Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Productbeoordelingen Introductie en Veelgestelde Vragen

Vul uw bedrijfsreviews aan met productreviews en help uw klanten te beslissen welke producten te kopen. Implementeer Trustpilots productreviews direct op uw productpagina en geef klanten de mogelijkheid om een beoordeling te geven over de producten die zij hebben aangeschaft. Productreviews helpen nieuwe klanten met een maken een goed geïnformeerde aankoopbeslissing, en bieden tevens waardevolle inzichten over uw producten.

Bekijk deze video om meer te leren over hoe onze productreviews werken.

Zijn productreviews in alle talen beschikbaar?

Jazeker! Productreviews zijn beschikbaar in alle talen die Trustpilot ondersteunt.

Hoe wordt mijn algehele productreviewscore weergegeven?

Uw algehele score voor uw productreviews wordt aan de hand van een sterwaardering weergegeven, variërend van 1 tot 5 sterren. Er wordt geen TrustScore (cijfer) of ster label (tekst) getoond.

Hoe wordt mijn sterwaardering berekend?

Uw sterwaardering is het gemiddelde van alle reviews voor één specifiek product.

Hoe nodig ik klanten uit om een productreview te schrijven?

Er zijn drie manieren om klanten uit te nodigen om een productreview te schrijven. U kunt klanten uitnodigen via uw Business Portal, door een van onze apps te gebruiken of door een handgemaakte integratie te creëeren met behulp van onze API's.

• Business Portal: Volg de on-screen instructies of lees hier meer.
  • Apps: Verbind Trustpilot rechtstreeks met uw e-commerce systeem om klanten automatisch een uitnodiging te sturen (zoals Magento, Shopify, BigCommerce, Prestashop, OpenCart of WooCommerce).
  • API:
    • Genereer links en verstuur ze naar uw klanten via een e-mail tool, zoals Mailchimp.
    • Verstuur uitnodigingen via Trustpilots uitnodigingsservice. De klant is gevraagd om een bedrijfsreview te schrijven en wordt vervolgens direct doorgestuurd naar het evaluatieformulier voor een productreview.

Welke informatie heeft Trustpilot nodig om een uitnodiging te versturen?

Trustpilot heeft de volgende productinformatie nodig om een productreviewuitnodiging te sturen:

• E-mailadres klant
  • Naam klant
  • Referentienummer
  • SKU
  • Productnaam
  • Product URL

Als u onze API's of apps gebruikt, wordt deze informatie automatisch met Trustpilot gedeeld.

Kan ik de tijd instellen voor wanneer ik de productreview uitnodigingen wil versturen?

Ja, met productreviews kunt u zelf de tijd bepalen. Wanneer u gebruikmaakt van API's kunt u een specifieke tijd selecteren en met de apps heeft u zelfs nog meer opties tot uw beschikking.

Is het mogelijk om andere productreviews (niet van Trustpilot) te importeren?

Ja, u kunt ook reviews vanuit andere platforms importeren. Lees hier meer over hoe u dit kunt doen.

Kan ik reageren op een productreview?

Ja, u kunt reageren op productreviews vanaf de productreviewpagina in uw Business Portal.

Worden mijn reacties getoond in een Productreviews TrustBox?

Reacties worden momenteel niet getoond in onze Productreviews TrustBoxen. Indien u reacties op uw website wilt tonen, raden wij u aan om zelf een widget te creëren met gebruik van Trustpilots API's.

Kunnen consumenten op mij reageren?

Ja, maar alleen naar aanleiding van uw reactie op een productreview. Door op de productreview van uw klanten te reageren, kunnen zij vervolgens op uw reactie reageren. Het volledige gesprek is zichtbaar in uw Trustpilot Business Portal onder het kopje Productreviews.

Hoe deel ik mijn productreviews op mijn website?

U kunt uw productreviews delen door een of meer productgerichte TrustBoxen te integreren of reviews van onze API's te integreren. Voor SEO, adviseren we onze Product Reviews SEO TrustBox te gebruiken, die zeer makkelijk is te implementeren. Als alternatief kunt u onze API's direct gebruiken.

Kan ik mijn productreviews op social media delen?

Ja, u kunt uw reviews delen op zowel Facebook, Twitter, Google+ als LinkedIn. Klik op de social media iconen en volg vervolgens de instructies op het scherm.

Hoe verschillen de Product TrustBoxen wat implementatie en flexibiliteit betreft?

