Trustpilots gratis Magento-plugin - Hoe je het downloadt, installeert en configureert

Met de Magento-plugin van Trustpilot kun je automatisch product- en bedrijfsreviews verzamelen. Met behulp van de plugin kun je ook meerdere TrustBox-widgets toevoegen, en voormalige klanten uitnodigen om een review achter te laten.

In dit artikel leggen we uit hoe je de plugin downloadt, installeert en configureert in je webshop.

Opmerking: deze plugin is enkel bedoeld voor bedrijven die gebruikmaken van het Magento e-commerce platform. Ben je dat niet? Bekijk dan onze andere integraties. Houd er rekening mee dat als je al gebruikmaakt van een andere automatische verzamelmethode, je deze dient uit te schakelen om te voorkomen dat er meerdere uitnodigingen naar dezelfde klant worden verstuurd.

Hier volgt informatie wat betreft de plugin van Magento 1. Klik hier als je Magento 2 gebruikt.

Belangrijke feiten over Trustpilots Magento 1-plugin

• Automatiseer je review-uitnodigingen — een nieuwe bestelling zorgt er automatisch voor dat er een review-uitnodiging wordt verstuurd naar de desbetreffende klant.
  • Nodig al je voormalige klanten in één keer uit.
  • Voeg meerdere TrustBox-widgets toe met behulp van de plugin.
  • De Magento 1.x-plugin ondersteunt multistores in versies 1.5, 1.6 en 1.7.

Installeer de Magento 1-plugin

Verbind je Magento 1.x webshop met Trustpilot in twee eenvoudige stappen:

1. Download de Magento 1.x plugin op je computer.
  2. Upload en installeer de plugin in je webshop.

Download de Magento 1-plugin

• Ga naar je Trustpilot Business-account > Integraties > E-commerce integraties > Magento 1.x, en klik op Verbind nu. Klik vervolgens op Download.

Installeer de Magento 1-plugin

Nu je de Trustpilot-plugin hebt gedownload, kun je inloggen op je Magento Admin Panel en beginnen met de installatie:

1. Ga naar System > Magento Connect > Magento Connect Manager, en log in.

1. Klik op Choose file en selecteer het plugin-bestand dat je zojuist hebt gedownload, en klik vervolgens op Upload.

1. Klik bovenaan de pagina op Return to Admin.

1. Wanneer je teruggaat naar het Admin Panel zul je een nieuwe tab zien, genaamd Trustpilot. Het kan zijn dat je met je login-gegevens van het Trustpilot Business-account moet inloggen.

1. Lees de voorwaarden door, en vink het vakje voor I understand and accept the above aan. Klik daarna op Confirm.
  1. Klaar! Je hebt de plugin met succes geïnstalleerd.

Configureer de Magento 1-plugin

Na installatie van de plugin, zijn er verschillende configuratie-opties. Je kunt:

• je e-mailgegevens instellen;
  • voormalige klanten uitnodigen om reviews te schrijven;
  • meerdere TrustBoxen toevoegen met behulp van de plugin.

Stel je e-mailgegevens in

Ga naar Invitations en voer je e-mailgegevens in:

• Sender Name: de informatie van de afzender die in de inbox van je klanten verschijnt wanneer ze een review-uitnodiging ontvangen. Opmerking: momenteel is de Naam Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  • Reply-to Email: het e-mailadres dat je klanten kunnen gebruiken, als ze op je e-mail willen reageren.
  • Trustpilot website: de landingspagina van Trustpilot waar je klanten naartoe worden gestuurd voor het plaatsen van een review. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse website van Trustpilot.
  • Send Delay: een order vanuit je Magento-webshop triggert automatisch een e-mail naar je klant - stel het aantal dagen in dat je wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.

Configureer de uitnodiging-trigger

Op de General-pagina kun je instellen wat de uitnodigingen triggert om verstuurd te worden.

• Kies Order confirmed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de status in Magento Processing is.
  • Kies Order completed als je je klanten wilt uitnodigen wanneer de bestellingstatus Complete is.

