Zapier - Veelgestelde Vragen

Hoe werkt Zapier?

Allereerst installeert u een Zap. Een Zap is een blauwdruk voor een taak die u steeds opnieuw uitgevoerd wilt hebben. Het lijkt op het volgende: Wanneer ik een nieuw iets krijg in A, doe dit dan in B. Het eerste deel (A) is de trigger en het tweede deel (B) is de actie. Bijvoorbeeld: Wanneer ik een nieuwe bestelling krijg in Shopify, creëer een nieuwe beoordelingsuitnodiging in Trustpilot.

Configuratie opties geven u de mogelijkheid om te bepalen welke informatie van de trigger app wordt verstuurd naar de actie app. U kunt statische tekst gebruiken en velden aanpassen in aanvulling op keuzes uit de drop-down menu’s.

Zapier loopt met u de gemakkelijke stappen door om de connectie te installeren en om te bepalen welke velden u verzendt van de app naar Trustpilot. In enkele ogenblikken kunt u actief zijn met werkende Zaps.

Wanneer de Zap eenmaal is gecreëerd, zorgt Zapier voor de rest. Het controleert regelmatig de trigger app op nieuwe data. Wanneer de Zap triggert, voert Zapier automatisch een actie uit voor u. Stel dat u vijf nieuwe bestellingen krijgt in Shopify. Zapier pakt deze op en maakt voor ieder een nieuwe beoordelingsuitnodiging in Trustpilot, aangepast aan hoe u de Zap instelt.

Nadat u eenmaal Zapier heeft geïnstalleerd, stroomt data van één app naar de andere, zonder verder enige moeite voor u. U kunt toezicht houden op alle activiteiten in uw Zapier dashboard, uw verbonden accounts beheren en Zaps uitzetten op wanneer u maar wilt. Lees hier meer.

Waar kan je het voor gebruiken?

Op dit moment kan Trustpilot alleen toegevoegd worden als een actie, dat betekent dat de primaire actie voor u is om klanten uit te nodigen om een beoordeling te schrijven, wanneer een specifieke trigger zich voordoet in een andere webapplicatie waar u gebruik van maakt. Lees meer over Trustpilot mogelijkheden op Zapier’s site.

Het voordeel is dat Zapier een hogere mate van flexibiliteit biedt bij het versturen van beoordelingsuitnodigingen.

• Segmentatie van Uitnodiging E-mails: Het segmenteren naar tijdzone, land en/of taal, geeft u de mogelijkheid om e-mailuitnodigingen meer persoonlijk te maken - en daarom meer relevant. Wanneer iemand een e-mailuitnodiging ontvangt in zijn of haar moedertaal op een piekmoment in hun stad, kunnen klanten eerder geneigd zijn om een beoordeling te schrijven.

Bedenk: Er is geen sprake van spamming voor de klanten. Stel dat een e-mailuitnodiging aanvankelijk wordt verstuurd naar 25 recente klanten en 5 van hen geven zich op om een beoordeling te schrijven. Een e-mail herinnering verzonden via Zapier, kan 3 weken later verstuurd worden naar dezelfde lijst van 25, maar de e-mail zal alleen verstuurd worden naar de 20 die nog geen beoordelingen hebben geschreven. Ons systeem bekijkt of iemand al een beoordeling heeft achter gelaten naar aanleiding van een eerdere e-mailuitnodiging. Als een gebruiker al een beoordeling heeft geschreven voor een bepaalde business unit, zullen ze nooit meer voor de desbetreffende business unit een andere e-mailuitnodiging van ons ontvangen.

Kan je me een voorbeeld geven van een Zap?

Een voorbeeld van een Zap is Add New Order Customer Information to Trustpilot Review Invitation List. Elke keer dat u een nieuwe bestelling ontvangt in Shopify, zal Zapier de klantinformatie toevoegen aan de ontvangerslijst van beoordelingsuitnodigingen. Vervolgens, in het geval u diezelfde klantinformatie wilt toevoegen aan een extra, meer gesegmenteerde e-maillijst van beoordelingsuitnodigingen, kunt u een tweede Zap installeren.

Wat zijn Tasks?

Een Task (taak) wordt elke keer dat uw Zap een actie uitvoert, geteld. Bijvoorbeeld, elke nieuwe beoordelingsuitnodiging telt als één taak. U gebruikt één taak voor elke e-mailuitnodiging die wordt verstuurd. (Het aantal taken dat u per maand kunt gebruiken, wordt bepaald door uw Zapier account plan. Meer informatie over account plan opties is hier beschikbaar.)

Hoe start ik mijn gratis Zapier proefperiode?

Als u zich aanmeldt voor Zapier via Trustpilot’s apps site, krijgt u een proefperiode voor drie maanden gratis. Dit geeft u toegang tot een ongelimiteerd aantal zaps en taken gedurende die tijdsperiode.

Wanneer uw proefperiode verloopt, zullen alle actieve apps die het aantal van 5 (het limiet van de gratis versie) overschrijden, gepauzeerd worden en zal de taak limiet naar 100 per maand gezet worden. Alle zaps die premium apps gebruiken zullen ook worden gepauzeerd. Zapier zal u een e-mail sturen en een in-application bericht weergeven die uw status uitlegt.

Zo start u uw gratis proefperiode:

1. Ga naar Zapier op Trustpilot Apps
  2. Klik op Use this Zap
  1. Meld u aan voor Zapier of log in met uw bestaande account
  1. Klik op Make this Zap (Bedenk: u kunt dit altijd nog annuleren)
  1. Verbind met uw account, bijvoorbeeld Shopify
  1. Installeer Zapier
  1. Trigger een test om uw Zapier app connectie te valideren

Bezoek www.zapier.com en meld u aan voor een gratis trial.