Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: Trustpilots Magento-applicatie

Verzamel gemakkelijk veel bedrijfs- en productreviews. Stel Trustpilots Magento-integratie in om het versturen van review-uitnodigingen volledig te automatiseren.

In dit artikel lees je belangrijke feiten over de Magento-app, instructies voor het instellen ervan en hoe je de plugin downloadt en installeert in je webshop.

Let erop dat deze app voor bedrijven is die gebruikmaken van het Magento eCommerce platform. Ben je dat niet? Ga dan naar onze andere apps.

Belangrijke feiten over de Magento-applicatie

• Een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar je klanten triggeren, met de vraag of ze je bedrijf op Trustpilot kunnen beoordelen.
  • De Magento-plugin ondersteunt multi-stores in versies 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1 en 2.2.

Het instellen van de Magento-applicatie

Verbind je Magento-platform met Trustpilot in 3 eenvoudige stappen:

1. Selecteer je huidige versie van Magento.
  2. Configureer je e-mailinstellingen.
  3. Installeer de plugin in je Magento-webshop.

Selecteer je huidige versie van Magento

Als je gebruikmaakt van een automatische uitnodigingsmethode, schakel deze dan uit wanneer je je integratie implementeert. Dit zorgt ervoor dat er geen dubbele uitnodigingen worden verzonden.

1. Ga naar je Trustpilot Business-account, klik op Integraties en Ga naar Apps pagina, kies Magento en klik op Verbind nu.
  2. Je wordt doorgestuurd naar de Magento-integratiehandleiding. Klik op Doorgaan.
  3. Selecteer de huidige versie van Magento die je gebruikt.

Configureer je e-mailinstellingen

Stel je e-mailinformatie in:

1. Naam Afzender: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: Momenteel is de E-mail Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  2. Antwoord-op E-mail: het e-mailadres waar je klanten op kunnen reageren, naar aanleiding van je e-mails.
  3. Trustpilot-website: de Trustpilot landingspage waar je klanten naartoe worden gestuurd wanneer ze een review schrijven. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  4. Zend Vertraging: een order vanuit je Magento-platform triggert automatisch een e-mail naar je klant - stel het aantal dagen in dat je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.
  5. Wil je productreview-uitnodigingen toevoegen? Als je onze functie voor productreviews gebruikt, kun je Ja selecteren om een productreview-uitnodiging mee te sturen.
  6. Selecteer een e-mailtemplate.
    1. Kies de e-mailtemplate die je naar je klanten wilt versturen. Je kunt de templates wijzigen in je Business-account onder Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    2. Bekijk de e-mailuitnodiging door jezelf een test e-mail te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor bedrijfsreviews. Voltooi je installatie door op Doorgaan te klikken.
  7. Bevestig je e-mailgegevens, bekijk en accepteer Trustpilots gebruikersvoorwaarden en klik op Doorgaan.

Magento 1.x - Installeer de plugin in je webshop

Download de Trustpilot-plugin

Wanneer je klaar bent met je e-mailinstellingen, dien je de Trustpilot-plugin op je computer te downloaden. Dit kun je doen door te klikken op Klik hier om je bestand te downloaden. Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar je Magento-webshop.

Upload de Trustpilot-plugin in Magento

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je Magento Admin en deze installeren.

1. Om de plugin te installeren, gebruik de Direct package file upload functie die je kunt vinden in de Magento Connect Manager. Houd er rekening mee dat nadat de plugin is geïnstalleerd, je dient uit- en in te loggen in Magento Admin.
    1. Ga naar System > Magento Connect > Magento Connect Manager
    2. Log in met je Magento Admin-gebruikersgegevens
    3. Klik Choose file
    4. Selecteer het ZIP-bestand dat je hebt gedownload van Trustpilots Business-account
    5. Klik op Upload
    6. Wacht totdat de plugin-installatie is voltooid
    7. Controleer of de Trustpilot-plugin in de Manage Existing Extensions lijst wordt weergegeven
    8. Log uit en vervolgens weer in op Magento
  2. Navigeer nu naar System > Configuration
  3. Verander de configuratie-omvang van Default Config naar Main Website (of één van je andere websites).
  4. Scroll naar beneden tot Trustpilot, vergroot het panel en klik op General.
  5. Scroll terug omhoog, vergroot het General Settings-menu, en plak de installatiekey die je hebt gekopieerd vanuit je Business-account.
  6. Klik op Save Config.
  7. Nadat je de plugin-configuratie hebt opgeslagen, ga naar het Business-account en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. Dat was het!

Magento 2.x - Installeer de plugin in je webshop

Download en installeer de plugin via Magento Marketplace

Zo installeer je geheel kosteloos Trustpilots plugin in Magento Marketplace.

