Integratie van Trustpilots Magento 1

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Door trustpilots Magento 1 te integreren, kun je het verzamelen van reviews automatiseren, TrustBox-widgets toevoegen aan je site en klanten uitnodigen reviews te schrijven. Versies 1.7, 1.8 en 1.9 van Magento worden ondersteund. Lees hier hoe je dit instelt en beheert.

Opmerking: er is momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar voor testdoeleinden. Deze integratie werkt niet met Internet Explorer.

De integratie downloaden

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Integraties > E-commerce. Klik op Magento 1

1. Klik op de volgende pagina op Downloaden. Je hoeft het bestand niet te openen.

De integratie installeren

1. Log in op je Magento-account. In het Magento Admin Panel ga je naar System > Magento Connect > Magento Connect Manager. Log opnieuw in met je inloggegevens.

1. Onder Direct package file upload klik je op Choose file. Selecteer het bestand dat je net via Trustpilot hebt gedownload en klik dan op Upload.

1. Na het uploaden klik je bovenaan de pagina op Return to Admin.
  2. Je wordt teruggestuurd naar het Magento Admin Panel, waar nu het tabblad Trustpilot te zien is. Klik op het tabblad en log in.

1. Lees de juridische voorwaarden en selecteer I understand and accept the above. Klik dan op Confirm.

De integratie beheren

Nadat je de integratie hebt geïnstalleerd, is het Trustpilot-tabblad onderdeel van je Magento Admin Panel. Hier kun je je instellingen beheren.

Je uitnodigingen configureren

Bij een bestelling via de online winkel van Magento krijgt je klant automatisch een uitnodiging per e-mail om een bedrijfsreview achter te laten op Trustpilot. De e-mailinstellingen configureren:

1. Log in op je Magento-account. Klik in het Magento Admin Panel op het Trustpilot-tabblad.

1. Onder Invitations kun je Sender name, reply-to email, Trustpilot landing page en Send delay configureren. Je kunt ook de taalinstellingen aanpassen voor elke afzonderlijke website.
  2. Je kunt de uitnodiging-trigger ook configureren door te kiezen uit twee opties. Bij Order confirmed wordt een uitnodiging verzonden naar klanten wanneer Magento de bestelling verwerkt. Bij Order completed ontvangt de klant een uitnodiging wanneer de bestelling is voltooid.
  3. Klik op Save changes.

Productreview-uitnodigingen toevoegen

Gebruik je Trustpilots Productreviews voor je bedrijf, dan kun je die toevoegen aan je e-mailuitnodigingen.

1. Log in op je Magento-account. Klik in het Magento Admin Panel op het Trustpilot-tabblad.

1. Schakel onder Product Reviews de functie Turn product review invitations on in.
  2. Vul de SKU (Stock Keeping Unit) in om aan ons door te geven waar je de SKU's opslaat.
  3. Vul het GTIN (Global Trade Item Number) en MPN (Manufacturer Part Number) in. Deze velden zijn optioneel.
  4. Klik op Save changes.

Klanten uitnodigen

Je kunt kiezen om klanten van de afgelopen 7 dagen tot aan 6 maanden geleden uit te nodigen.

1. Log in op je Magento-account. Klik in het Magento Admin Panel op het Trustpilot-tabblad.
  2. Onder Past Orders kies je de gewenste periode.

1. Klik op Sync up orders om op te slaan.
  2. Je kunt na het opslaan de gesynchroniseerde bestelling bekijken. Als er bestellingen zijn waarvan synchronisatie is mislukt, staan ze onderaan de pagina. Klik op Re-sync om het opnieuw te proberen.

Een TrustBox toevoegen of verwijderen

Je kunt via deze integratie meerdere TrustBox-widgets aan je website toevoegen. Volg deze stappen:

1. Log in op je Magento-account. Klik in het Magento Admin Panel op het Trustpilot-tabblad.
  2. Kies onder TrustBox de TrustBox die je wilt en sleep deze naar je siteweergave om hem te testen. Je kunt de TrustBox overal neerzetten.

1. Onder TrustBox Settings aan de linkerkant van de pagina kun je de TrustBox aanpassen.

Opmerking: als je kiest voor de Product TrustBox, wordt je data-sku-kenmerk automatisch bijgewerkt. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.
  1. Klik op Publish changes om de TrustBox op je website te publiceren.
  2. Als je een TrustBox van je site wilt verwijderen, klik je op de prullenmand en dan op Publish changes.

Meerdere websites of winkels configureren

Als je website beschikbaar is in meerdere landen en talen, kun je de meervoudige functie van Magento gebruiken om verschillende TrustBoxes voor elke afzonderlijke website te configureren.

1. Log in op je Magento-account. Ga in het Magento Admin Panel naar System > Configuration.
  2. Onder Current Configuration Scope kies je de website of winkel waarvoor je de instellingen wilt configureren.
  3. Je kunt onder het Trustpilot-tabblad nu inloggen op de integratie en de instellingen configureren voor je specifieke keuze.

De integratie ontkoppelen

Wil je de integratie niet meer gebruiken? Geen probleem. Volg deze stappen om deze te ontkoppelen:

1. Log in op je Magento-account. Klik in het Magento Admin Panel op het Trustpilot-tabblad.
  2. Klik onder Settings op Clear the integration key. Klik dan op Save changes.
Opmerking: Trustpilot is niet aansprakelijk voor links naar websites van derde partijen in dit artikel, noch voor de content op andere websites waarnaar wordt gelinkt in dit artikel.