Productbeoordelingen beheren Volgen

Wanneer een productbeoordeling door een van uw klanten is geplaatst, wordt het eerst door het systeem van Trustpilot gecontroleerd op grof taalgebruik en links. Wanneer het eenmaal deze initiële controle heeft gehad, komt het in een quarantaine periode van 24 uur voordat het gepubliceerd wordt naar onze API's en TrustBoxen.

Verzoek om moderatie van een beoordeling via uw business account

In navolging van de geautomatiseerde controle van beoordelingen op grof taalgebruik en links, heeft u de mogelijkheid om handmatig een beoordeling te controleren en te rapporteren voor de volgende redenen:

• Contains sensitive information
  • Bevat grof taalgebruik
  • Is geen productbeoordeling
  • In strijd met andere Richtlijnen voor Gebruikers

Nadat u de juiste optie heeft geselecteerd en een bericht naar de auteur heeft geschreven, wordt een e-mail naar de auteur verzonden met het verzoek om de beoordeling te bewerken. Gedurende het moderatieproces, worden beoordelingen niet in onze API's of TrustBoxen gepubliceerd. Het is mogelijk om de moderatiegeschiedenis voor iedere productbeoordeling te zien in het moderatiescherm zoals onderaan in de screenshot is te zien.

Moderatieverloop voor de auteur van de beoordeling

Wanneer u een beoordeling raporteert of modereert, wordt een e-mail naar de auteur van de beoordeling verzonden. De e-mail vermeldt dat de beoordeling wordt gearchiveerd wanneer er binnen 7 dagen geen actie wordt ondernomen. Door op de knop in de e-mail te klikken wordt de auteur naar het moderatiescherm gebracht. In het moderatiescherm kan de auteur de beoordeling aanpassen of Trustpilots Compliance Team bij de zaak betrekken.

De beoordeling wordt gearchiveerd wanneer deze niet binnen 7 dagen is aangepast of naar Trustpilots Compliance Team is gestuurd. Toch heeft de auteur nog steeds de mogelijkheid om de beoordeling zelfs na 7 dagen aan te passen.

Eenmaal aangepast zal de beoordeling voor 24 uur in quarantaine worden gezet. Als klant bij Trustpilot heeft u de optie om de wijzigingen te accepteren en de beoordeling handmatig te publiceren, of wacht 24 uur en de beoordeling wordt automatisch gepubliceerd.

Wanneer u denkt dat de aangepaste beoordeling nog steeds in strijd is met onze Richtlijnen, bent u meer dan welkom om opnieuw contact op te zoeken via uw business account, of de zaak voor te leggen aan ons Compliance Team. We moedigen altijd aan om direct contact op te nemen met de auteur van de beoordeling in plaats van contact op te nemen met ons Compliance Team. Wij zijn van mening dat een dialoog met uw klanten direct leidt tot een betere klanttevredenheid.

E-mailnotificaties naar bedrijven over productbeoordelingen

Net als verkopersbeoordelingen is het mogelijk om notificaties te krijgen wanneer een productbeoordeling is ontvangen. Om notificaties te activeren voor productbeoordelingen, moet u inloggen op uw business account en klikken op Notificaties.

Notificaties kunnen geactiveerd worden op basis van:

• Sterwaarderingen
  • Gewijzigde beoordelingen