Vraag reviewers om een referentienummer

Bedrijven kunnen referentienummers van reviewers opvragen met behulp van Trustpilots referentienummer-functie.

Soms is het lastig om met een enkele review een echt goede indruk te krijgen van een klantervaring. Je hebt wel een gebruikersnaam en een review, maar om een constructieve reactie op een review te kunnen geven, heb je soms wat meer informatie nodig. Daarom kun je reviewers om een referentienummer te vragen wanneer zij een review plaatsen.

Hoe vraag je reviewers om een referentienummer?

Volg deze stappen:

1. Log in op je Business-account. Klik in het linkermenu op Instellingen. Klik onder Instellingen openbaar profiel op Referentienummer aanvragen.
  2. Selecteer de knop Ja, ik wil dat reviewers een referentienummer opgeven. Selecteer een relevant referentienummer in het drop-downmenu (bijv. bestelnummer, factuurnummer, klantnummer, enz.).
  3. Klik daarna op Opslaan.

Klik onder Instellingen openbaar profiel op Een referentienummer instellen.

Nu zullen je klanten gevraagd worden om een referentienummer toe te voegen bij hun review. Maar vergeet niet: deze informatie is optioneel. Een klant kan, zonder een referentienummer toe te voegen, nog steeds een review plaatsen.

Opmerking: Trustpilot kan referentienummers niet valideren.