Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

​Handleiding: Trustpilot's Magento applicatie

Verzamel met gemak veel verkopers- en productbeoordelingen. Stel Trustpilot's Magento integratie in om het uitnodigen van uw klanten om beoordelingen te schrijven volledig te automatiseren.

*Deze app is ontworpen voor bedrijven die gebruikmaken van het OpenCart e-commerce platform. Indien dit voor u niet relevant is, bekijk dan hier onze andere app's.

Belangrijke feiten over de Magento applicatie

• Een nieuwe bestelling zal automatisch een e-mail naar uw klanten triggeren, met de vraag of ze uw bedrijf op Trustpilot kunnen beoordelen.
  • De Magento plugin ondersteunt multi-stores in versies 1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9, 2.0, 2.1 en 2.2.

Het instellen van de Magento applicatie

Verbind uw Magento platform met Trustpilot in 3 eenvoudige stappen:

1. Selecteer uw huidige Magento versie
  2. Configureer uw e-mailinstellingen
  3. Installeer de plugin in uw Magento webshop

Selecteer uw huidige Magento versie

1. Ga naar Trustpilot Business, klik op Integraties en Ga naar Apps pagina, kies Magento en klik op Verbind nu
  2. U wordt doorgestuurd naar de Magento integratie handleiding. Klik op Doorgaan
  3. Selecteer de huidige Magento versie die u gebruikt.

Configureer uw e-mailinstellingen

E-mail informatie instellen:

1. Naam Afzender: De naam die in de inbox van uw klanten verschijnt wanneer ze de beoordelingsuitnodiging ontvangen.
    Let op: De E-mail Afzender staat standaard ingesteld op het 'noreply.invitiations' Trustpilot e-mailadres.
  2. Antwoord-op E-mail: Het e-mailadres waar uw klanten op kunnen reageren, naar aanleiding van uw e-mails.
  3. Trustpilot Website: De Trustpilot landingspagina waar uw klanten naartoe worden gestuurd wanneer ze een beoordeling schrijven. Trustpilot heeft verschillende lokale websites. Zo is bijvoorbeeld nl.trustpilot.com de Nederlandse Trustpilot website.
  4. Zend vertraging: Een bestelling vanuit uw Magento platform triggert automatisch een e-mail naar uw klant - stel het aantal dagen in dat u wilt wachten voordat de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. De maximale wachttijd is 90 dagen.
  5. Wilt u productbeoordeling uitnodigingen toevoegen? Wanneer u onze Productbeoordelingen functie gebruikt, kunt u Ja selecteren om een productbeoordeling uitnodiging mee te sturen.
  6. Selecteer een e-mailtemplate.
    1. Kies de e-mailtemplate die u naar uw klanten wilt versturen. U kunt de templates wijzigen in uw Business Account onder Uitnodigingen > Template Editor. Vind hier meer informatie.
    2. Bekijk de e-mailuitnodiging door uzelf een test e-mail te sturen. Let op: de test e-mail is alleen beschikbaar voor verkopersbeoordelingen. Voltooi uw installatie door op Doorgaan te klikken.
  7. Bevestig uw e-mailgegevens, bekijk en accepteer Trustpilot's gebruikersvoorwaarden en klik op Doorgaan.

Magento 1.x - Installeer de plugin in uw webshop

Download de Trustpilot plugin

Wanneer u klaar bent met uw e-mailinstellingen, dient u de Trustpilot plugin op uw computer te downloaden. Dit kunt u doen door Klik hier om uw bestand te downloaden te selecteren. Klik vervolgens op Kopieer de installatie key en ga naar uw Magento webshop.

Upload de Trustpilot plugin in Magento

Nu u de Trustpilot plugin heeft gedownload, kunt u inloggen in uw Magento Admin en deze installeren.

