vind reviewer en volg de instructies.

• Rapporteer - Als je denkt dat een review in strijd is met onze richtlijnen, kun je de review rapporteren aan ons Content Integrity-team.

Klik op Rapporteren en selecteer vervolgens Doorgaan. Selecteer in het nieuwe venster de reden voor het rapporteren van de review.

• Tag - Voeg een tag toe aan reviews om te verzekeren dat ze in een TrustBox of andere applicaties worden opgenomen. Dit is een goede manier om je reviews in de spotlights te zetten!

Selecteer de knop Tag toevoegen. Voer in het tekstvak de tagnaam in.

Opmerking: voor sommige van deze opties moet je wellicht je plan upgraden.