Klik op Save changes zodra je klaar bent met de instellingen.

Productreview-uitnodigingen opnemen

Met de Magento-plugin kun je productreview-uitnodigingen versturen als je Trustpilots productreviews-functie gebruikt.

Om te beginnen met het versturen van productreview-uitnodigingen, klik op Enable to start getting productreviews.

Wanneer je eenmaal productreviews hebt ingeschakeld, kun je de velden voor product SKU, GTIN en MPN invullen in Magento, om Trustpilot te laten weten waar je deze informatie op je Magento-platform opslaat. Klik op Save changes als je klaar bent.

Nodig voormalige klanten uit om een review te schrijven

Met de Trustpilot-plugin kun je klanten uitnodigen die in de afgelopen 7 dagen tot 3 maanden een aankoop hebben gedaan. Selecteer de gewenste periode en klik op Sync up orders. Nu zullen je oude bestellingen synchroniseren met Trustpilots uitnodigingssysteem.

Overzicht van gesynchroniseerde bestellingen

Nu zul je een overzicht zien van je gesynchroniseerde bestellingen, zodat je weet welke bestellingen met succes zijn gesynchroniseerd met Trustpilot, en welke niet.

Onderaan de pagina zul je een lijst zien van bestellingen die niet konden worden gesynchroniseerd. Je kunt proberen om deze bestellingen opnieuw te synchroniseren door op Re-sync te klikken.

Voeg een TrustBox toe met behulp van de plugin

Je kunt meerdere TrustBoxen op je website plaatsen met behulp van je Magento-plugin.

1. Om een voorbeeld van een TrustBox te bekijken: ga naar je Magento Admin-pagina en klik op de TrustBox-tab in het bovenste menu.
  2. Selecteer de TrustBox die je wilt bekijken en sleep het op je scherm op de gewenste plek. Je kunt de TrustBox herschikken waar je maar wilt.
  3. Klik op Publish Changes om de TrustBox op je website te publiceren.

Je kunt tevens deze TrustBox-attributen instellen:

• Page - Plaats TrustBoxen op je product-, categorie- en landingspagina's. Als je de voorkeur geeft aan een andere pagina, voer dan eenvoudigweg het specifieke webadres in.
  • Position - Selecteer waar op de pagina je de TrustBox wilt plaatsen.
  • Horizontal offset - Verplaatsing ten opzichte van de linker- en rechterkant van de pagina.
  • Vertical offset - Verplaatsing ten opzichte van de onder- en bovenkant van de pagina.

Als je de Product TrustBox kiest, dan zal je data-sku kenmerk vanzelf geüpdatet worden. Vergeet niet om deze toe te voegen aan je productpagina.

Magento 2.x - Installeer de plugin in je webshop

Download en installeer de plugin via Magento Marketplace

Zo installeer je geheel kosteloos Trustpilots plugin in Magento Marketplace.

1. Ga naar Magento Marketplace, vind de Trustpilot Reviews M2-extensie en klik op Add to Cart.
  2. Klik op het winkelwagentje-pictogram in de rechter bovenhoek en klik vervolgens op de button Go to Checkout.
  3. Indien nodig, kun je inloggen op je Magento Marketplace-account om de check-out te voltooien. Dit doe je door op Place Order te klikken. Deze Trustpilot-extensie is geheel kosteloos.
  4. Je wordt nu doorgestuurd naar de orderbevestigingpagina. Klik daar op Install.
  5. Je wordt nu omgeleid naar de pagina My Access Keys. Als je nog geen keys hebt gemaakt, klik dan op Create a New Access Key, stel een naam in en kopieer vervolgens de nieuw gegenereerde privé- en openbare keys.
  6. Log in op Magento Admin Panel
  7. Klik op System > Web Setup Wizard > Extension Manager/Component Manager.
  8. Als je je Magento Marketplace nog niet hebt verbonden met je webshop, klik dan op Sign in. Je ziet dan twee lege velden waarin je de privé en openbare keys die je eerder hebt gekopieerd, moet plakken.
  9. Klik op Refresh/Sync om de lijst met beschikbare extensies te updaten.
  10. Klik op Review and Install.
  11. Vind de Trustpilot-extensie in de lijst en klik vervolgens op Install.
  12. Volg de standaardprocedure, voer de gereedheidscontrole uit, maak een back-up en installeer de extensie.
  13. Kopieer de integratie-key. Deze heb je in de volgende stap nodig. Je vindt het in het vak aan de rechterkant.
  14. Ga terug naar je webshop Magento Admin en klik op Stores > Configuration.
  15. Wijzig het configuratiebereik van Default Config naar Website of Store View.
  16. Scroll naar beneden om Trustpilot te vinden, vergroot het paneel en klik op General.
  17. Scroll helemaal terug naar boven en plak de integratie-key die is gekopieerd vanuit het Trustpilot Business-account.
  18. Klik op Save Config.