1. Om de plugin te installeren, gebruik de Direct package file upload functie die u kunt vinden in de Magento Connect Manager. Houd er rekening mee dat nadat de plugin is geïnstalleerd, u dient uit- en in te loggen in Magento Admin.
    1. Ga naar System > Magento Connect > Magento Connect Manager
    2. Log in met uw Magento Admin gebruikersgegevens
    3. Klik Choose file
    4. Selecteer het ZIP-bestand dat u heeft gedownload van Trustpilot's Business Portal
    5. Klik op Upload
    6. Wacht totdat de plugin installatie is voltooid
    7. Controleer of de Trustpilot plugin in de Manage Existing Extensions lijst wordt weergegeven
    8. Meld u af en vervolgens weer aan op Magento
  2. Navigeer nu naar System > Configuration
  3. Verander de configuratie omvang van Default Config naar Main Website (of een van uw andere websites)
  4. Scroll naar beneden, vergroot het panel en klik op General
  5. Scroll terug omhoog, vouw het General Settings menu uit, en plak de installatie key die u gekopieerd heeft vanuit Trustpilot Business
  6. Klik op Save Config
  7. Nadat u de plugin configuratie heeft opgeslagen, ga naar Trustpilot Business en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. U bent klaar!

Magento 2.x - Installeer de plugin in uw webshop

Download en installeer de plugin

Voor de installatie van de Trustpilot plugin in uw Magento 2.x platform, heeft u technische kennis en toegang tot de command line interface (terminal) van uw webshop server nodig. De plugin kan geïnstalleerd worden met behulp van Composer.

Belangrijk: Uw webshop zal gedurende het installatieprocess voor 5-15 minuten onbereikbaar zijn. Wij raden het sterk aan om de plugin te installeren op een moment dat uw webshop het minst wordt bezocht en om van tevoren een backup te maken.

1. Log in op uw Magento server door SSH (Secure Shell) te gebruiken en voer de volgende opdrachten in:
  2. Maak een backup door te navigeren naar de hoofdmap van uw Magento installatie en voer de onderstaande opdracht uit. Houd er rekening mee dat uw website niet bereikbaar is tijdens het backup proces.
    php bin/magento setup:backup --code --db --media
  3. Schakel vervolgens de onderhoudsmodus in:
    php bin/magento maintenance:enable
  4. Download en installeer de Trustpilot plugin met behulp van Composer
    composer require “trustpilot/module-reviews”
  5. Indien het de eerste keer is dat u een plugin heeft geïnstalleerd met behulp van Composer vraagt Magento om uw Magento Marketplace account gegevens op te geven. Om uw accountgegevens te vinden, ga naar https://marketplace.magento.com -> My Profile -> Access Keys -> Create A New Access Key
    Let op: Uw public key is uw gebruikersnaam en uw private key is uw wachtwoord.
  6. Schakel de Trustpilot plugin in
    php bin/magento module:enable Trustpilot_Reviews --clear-static-content
  7. Update het database schema. Houd er rekening mee dat dit commando globaal is en alle Magento plugins zal activeren die u reeds geïnstalleerd heeft. Ga dus zorgvuldig te werk.
  8. Compile (Let op: deze opdracht is alleen vereist in productiemodus)
    php bin/magento setup:di:compile
  9. Deploy static content (Let op: deze opdracht is alleen vereist in productie modus)
    php bin/magento setup:static-content:deploy
  10. Schakel de onderhoudsmode uit php bin/magento maintenance:disable

Voer de installatie key in

Nu u de Trustpilot plugin heeft geïnstalleerd, kunt u inloggen in uw Magento back-office en de integratie voltooien door de installatie key op te geven.

1. Eerst, ga naar Trustpilot Business en kopieer de installatie key, deze vindt u bij stap 11.
  2. Vervolgens, navigeer terug naar Magento Admin, klik op Stores > Configuration.
  3. Verander uw store view van Default Config naar Main Website (of een van uw andere websites).
  4. Klik op Trustpilot > General en plak de installatie key die u heeft gekopieerd vanuit Trustpilot Business.
  5. Klik op Save Config.
  6. Nadat u de plugin configuratie heeft opgeslagen, ga terug naar Trustpilot Business en voltooi de integratie door te klikken op Klaar! Ik heb de plugin geïnstalleerd. U bent klaar!