Moeilijkheidsgraad implementatie

Flexibiliteit design

TrustBoxes met en zonder SEO Eenvoudig Beperkte flexibiliteit
Aangepaste integraties met gebruik van API's Moeilijk Maximale flexibiliteit

Kan iedereen een productreview achterlaten?

Momenteel kunnen productreviews enkel worden geplaatst naar aanleiding van een uitnodiging.

Moet ik productreviews laten zien op mijn website?

Wij tonen geen productreviews op nl.Trustpilot.com, dus we raden u aan om ze wel te tonen op uw website. U bent verantwoordelijk voor het implementeren van de productreviews op uw website ofwel door een productgerichte TrustBox te gebruiken of met behulp van Trustpilots API's.

Hoe weet ik dat mijn productreviews niet nep zijn?

Productreviews kunnen enkel worden geplaatst naar aanleiding van een uitnodiging. Hierdoor heeft u dus de volledige controle over wie een uitnodiging ontvangt.

Waar kan ik binnenkomende productreviews bekijken?

U kunt uw productreviews bekijken op de Productreviews pagina in uw Business Portal.

Kan ik mijn reviews op product filteren?

Ja, u kunt reviews filteren op basis van het productnummer/SKU, aantal sterren, antwoordstatus en datum. Lees meer.

Kan ik productreviews exporteren?

Ja. Ga naar uw Business Portal > Productreviews en zoek naar het desbetreffende product. Selecteer vervolgens Download CSV bestand om de productgegevens te exporteren. U heeft ook de mogelijkheid om Trustpilots API te gebruiken om de gegevens van uw productreview te kopiëren. Hierbij is hulp van een developer noodzakelijk.

Hoe kan ik zowel mijn Trustpilot reviews als reviews vanuit andere platforms integreren?

U kunt de Product Reviews MultiSource Trustbox gebruiken, voor het eenvoudig importeren en tonen van alle reviews voor een bepaald product.

Hebben productreviews SEO voordelen?

Wij tonen geen productreviews op nl.Trustpilot.com, dus we raden aan om ze wel te tonen op uw website, ter bevordering van de SEO. U kunt gebruikmaken van een van onze Productreview Trustboxen.

Voorbeeld van een productreview met Rich Snippets in Google:

Kan ik mijn categoriepagina's markeren met de totale waardering van mijn producten?

Nee. Productreviews zijn alleen voor productpagina's, en kunnen niet gebruikt worden op categoriepagina's. Voor meer informatie, raadpleeg Google's richtlijnen.

Wat zijn Shopping Ads en waar zijn ze beschikbaar?

Shopping Ads met ratings zijn in diverse landen beschikbaar. Bekijk hier de volledige lijst. Sterwaarderingen in Shopping Ads zijn alleen beschikbaar wanneer u al uw productreviews deelt met Google. Om te profiteren van sterren in Shopping Ads, dient u een Google Adwords en een Google Merchant Center account te hebben. Daarnaast dient u al uw producten direct naar Google Shopping te sturen. Dit is een afzonderlijke productfeed van Trustpilots feed naar Google Shopping.

Waarom zijn mijn productreviews niet vermeld in Google Shopping?

Hier zijn de drie meest voorkomende redenen waarom dit kan gebeuren:

1. U heeft zich niet aangemeld om uw sterwaardering in Google Shopping Ads te krijgen. Lees Google's Producten Feed Specificatie om te leren hoe u een productfeed naar Google stuurt.
  2. U voldoet niet aan de minimale eisen van Google. Om in Google Shopping weergegeven te worden, dient uw bedrijf minimaal 50 productreviews in uw feed te hebben. Om één van uw producten in Google Shopping te tonen, heeft deze tenminste drie reviews nodig, waarvan minimaal één klant door u is uitgenodigd.
  3. De SKU's en/of Product URL's die u naar Google gestuurd heeft, wijken af van degene die u naar Trustpilot heeft gestuurd.

Hoe lang duurt het voordat productreviews op Google Shopping worden weergegeven na het verzenden van de feed met productreviews?

In totaal duurt het ongeveer 5 à 6 weken voordat Google het proces heeft voltooid en de productreviews op Google Shopping heeft geplaatst. Het proces is opgesplitst in 1-2 weken voor onboarding en 3-4 weken voor het matching proces. Trustpilot verstuurt dagelijks een nieuwe lading aan productreviews naar Google. Af en toe zijn er gevallen waarbij het langer duurt dan verwacht. Deze vertraging ontstaat door problemen in Google's feed proces.