Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Taggen en het vooraf taggen van bedrijfsreviews

Met de tag-functie van Trustpilot, kun je je reviews categoriseren of taggen, met gebruik van je eigen termen. Zodra reviews zijn getagd, kun je eenvoudig je prestaties analyseren door de hoofdthema's van je bedrijfsreviews te segmenteren en overzichtelijk te maken.

Je kunt ook getagde reviews tonen in Targeted TrustBoxen. Het idee is om in plaats van alle reviews in je TrustBox te tonen, een selectie te maken van de meest relevante reviews voor de aankoopervaring van de klant. Je kunt je conversie verhogen door bijvoorbeeld een TrustBox te plaatsen op je checkoutpagina, doelgericht met reviews over de leveringsservice van je bedrijf.

Lees deze blog ter inspiratie voor het taggen van reviews, bekijk hoe je in 5 stappen je rendement op reviews kunt maximaliseren of krijg meer details over hoe je Targeted TrustBoxen kunt creëren.

Hoe werkt taggen in het algemeen?

Kies termen of tags volgens verschillende segmenten, bijvoorbeeld locaties, productlijnen, afdelingen binnen het bedrijf, et cetera. Voeg vervolgens deze tags toe aan reviews die voldoen aan je criteria. Let erop dat reviews meerdere tags kunnen hebben, dus een review kan bijvoorbeeld zowel in een productlijn als de afdeling van het bedrijf worden getagd, omdat ze in twee segmenten behoren.

Tags zijn niet privé

Je tags worden alleen weergegeven in de privé API, en ze zijn niet zichtbaar op de profielpagina van je bedrijf op Trustpilot. Echter, let erop dat tags nog steeds worden beschouwd als openbare gegevens omdat het mogelijk is om reviews te filteren op onze publieke API (wanneer iemand weet wat te filteren).

Dus hoe houdt je je tags zo privé mogelijk? Maak tags die moeilijk te raden zijn.

Je bedrijf kan voorzorgsmaatregelen nemen door de volgende tag-tips te volgen:

• Schrijf tags op een manier die interne werknemers begrijpen, maar externe mensen niet.
  • Gebruik een intern coderingssysteem om tags te categoriseren, bijvoorbeeld mobileunitA in plaats van iPhone 6.

Hoe tag ik reviews handmatig?

Reviews kunnen handmatig getagd worden op de Bedrijfsreviews-pagina in je Business-account.

Volg deze stappen:

1. Selecteer de review die je wilt taggen.
  2. Klik op tag toevoegen.
  3. Een tekstvak zal verschijnen.
  4. Voer je tagnaam/term in.
  5. Nadat je op Ok klikt, zie je dat de tag is toegevoegd aan de review.

Hoe kan ik mijn reviews per tag filteren?

Er zijn twee manieren om je reviews te filteren per tag. Je kunt onze API gebruiken (met hulp van een developer), of je kunt de filteroptie gebruiken op de Reviews-pagina.

Zo werkt het filteren op de Reviews-pagina:

1. Kies Meer filters.
  2. Vervolgens Selecteer tag onder Tags.

Nu hoor je alle reviews te zien die geassocieerd worden met de tag die je hebt geselecteerd.

Je kunt altijd de filter(s) verwijderen door te klikken op Verwijder alle filters.

Hoe kan ik reviews automatisch vooraf taggen?

Reviews taggen kan geautomatiseerd worden door de tags te specificeren die je wilt gebruiken bij een review voordat de review is geplaatst door een klant.

Bijvoorbeeld, wanneer je reviews verzamelt voor verschillende kantoorvestigingen, dan kun je tags specificeren voor elk kantoor voordat je je uitnodigingen verstuurt. Dus voor alle uitnodigingen gerelateerd aan bijvoorbeeld je kantoor in Londen, kun je ze taggen met de term Londen. Wanneer je klanten in Londen hun reviews publiceren, zal de Londen-tag automatisch aan ze gekoppeld worden, en je bent in staat om de reviews te verdelen en te analyseren zodra ze binnenstromen.

Instructies

Wanneer je reviews vooraf wilt taggen zelfs voordat klanten worden uitgenodigd, kun je een tag-parameter toevoegen bij het opzetten van de uitnodigingenservice. Voor verdere details, vraag je developer om de volgende artikel te lezen: het genereren van een API uitnodigingslink. Houd er rekening mee dat het momenteel niet mogelijk is om reviews te pre-taggen in uitnodigingen die gecreëerd zijn door onze uitnodiging-apps of handmatige uitnodigingen. Daarentegen kun je wel reviews pre-taggen van uitnodigingen die gecreëerd zijn door ons AFS systeem door de Structured Data Snippet te gebruiken.

Neem contact op met ons Support Team wanneer je vragen hebt over onze taggingfunctie.