Magento Applicatie Volgen

Let op: We ondersteunen alleen Magento versies CE1.8.x tot 1.9.x, Magento EE wordt niet ondersteund.

Met de Magento App kunt u op een efficiënte manier uw klanten uitnodigen om een beoordeling achter te laten op Trustpilot. Deze eenvoudige oplossing geeft ons de mogelijkheid om alle nodige data van uw Magento webwinkel te krijgen, om een beoordelingsuitnodiging naar uw klant te sturen.

Een aantal hoofdzaken die u moet weten over de App:

• Triggert een beoordelingsuitnodiging voor elke nieuwe bestelling gecreëerd OF voor elke bestelling verzonden in Magento webwinkel
  • Configureerbaar om nieuwe, terugkerende en voormalige klanten uit te nodigen
  • Gebruikt Magento SOAP API
Let op: Magento heeft veel configuratie opties. Dit biedt flexibiliteit voor een groot deel van de winkeliers, maar het maakt het systeem ook vatbaarder voor problemen met sommige samenwerkingen met integraties van derde partijen. Wanneer u problemen ervaart bij het installeren van Trustpilot's Magento integratie, neem dan gerust contact op met ons Support Team voor hulp. Let op dat we ook andere uitnodiging diensten en een breed scala aan API's aanbieden.

Stap-voor-stap instructies voor het instellen van de Magento App

VERBIND

1. Ga naar uw Business Account, kies Magento en klik op Verbind nu.
  2. In Magento, stel een nieuwe Admin Role in en een nieuwe User met die Role. Volledige instructies staan vermeld op de Verbind pagina in de B2B.
    • A. Log in bij Magento als admin user
    • B.1 Navigeer naar System > Web Services > SOAP/XML-RPC - Roles
    • B.2 Klik op Add New Role
    • B.3 Voer in Role Name
    • B.4 Stel in Role Resources
      Minimum Required Resources:
        • Core\Store\List of stores
        • Catalog\Product\Retrieve products data
        • Catalog\Product\Product Images
        • Sales\Order\Retrieve orders info
        • Order shipments > Retrieve shipment info
        • Order shipments > Tracking
        • Order shipments > Comments
        • Order shipments > Create
        • Example: Core > Store > List of stores:
    • B.5 Klik op Save Role
    • C.1 Navigeer naar System > Web Services > SOAP/XML-RPC - Users
    • C.2 Klik op Add New User
    • C.3 Voer uw User Account Information in. API Key is een door gebruiker gecreëerde waarde.
    • C.4 Kies Admin voor User Role
    • C.5 Klik op Save User
  3. Voer uw Magento username in, API key (die u heeft gecreëerd in de bovenstaande stap C.3) en webwinkel URLs, en klik op Save. Let op: Het wordt aanbevolen om https protocol te gebruiken voor de domein URL. Als http wordt gebruikt, zullen uw gebruikersnaam en wachtwoord worden overgebracht naar een niet beveiligde verbinding. Als u klikt op Save, zullen we proberen die verbinding te valideren. Afhankelijk van uw Magento MultiStore instellingen, kunt u kiezen om beoordelingen afzonderlijk voor één of meerdere winkels te verzamelen. Wanneer u uitnodigingen wilt versturen voor een hele Website dient u ALL Stores (Store Groups) te selecteren onder deze Website. Lees meer over hoe u verschillende Magento stores verbindt.

INSTELLINGEN

1. Stel uw uitnodiging informatie in:
      • Naam Afzender en E-mail Afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen. (Let op: momenteel is de E-mail Afzender standaard ingesteld als “noreply.invitations” Trustpilot e-mail.)
      • Antwoord op E-mail: Het e-mailadres dat u wilt dat uw klanten gebruiken wanneer ze willen reageren op uw uitnodiging. (Antwoord op e-mails kunnen toegevoegd en geverifieerd worden via de Uitnodigen van klanten pagina in uw Dashboard.)
      • Trustpilot Website: De taal van de landingspagina waar uw klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze een beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende websites voor verschillende geografische locaties die de taal veranderen, bijvoorbeeld dk.trustpilot.com is de Deense Trustpilot website.
      • Uitnodiging Trigger: De handeling in Magento die een nieuwe Trustpilot beoordelingsuitnodiging zal pushen. De pushmomenten die we momenteel ondersteunen worden gestimuleerd bij een geplaatste of verstuurde bestelling.
      • Verzend Vertraging: Het aantal dagen dat u tussen het verzenden en ontvangen van de beoordelingsuitnodiging wilt instellen (maximaal 90 dagen).
      • Wilt u ook uitnodigingen voor productbeoordeling bijvoegen? Wanneer u gebruik maakt van productbeoordelingen, dan kunt u “Yes” selecteren om ook een uitnodiging voor een productbeoordeling te versturen.
      • Wilt u voormalige klanten uitnodigen? Biedt u de mogelijkheid voormalige klanten uit te nodigen, klanten die 7 dagen tot een jaar geleden een aankoop bij u hebben gedaan. (Wanneer deze optie ontbreekt, heeft u al een keer de instellingen aangepast. zet de integratie dan stop en start opnieuw.)

E-MAIL TEMPLATE

1. Kies het template dat u wilt sturen naar klanten. De lijst van templates komt uit uw Kickstart template bibliotheek. U heeft toegang tot uw handmatige beoordelingsuitnodigingen en u kunt deze bewerken in de Template Editor in het Business Account. Vind hier meer informatie.
      Om de voorvertoning van de e-mail te bekijken kunt u uzelf een test per e-mail verzenden (dit geldt alleen voor verkopersbeoordelingen.)

BEVESTIGING

1. Eenmaal verbonden en ingesteld zult u een bevestigingsscherm zien, deze bevestigt dat uitnodigingen worden verzonden vanuit inkomende bestellingen in Magento. Vanuit hier kunt u naar de Uitnodiging Geschiedenis of uw Magento App uitnodiging instellingen bewerken.

FAQ (Veelgestelde Vragen)

PHP Libraries

Als u dit nog niet heeft, zult u de PHP SOAP libraries geïnstalleerd op uw server nodig hebben.

AFS

Wanneer u wilt omschakelen van de AFS naar de Magento App, dan raden we aan om de AFS uit te schakelen wanneer de Magento App wordt geïnstalleerd, om zo te voorkomen dat dubbele uitnodigingen worden verstuurd, dit kan leiden tot problemen met het verzamelen van productbeoordelingen.

Problemen oplossen

Ga naar onze Veelgestelde Vragen voor Magento om problemen op te lossen

Tip: Nu uw gestart bent met het verzamelen van beoordelingen, lees dan meer over hoe u ze kunt tonen met een TrustBox