Productreviews beheren

Wanneer een productreview door één van je klanten is geplaatst, wordt het eerst door het systeem van Trustpilot gecontroleerd op grof taalgebruik en links. Wanneer het eenmaal deze initiële controle heeft gehad, komt het in een quarantaine periode van 24 uur voordat het gepubliceerd wordt naar onze API's en TrustBoxen.

Verzoek om moderatie van een review via je Business-account

In navolging van de geautomatiseerde controle van review op grof taalgebruik en links, heb je de mogelijkheid om handmatig een review te controleren en te rapporteren om de volgende redenen:

• Het bevat gevoelige informatie.
  • Het bevat grof taalgebruik.
  • Het is geen productreview.
  • Het is in strijd met andere regels in de Gebruikersrichtlijnen.

Nadat je de juiste optie hebt geselecteerd en een bericht naar de auteur hebt geschreven, wordt een e-mail naar de auteur verzonden met het verzoek om de review te bewerken. Gedurende het moderatieproces, worden reviews niet in onze API's of TrustBoxen gepubliceerd. Het is mogelijk om de moderatiegeschiedenis voor iedere productreview te zien in het moderatiescherm zoals onderaan in de screenshot is te zien.

Moderatieverloop voor de auteur van de reviewer

Wanneer je een review rapporteert of modereert, wordt een e-mail naar de auteur van de review verzonden. De e-mail vermeldt dat de review wordt gearchiveerd wanneer er binnen 7 dagen geen actie wordt ondernomen. Door op de knop in de e-mail te klikken wordt de auteur naar het moderatiescherm gebracht. In het moderatiescherm kan de auteur de review aanpassen of Trustpilots Compliance Team bij de zaak betrekken.

De review wordt gearchiveerd wanneer deze niet binnen 7 dagen is aangepast of naar Trustpilots Compliance Team is gestuurd. Toch heeft de auteur nog steeds de mogelijkheid om de review zelfs na 7 dagen aan te passen.

Eenmaal aangepast zal de review voor 24 uur in quarantaine worden gezet. Als klant bij Trustpilot heb je de optie om de wijzigingen te accepteren en de review handmatig te publiceren, of wacht 24 uur en de review wordt automatisch gepubliceerd.

Als je denkt dat de aangepaste review nog steeds in strijd is met onze Richtlijnen, ben je meer dan welkom om opnieuw contact op te zoeken via je Business-account, of de zaak voor te leggen aan ons Compliance Team. We moedigen altijd aan om direct contact op te nemen met de auteur van de review in plaats van contact op te nemen met ons Compliance Team. Wij zijn van mening dat een dialoog direct met je klanten leidt tot een hogere klanttevredenheid.

E-mailnotificaties naar bedrijven over productreviews

Net als bedrijfsreviews is het mogelijk om notificaties te krijgen wanneer een productreview is ontvangen. Om notificaties te activeren voor productreviews, moet je inloggen op je Business-account en klikken op Notificaties.

Notificaties kunnen geactiveerd worden op basis van:

• Sterrenscores
  • Gewijzigde reviews