Stap 3: Retentie - Verhoog Klanten Loyaliteit

3

Stap 3: Retentie - Verhoog Klanten Loyaliteit

Op dit punt van uw Trustpilot reis zult u inmiddels gestart zijn met het verkrijgen van een goed aantal beoordelingen, die u ook al toont op uw website met behulp van onze TrustBox widgets. Dit zal nieuwe klanten aanmoedigen om van uw website te kopen.

Samen met het werven van nieuwe klanten bieden wij u de juiste tools om uw meest recente klanten te behouden. U kunt uw collectie beoordelingen automatiseren om het aantal beoordelingen, tevredenheid en behoud van klanten te verhogen.

Instellen van de Automatische Feedback Service!

De Automatische Feedback Service biedt u de mogelijkheid om na iedere aankoop van uw klanten direct beoordelingen te verzamelen. Op deze manier heeft u altijd een toestroom van nieuwe beoordelingen, ter bewijs dat klanten kunnen zien hoe betrouwbaar u bent.

Stel de Automatische Feedback Service in door simpelweg Trustpilot te koppelen aan uw webshop of e-mail platform. Deze toepassing stuurt ons een kopie van de e-mail die u naar een nieuwe klant verstuurt (bijvoorbeeld de orderbevestiging, factuur of welkomst e-mail) en dan zullen wij automatisch een uitnodiging tot beoordelen versturen.

Voor meer informatie over de instellingen van de Automatische Feedback Service, raadpleeg dit artikel

Trustpilot Apps

Als alternatief voor de normale Automatische Feedback Service, heeft Trustpilot een breed scala aan apps die zorgeloos manieren biedt om uw klanten uit te nodigen om een beoordeling op Trustpilot te schrijven.

Ga voor meer informatie naar onze App sectie.

De Trustpilot API

Een API is een software to software interface, dat het mogelijk maakt om Trustpilot te integreren met uw bestaande CRM.

Door het gebruik van de API is het mogelijk om de Trustpilot Uitnodigings Engine of uw eigen e-mail programma te gebruiken zonder gebruik te maken van de Trustpilot User Interface.

Voor meer informatie, klik hier.

Let op: U dient mogelijk uw pakket te upgraden om gebruik te kunnen maken van deze functie

Beheer uw klantbeoordelingen!

Blijf op de hoogte

Hoe sneller u antwoordt op uw klantbeoordelingen, des te meer zullen uw klanten dit waarderen. Een gewaardeerde klant zal hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst terugkomen om een volgende aankoop bij uw winkel te doen.

De notificaties voor beoordelingen kunnen ingesteld worden in uw Business Account. Klik simpelweg op het icoontje van een tandwiel in de rechter bovenhoek van de pagina, en selecteer Notificaties. Voor meer informatie lees dan onze How to Guide

Antwoord op uw klantbeoordelingen

Gebruik uw Trustpilot account om uw klantbeoordelingen te lezen en te reageren. Uw publieke feedback toont de betrokkenheid aan de klantenservice, en zal uw klanten geruststellen en aanmoedigen om vaker bij uw winkel te kopen.

Via de reviews page in uw Business account kunt u reageren op de klantbeoordelingen. Klik gewoon op de Antwoord button onder de beoordeling, schrijf uw antwoord en bewaar deze. De persoon die de beoordeling schreef zal dan per e-mail een notificatie ontvangen.

Beoordelingen rapporteren.

Mocht u een beoordeling tegenkomen die in strijd is met de richtlijnen van Trustpilot, dan kunt u deze beoordeling rapporteren vanuit uw business account. Ons toegewijde Trust en Transparency team zal dit verder onderzoeken.

Tip

Negatieve beoordeling?
Onderzoek toont aan dat consumenten beoordelingen sneller vertrouwen wanneer er zowel negatieve als positieve beoordelingen worden getoond. Mocht u een negatieve beoordeling ontvangen, zie dit dan als waardevolle feedback en een manier om u te helpen met het verbeteren van uw klantenservice. Wees altijd beleefd en begrijpelijk in uw antwoord, en bied een mogelijke oplossing aan. Dit zal zeer gewaardeerd worden door uw klanten en andere potentiële klanten zullen uw goede klantenservice opmerken.

Ga naar de volgende stap >