Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Vraag referentienummers aan gebruikers

Bedrijven kunnen referentienummers van reviewers opvragen m.b.v. Trustpilot's referentienummer functie.

Het kan voor bedrijven soms lastig zijn om reviewers op te zoeken op basis van enkel hun naam. Om dit eenvoudiger te maken stelt Trustpilot reviewers in staat om een referentienummer achter te laten, wanneer een review wordt geplaatst.

Dit is geen vereiste voor het achterlaten van een review, maar het biedt voor zowel de gebruiker als het bedrijf een groot voordeel, aangezien de koopervaring vliegensvlug te achterhalen is a.d.h.v. dit referentienummer. Consumenten kunnen zodoende erop vertrouwen dat Trustpilot reviews afkomstig zijn van een betrouwbare bron, en het bedrijf heeft als voordeel dat er op simpele wijze een transactie geïdentificeerd kan worden.

U kunt ook een term aangeven die u wenst te gebruiken voor de transactie van uw klant, zoals bijvoorbeeld reserveringsnummer of klantreferentie.

Hoe werkt de referentienummer functie?

Indien u gebruik wenst te maken van deze functie, kunt u de onderstaande stappen volgen:

• Login op uw Business account
  • Ga naar Bedrijfsreviews en selecteer Referentienummer instellen
  • Selecteer de optie die relevant is voor u
  • Geef de term aan die u wenst te gebruiken voor uw klanttransacties en sla uw instellingen op. Uw klanten hebben nu de mogelijkheid om een referentienummer in te vullen wanneer zij een review plaatsen. Uiteraard kunnen zij ook zonder referentienummer een review plaatsen.

Houd er rekening mee dat wij het referentienummer van de klant niet kunnen valideren.