Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Moet ik een profiel op Trustpilot hebben?

Als je enkel reviews wilt lezen hoef je geen profiel aan te maken. Als je echter zelf ook reviews wilt plaatsen, dan is een profiel wel vereist.

Waarom heb ik een profiel nodig om een review te schrijven?

We werken bij Trustpilot hard om de kwaliteit van de reviews te behouden, bovendien beschermen we de integriteit van onze community. Daarom dient iedere review gekoppeld te zijn aan een profiel van een bestaand persoon.

In sommige gevallen is het nodig dat wij contact met je kunnen opnemen om te verifiëren dat je review oprecht is en voldoet aan onze Gebruikersrichtlijnen. Dit betekent dat je profiel verbonden moet zijn met een geldig en actief e-mailadres wat we kunnen gebruiken om direct contact met je op te nemen. We zullen dit e-mailadres ook gebruiken om je op de hoogte te brengen wanneer een bedrijf reageert op een review die je hebt geschreven.

Vind onze Gebruikersrichtlijnen hier.

Wat zijn de voordelen van een gebruikersprofiel?

Met een gebruikersprofiel heb je volledig bezit over je reviews, inclusief de mogelijkheid om je profielinstellingen aan te passen, je reviews bij te werken en nieuwe reviews te schrijven.

De enige data die we delen met het bedrijf dat je beoordeeld hebt is wanneer je een referentienummer hebt ingevoerd bij het schrijven van reviews. Lees hier in onze Privacyverklaring hoe wij met persoonlijke data omgaan.

Ik heb een uitnodiging ontvangen om een review te schrijven. Heb ik nog steeds een gebruikersprofiel nodig op Trustpilot?

Wanneer je een uitnodiging ontvangt om een review op Trustpilot te schrijven van een bedrijf waar je recent een aankoop- of service-ervaring mee hebt gehad, moet je je nog steeds aanmelden en een profiel creëren voordat je je mening op onze community kunt delen.

Wanneer je op de directe link in de e-mail met de review-uitnodiging klikt die je hebt ontvangen, wordt je gevraagd onze Algemene Voorwaarden te accepteren. Wij zullen vervolgens automatisch een gebruikersprofiel voor je aanmaken met behulp van het e-mailadres dat je tijdens het aankoopproces aan het desbetreffende bedrijf hebt verstrekt. Dit profiel is toegankelijk wanneer je inlogt bij Trustpilot.

Je kunt altijd inloggen op je gebruikersprofiel, en deze gebruiken om nieuwe reviews te schrijven of bestaande reviews te bewerken. We moedigen aan om je aankoop- en service-ervaringen met onze community te delen.