Download en installeer de plugin met Composer

Voor de installatie van de Trustpilot-plugin in je Magento 2.x-platform heb je technische kennis nodig, en dien je toegang te hebben tot de command line interface (terminal) van je webshop-server. Je kunt gebruikmaken van Composer om de plugin te installeren.

Belangrijk: je webshop zal gedurende het installatieprocess voor 5-15 minuten onbereikbaar zijn. Wij raden het sterk aan om de plugin te installeren op het moment dat je webshop het minst wordt bezocht. Zorg er tevens voor dat je van tevoren een back-up hebt gemaakt.

Log in op je Magento-server door SSH (Secure Shell) te gebruiken en voer de volgende opdrachten in:

1. Maak een backup door te navigeren naar de hoofdmap van je Magento-installatie en voer de onderstaande opdracht uit. Houd er rekening mee dat je website niet bereikbaar is tijdens het uitvoeren van de back-up. php bin/magento setup:backup --code --db --media
  2. Schakel vervolgens de onderhoudsmodus in: php bin/magento maintenance:enable
  3. Download en installeer de Trustpilot-plugin met behulp van Composer: composer require “trustpilot/module-reviews”
  4. Indien het de eerste keer is dat je een plugin hebt geïnstalleerd door Composer te gebruiken, vraagt Magento je om je accountgegevens van Magento Marketplace op te geven. Om je accountgegevens te vinden, ga naar https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key. Je public key is je gebruikersnaam, en je private key is je wachtwoord.
  5. Schakel de Trustpilot-plugin in: php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  6. Update het database schema. Let op dat deze opdracht globaal is en de Magento-plugins zal activeren die je geïnstalleerd hebt, dus ga voorzichtig verder. php bin/magento setup:upgrade
  7. Compileren (let op: deze opdracht is alleen vereist in productiemodus): php bin/magento setup:di:compile
  8. Gebruik statische inhoud (let op: deze opdracht is alleen vereist in productiemodus): php bin/magento setup:static-content:deploy
  9. Schakel de onderhoudsmode uit: php bin/magento maintenance:disable

Voer de integratie-key in

Nu je de Trustpilot-plugin hebt geïnstalleerd, kun je inloggen op Magento Admin en de integratie voltooien door de integratie-key op te geven.

1. Ga naar je Trustpilot Business-account en kopieer de integratie-key. Je vindt het via Integraties > Magento 2.x, aan de rechterkant van het scherm onder Your integration key.
  2. Navigeer terug naar Magento Admin, klik op Stores > Configuration.
  3. Verander de store view van Default Config naar Main Website (of één van je andere websites).
  4. Klik op Trustpilot > General en plak de integratie-key die je hebt gekopieerd vanuit het Trustpilot Business-account.
  5. Klik op Save Config.

Houd er rekening mee dat er momenteel geen sandbox-omgeving beschikbaar is voor testdoeleinden.

Trustpilot is niet aansprakelijk voor eventuele links naar websites van derde partijen in dit artikel, dan wel de content op andere websites waarnaar in dit artikel wordt verwezen.