Trustpilots gratis Magento 1-plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Met de Magento-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen, en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het Magento e-commerce platform. Ben je dat niet? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er meerdere uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Hier volgt informatie wat betreft de plugin van Magento 1. Klik hier als je Magento 2 gebruikt.

Belangrijke feiten over Trustpilots Magento 1-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Nodig al je voormalige klanten in één keer uit.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • De Magento 1.x-plugin ondersteunt multistores in versies 1.7, 1.8 en 1.9.

Installeer de Magento 1-plugin

Verbind je Magento 1.x webshop met Trustpilot in twee eenvoudige stappen:

1. Download de Magento 1.x plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Download de Magento 1-plugin

• Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > E-commerce integraties > Magento 1.x, en klik op Verbind nu. Klik vervolgens op Download.

Installeer de Magento 1-plugin

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je Magento Admin Panel en beginnen met de installatie:

1. Ga naar System > Magento Connect > Magento Connect Manager, en log in.

1. Klik op Choose file en selecteer het plugin-bestand dat je zojuist hebt gedownload, en klik vervolgens op Upload.

1. Klik bovenaan de pagina op Return to Admin.

1. Wanneer je teruggaat naar het Admin Panel zul je een nieuwe tab zien, genaamd Trustpilot. Het kan zijn dat je met je login-gegevens van het Trustpilot Business-account moet inloggen.

1. Lees de voorwaarden door, en vink het vakje voor I understand and accept the above aan. Klik daarna op Confirm.
  1. Klaar! Je hebt de plugin met succes geïnstalleerd.

Configureer de Magento 1-plugin

Na installatie van de plugin, zijn er verschillende configuratie-opties. Je kunt:

• je e-mailgegevens instellen;
  • voormalige klanten uitnodigen om reviews te schrijven;
  • meerdere TrustBoxen toevoegen met behulp van de plugin.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: momenteel is de Naam Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres dat je klanten kunnen gebruiken, als ze op je e-mail willen reageren.
  • Trustpilot website: de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een order vanuit je Magento-webshop triggert automatisch een e-mail naar je klant - stel het aantal dagen in dat je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Op de General-pagina kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

• Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de status in Magento Processing is.
  • Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de bestellingstatus Complete is.

Klik op Save changes zodra je klaar bent met de instellingen.

Productreview-uitnodigingen opnemen

Met de Magento-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen als je Trustpilots productreviews-functie gebruikt.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting productreviews.

Zodra je productreviews hebt ingeschakeld, moet je ons laten weten waar je SKU’s worden opgeslagen. Dit doe je door een SKU-veld te selecteren uit het drop-down menu. Houd er rekening mee dat je één van de beschikbare SKU-velden moet selecteren om productreviews te kunnen versturen.

Je kunt ook de GTIN- en MPN-velden van het product selecteren in het vervolgkeuzemenu, maar dit is optioneel.

Klik op Opslaan zodra je klaar bent.

Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je klanten uitnodigen die in de afgelopen 7 dagen tot 3 maanden een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zul je een lijst zien van bestellingen die niet konden worden gesynchroniseerd. Je kunt proberen om deze bestellingen opnieuw te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je Magento-plugin.

1. Om een voorbeeld van een TrustBox te bekijken: ga naar je Magento Admin-pagina en klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu.
  2. Selecteer de TrustBox die je wilt bekijken en sleep het op je scherm op de gewenste plek. Je kunt de TrustBox herschikken waar je maar wilt.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Je kunt tevens deze TrustBox-attributen instellen:

• Page - Plaats TrustBoxen op je product-, categorie- en landingspagina's. Als je de voorkeur geeft aan een andere pagina, voer dan eenvoudigweg het specifieke webadres in.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - Verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset - Verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

Opmerking: Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Zo kun je een TrustBox implementeren voor Rich Snippet-sterren in Google Search:

1. Selecteer een TrustBox en sleep deze naar de gewenste locatie op je website.
  2. Klik op die TrustBox die je in de preview ziet en klik vervolgens op ‘Customize’.
  3. Activeer Rich Snippets voor SEO.

We zijn altijd op de hoogte van de laatste trends op het gebied van gestructureerde data. We kunnen je daarom garanderen dat je implementatie voldoet aan de richtlijnen van Google, mits je de implementatierichtlijnen van de TrustBox zorgvuldig naleeft.

Houd er rekening mee dat er momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar is voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.