Hoe je productreviews kunt rapporteren

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Als een productreview in strijd is met onze richtlijnen, kun je deze rapporteren vanaf je Trustpilot Business-account.

Voordat je een review rapporteert

Heb je al contact opgenomen met de schrijver van de review? Wij zijn ervan overtuigd dat direct contact met klanten een positieve invloed heeft op de klanttevredenheid. Daarom raden wij je aan om eerst de reviewer te benaderen, voordat je contact opneemt met ons compliance-team.

Houd er rekening mee dat een review slechts één keer gerapporteerd kan worden, tenzij de reviewer wijzigingen aanbrengt in de tekst. Dus als een review onze gebruikersrichtlijnen schendt om meerdere redenen, dienen bedrijven al deze redenen op te geven en toe te lichten.

Om welke redenen kan ik een productreview rapporteren?

Er is een probleem met een deel van de review

• De review bevat grof taalgebruik dat als beschuldigend, beledigend of discriminerend kan worden ervaren.
  • De review bevat persoonlijke informatie die kan worden gebruikt om iemand te traceren, te contacteren of te imiteren.
  • De review bevat promotionele informatie die los staat van de koopervaring.
  • De review schendt iemands intellectuele eigendom, privacy of persoonlijke rechten.

Er is een probleem met de review als geheel

• De review is reclame of spam.
  • De inhoud is uitsluitend geplaatst vanuit een ethisch of politiek standpunt, en refereert niet naar de daadwerkelijk koopervaring.

Er is een probleem met de schrijver van de review

• De reviewer is een concurrent.

Hoe je een productreview kunt rapporteren

1. Ga naar Trustpilot Business > Reviews > Productreviews. Vind de desbetreffende review en klik vervolgens op Rapporteer.
  2. Er wordt nu een venster met instructies geopend. Klik na het lezen op Ga verder.
  3. Je krijgt nu een keuzelijst met meerdere keuzemogelijkheden te zien. Selecteer of je delen van de review, de gehele review of de schrijver van de review wilt rapporteren. Klik op de keuzelijst om één van de secties te openen en de verschillende opties te zien.
  4. Vink één of meer redenen aan. Er kan worden gevraagd om toe te lichten waarom de review in strijd is met onze gebruikersrichtlijnen. Klik vervolgens op Ga verder.
  5. Je krijgt nu een overzicht te zien met alle redenen waarom je de review hebt gerapporteerd. Als je iets wilt aanpassen, kun je op Terug klikken. Als je zeker weet dat alles correct is, vink je het vakje aan dat aangeeft dat je alle relevante overtredingen geselecteerd hebt, en klik je op Ga verder.
  6. Tijdens het controleren van je melding wordt de gerapporteerde review tijdelijk offline gezet, en komt deze voorlopig niet in aanmerking komt voor API's en TrustBoxen.

Wat is de volgende stap?

Je melding wordt behandeld

Ons compliance-team gaat na of gerapporteerde review in strijd is met onze richtlijnen. Als dit het geval is en de geconstateerde problemen kunnen worden opgelost, verzoeken we de schrijver om de review aan te passen. Zodra de review niet langer in strijd is met onze richtlijnen, wordt deze weer online gezet.

Als de gerapporteerde review niet in strijd blijkt te zijn met onze richtlijnen, zal de rapportage ongeldig worden verklaard en de review weer online worden gezet.

We vragen je vriendelijk om geduld

Ons compliance-team werkt hard om gerapporteerde reviews zo snel mogelijk af te handelen, dus we vragen je vriendelijk om geduld. Wanneer we contact moeten zoeken met de reviewer, geven we diegene zeven dagen om te reageren. Soms kan de communicatie tussen de reviewer en ons compliance-team echter wat meer tijd in beslag nemen.

Bekijk de status van gerapporteerde reviews

In je Trustpilot Business-account kun je ook de status van gerapporteerde reviews achterhalen. Ga naar Trustpilot Business > Mijn reviews > Productreviews. Zoek de gerapporteerde review op en klik op Toon meer in de rechterbovenhoek van de review. We zullen je op de hoogte brengen van de uitkomst van de rapportage.