Handleiding: Trustpilot's Magento applicatie

De Magento app biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier klanten uit te nodigen om beoordelingen op Trustpilot achter te laten. Leer hoe u de app kunt instellen zodat u eenvoudig veel beoordelingen kunt verzamelen.

Eenmaal geïntegreerd, kan Trustpilot data uit uw Magento webshop halen. Dit maakt het mogelijk om automatisch beoordelingsuitnodigingen naar klanten te sturen, nadat ze iets in uw winkel hebben besteld.

Een paar dingen om rekening mee te houden:

• We ondersteunen alleen magento versie CE 1.8.x tot 1.9.x
  • Magento EE wordt niet ondersteund
  • SOAP moet geïnstalleerd en werkend zijn met WS-I geactiveerd in uw Magento webshop
  • Trustpilot's Automatische Feedback Service moet uitgeschakeld zijn

Het instellen van de Magento app

Tip! Wanneer u problemen heeft met het implementeren van de Magento app, lees dan ons artikel Magento Veelgestelde Vragen om problemen op te lossen.

Verbinden

• Ga naar Trustpilot Business, klik op Integraties, ga naar de Apps pagina, en klik onder Magento op Verbind nu
  • Stel in Magento een nieuwe Admin Role en een nieuwe User in met deze rol.
  • Log in op Magento als een admin user
  • Ga naar System > Web Services > SOAP/XML-RPC Roles
  • Klik op Add New Role
  • Voer "Admin" in als Role Name
  • Klik op Role Resources
  • Stel Resource Access in naar 'All'
  • Klik op Save Role
  • Ga naar System > Web Services > SOAP/XML-RPC Users
  • Kies Add New User
  • Voer uw gebruikersnaam, voornaam, achternaam en e-mail in
  • Voer een nieuwe API Key in (moet 6 of meer tekens bevatten)
  • Voer dezelfde API Key in bij de API Key Confirmation
  • Kies User Role aan de linkerkant
  • Selecteer de Admin role
  • Selecteer Save User
  • Voer uw Magento gebruikersnaam in, de API Key die u hierboven gecreëerd heeft, uw webshop URL en klik vervolgens op Verbind nu.

We adviseren voor het URL domein het https protocol te gebruiken. Wanneer http is gebruikt, zal uw Magento User Name en API key via een onbeveiligde verbinding verzonden worden.

Na het klikken op Verbind nu, wordt u gevraagd om te kiezen uit al mijn winkels of geselecteerde winkels.

Hoe vindt u uw Website ID en Store ID/Store Group ID wanneer u verschillende winkels verbindt
Navigeer in uw Magento Admin panel naar System > Manage Stores en beweeg uw muis over de gekoppelde website/winkelnamen die in de lijst onder Website Name en Store Name worden weergeven. ID's zullen als pop-up teksten verschijnen.

De pop-up tekst zal verschijnen wanneer u met uw muis over een specifieke winkel beweegt. Zo niet, dan kunt u op de specifieke winkel klikken en vervolgens in de adresbalk zien waar zich een parameter group_id bevindt. Dit is uw Store Name ID.

Instellingen

Uw uitnodiging informatie instellen:

• Naam Afzender en E-mail afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen. Let op: Momenteel is de E-mail Afzender standaard het "noreply.invitations" Trustpilot e-mailadres.
  • Antwoord-op E-mail: Het e-mailadres dat uw klanten zullen gebruiken, wanneer ze reageren op uw e-mail. (Antwoord-op e-mails kunnen toegevoegd worden en geverifieerd worden via uw Trustpilot Business Account Klanten Uitnodigen.)
  • Trustpilot Website: Dit is de Trustpilot landingspagina waar uw klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze hun beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende websites voor landinstellingen, bijvoorbeeld de.trustpilot.com is de Trustpilot website voor Duitsland.

E-mailtemplate

Kies de e-mailtemplate die u naar klanten wilt sturen voor het uitnodigen van een beoordeling. U kunt uw template openen en bewerken in de Template Editor in uw Trustpilot Business Account. Vind hier meer informatie.

Bekijk de e-mailuitnodiging door uzelf een test e-mail te sturen (Let op: alleen bij verkopersbeoordelingen). Voltooi de installatie door op Ga verder te klikken.

Bevestiging

Eenmaal verbonden en ingesteld, zult u een bevestigingsscherm zien. Dit geeft aan dat inkomende orders in Magento e-mails naar klanten zullen triggeren. Volg de vooruitgang van uw e-mailuitnodigingen in Uitnodiging Geschiedenis.

Kan ik Trustpilot’s IP adresesen whitelisten met mijn eCommerce system?

We hebben geen IP adres, maar u kunt onze user agent gebruiken: TrustpilotMagentoIntegrationService/1.0 (+https://www.trustpilot.com)

Trustpilot is niet aansprakelijk voor links in dit artikel die naar websites van derde partijen verwijzen, inclusief de inhoud naar andere websites doorgelinkt vanuit dit artikel.