1. Ga naar Magento Marketplace, vind de Trustpilot Reviews M2-extensie en klik op Add to Cart.
  2. Klik op het winkelwagentje-pictogram in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op de knop Go to Checkout.
  3. Indien nodig, kun je inloggen op je Magento Marketplace-account om de check-out te voltooien. Dit doe je door op Place Order te klikken.
  4. Je wordt nu doorgestuurd naar de orderbevestiging-pagina, waar je op Install moet klikken.
  5. Je zult nu worden doorgestuurd naar de pagina My Access Keys. Als je nog geen keys hebt gemaakt, selecteer dan Create New Access Key, stel een naam in en kopieer vervolgens de nieuw gegenereerde privé en openbare keys.
  6. Log in op Magento Admin.
  7. Klik op System > Web Setup Wizard > Extension Manager/Component Manager.
  8. Als je je Magento Marketplace nog niet hebt verbonden met je webshop, klik dan op Sign in. Je ziet dan twee lege velden waarin je de privé en openbare keys die je eerder hebt gekopieerd, moet plakken.
  9. Klik op Refresh/Sync om de lijst met beschikbare extensies te updaten.
  10. Klik op Review and Install.
  11. Vind de Trustpilot-extensie in de lijst en klik vervolgens op Install.
  12. Volg de standaardprocedure, voer de gereedheidscontrole uit, maak een back-up en installeer de extensie.
  13. Ga terug naar je webshop Magento Admin en klik op Stores > Configuration.
  14. Wijzig het configuratiebereik van Default Config naar Website of Store View.
  15. Scroll naar beneden om Trustpilot te vinden, vergroot het paneel en klik op General.
  16. Scroll helemaal terug naar boven en plak de installatiekey die is gekopieerd vanuit het Business-account.
  17. Klik op Save Config.

Download en installeer de plugin door Composer te gebruiken

Voor de installatie van de Trustpilot-plugin in je Magento 2.x platform, heb je technische kennis en toegang tot de command line interface (terminal) van je webshopserver nodig. De plugin kan geïnstalleerd worden met behulp van Composer.

Belangrijk: je webshop zal gedurende het installatieprocess voor 5-15 minuten onbereikbaar zijn. Wij raden ten zeerste aan om de plugin te installeren op een moment dat je webshop het minst wordt bezocht en om van tevoren een backup te maken.

Log in op je Magento-server door SSH (Secure Shell) te gebruiken en voer de volgende opdrachten in:

1. Maak een backup door te navigeren naar de hoofdmap van je Magento-installatie en voer de onderstaande opdracht uit. Houd er rekening mee dat je website niet bereikbaar is tijdens het backupproces. php bin/magento setup:backup --code --db --media
  2. Vervolgens, schakel de onderhoudsmodus in: php bin/magento maintenance:enable
  3. Download en installeer de Trustpilot-plugin met behulp van Composer: composer require “trustpilot/module-reviews”
  4. Indien het de eerste keer is dat je een plugin hebt geïnstalleerd met behulp van Composer, vraagt Magento om je Magento Marketplace accountgegevens op te geven. Om je accountgegevens te vinden, ga op https://marketplace.magento.com naar My profile > Access Keys > Create A New Access Key. Opmerking: je Public key is je gebruikersnaam en je Private key is je wachtwoord.
  5. Schakel de Trustpilot-plugin in: php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  6. Update het database schema. Let op dat deze opdracht globaal is en de Magento-plugins zal activeren die je hebt geïnstalleerd, dus ga voorzichtig verder. php bin/magento setup:upgrade
  7. Compile (Let op: deze opdracht is alleen vereist in productiemodus)
    php bin/magento setup:di:compile
  8. Deploy static content (Let op: deze opdracht is alleen vereist in productiemodus) php bin/magento setup:static-content:deploy
  9. Schakel de onderhoudsmode uit php bin/magento maintenance:disable

Voer de installatiekey in

Nu je de Trustpilot-plugin hebt geïnstalleerd, kun je inloggen in je Magento back-office en de integratie voltooien door de installatiekey op te geven.

1. Ga eerst naar het Business-account en kopieer de installatiekey (zie stap 13 op de screenshot).
  2. Navigeer vervolgens terug naar Magento Admin, klik op Stores > Configuration.
  3. Verander de store view van Default Config naar Main Website (of één van je andere websites).
  4. Klik op Trustpilot > General en plak de installatiekey die je hebt gekopieerd vanuit je Business-account.
  5. Klik op Save Config.
  6. Nadat je de pluginconfiguratie hebt opgeslagen, ga naar het Business-account en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. Dat was het!

Er is momenteel geen sandboxomgeving beschikbaar voor testdoeleinden.