​Handleiding: Trustpilot's Magento applicatie

Verzamel met gemak veel verkopers- en productbeoordelingen. Stel Trustpilot's Magento integratie in om het uitnodigen van uw klanten om beoordelingen te schrijven volledig te automatiseren.

Belangrijke feiten over de Magento applicatie

• Een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar uw klanten triggeren, met de vraag of ze uw bedrijf op Trustpilot kunnen beoordelen.
  • De Magento plugin ondersteunt multi-stores in versies 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1 en 2.2.

Het instellen van de Magento applicatie

Verbind uw Magento platform met Trustpilot in 3 eenvoudige stappen:

1. Selecteer uw huidige Magento versie
  2. Configureer uw e-mailinstellingen
  3. Installeer de plugin in uw Magento webshop

Selecteer uw huidige Magento versie

1. Ga naar Trustpilot Business, klik op Integraties en Ga naar Apps pagina, kies Magento en klik op Verbind nu
  2. U wordt doorgestuurd naar de Magento integratie handleiding. Klik op Ga verder
  3. Selecteer de huidige Magento versie die u gebruikt.

Configureer uw e-mailinstellingen

E-mail informatie instellen:

1. Naam Afzender: De informatie van de afzender die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze een beoordelingsuitnodiging ontvangen.
    Let op: Momenteel is de E-mail Afzender standaard het noreply.invitations Trustpilot e-mailadres.
  2. Antwoord-op E-mail: Het e-mailadres dat u wilt dat uw klanten gebruiken wanneer ze reageren op uw e-mail.
  3. Trustpilot Website: De Trustpilot landingspagina waar uw klanten naartoe gestuurd worden wanneer ze een beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende lokale websites, nl.trustpilot.com is bijvoorbeeld de Trustpilot website voor Nederland.
  4. Zend vertraging: Een bestelling vanuit uw Magento platform triggert automatisch een e-mail naar uw klant - stel het aantal dagen in dat u wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.
  5. Wilt u productbeoordeling uitnodigingen toevoegen? Wanneer u onze Productbeoordelingen functie gebruikt, kunt u Ja selecteren om een productbeoordeling uitnodiging mee te sturen.
  6. Selecteer een e-mailtemplate.
    1. Kies de e-mailtemplate die u naar uw klanten wilt versturen. U kunt de templates wijzigen in uw Business Account onder Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    2. Bekijk de e-mailuitnodiging door uzelf een test e-mail te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor verkopersbeoordelingen. Voltooi uw installatie door op Ga verder te klikken.
  7. Bevestig uw e-mailgegevens, lees en accepteer Trustpilot's Gebruikersvoorwaarden en klik op Ga Verder.

Magento 1.x - Installeer de plugin in uw webshop

Download de Trustpilot plugin

Wanneer u klaar bent met uw e-mailinstellingen, dient u de Trustpilot plugin op uw computer te downloaden. Dit kunt u doen door Klik hier om uw bestand te downloaden te selecteren. Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar uw Magento webshop.

Upload de Trustpilot plugin in Magento

Nu u de Trustpilot plugin heeft gedownload, kunt u inloggen in uw Magento Admin en deze installeren.

1. Om de plugin te installeren gebruikt u de Direct package file upload functie die beschikbaar is in de Magento Connect Manager. Houd er rekening mee dat nadat de plugin is geïnstalleerd u moet uitloggen en opnieuw inloggen in Magento Admin.
  2. Navigeer nu naar Stores > Configuration.
  3. Verander de configuratie omvang van Default Config naar Main Website.
  4. Vouw het General Settings menu uit, en plak de installatie key die u gekopieerd heeft vanuit Trustpilot Business.
  5. Klik op Save Config.
  6. Nadat u de plugin configuratie heeft opgeslagen, ga naar Trustpilot Business en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. U bent klaar!

Magento 2.x - Installeer de plugin in uw webshop

Download en installeer de plugin

Voor de installatie van de Trustpilot plugin in uw Magento 2.x platform, heeft u technische kennis en toegang tot de command line interface (terminal) van uw webshop server nodig. De plugin kan geïnstalleerd worden met behulp van Composer.

Belangrijk: Uw webshop zal gedurende het installatieprocess voor 5-15 minuten onbereikbaar zijn. Wij raden het sterk aan om de plugin te installeren op een moment dat uw webshop het minst wordt bezocht en om van tevoren een backup te maken.

1. Log in op uw Magento server door SSH (Secure Shell) te gebruiken en voer de volgende opdrachten in:
  2. Maak een backup door te navigeren naar de hoofdmap van uw Magento installatie en voer de onderstaande opdracht uit. Houd er rekening mee dat uw website niet bereikbaar is tijdens het backup proces.
    php bin/magento setup:backup --code --db --media
  3. Vervolgens, schakel de onderhoudsmodus in:
    php bin/magento maintenance:enable
  4. Download en installeer de Trustpilot plugin met behulp van Composer
    composer require “trustpilot/module-reviews”
  5. Indien het de eerste keer is dat u een plugin heeft geïnstalleerd met behulp van Composer vraagt Magento om uw Magento Marketplace account gegevens op te geven. Om uw accountgegevens te vinden ga naar https://marketplace.magento.com > My profile > Access Keys > Create A New Access Key.
    Let op: Uw Public key is uw gebruikersnaam en uw Private key is uw wachtwoord.
  6. Schakel de Trustpilot plugin in
    php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  7. Update het database schema. Let op dat deze opdracht globaal is en alle Magento plugins zal activeren die u geïnstalleerd heeft, dus ga voorzichtig verder.
    php bin/magento setup:upgrade
  8. Compile (Let op: Deze opdracht is alleen vereist in productiemodus)
    php bin/magento setup:di:compile
  9. Deploy static content (Let op: Deze opdracht is alleen vereist in productie modus)
    php bin/magento setup:static-content:deploy
  10. Schakel de onderhoudsmode uit php bin/magento maintenance:disable

Voer de installatie key in

Nu u de Trustpilot plugin heeft geïnstalleerd, kunt u inloggen in uw Magento back-office en de integratie voltooien door de installatie key op te geven.

1. Eerst, ga naar Trustpilot Business en kopieer de installatie key, deze vindt u bij stap 11.
  2. Vervolgens, navigeer terug naar Magento Admin, klik op Stores > Configuration.
  3. Verander uw store view van Default Config naar Main Website.
  4. Klik op Trustpilot > General en plak de installatie key die u heeft gekopieerd vanuit Trustpilot Business.
  5. Klik op Save Config.
  6. Nadat u de plugin configuratie heeft opgeslagen, ga terug naar Trustpilot Business en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. U bent klaar!