This feature is part of the Enhance add-on module.

Get the module

Bedrijfsreviews taggen en pre-taggen

This feature is part of the Enhance add-on module.

Get the module

Welke onderwerpen worden het vaakst genoemd in je bedrijfsreviews? Met de tag-functie van Trustpilot kun je je reviews categoriseren en uitgebreid analyseren.

Wil je je conversie verhogen? Met de Targeted TrustBox kun je je meest relevante reviews op je website weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld een Targeted Truxtbox op je checkout-pagina plaatsen, die uitsluitend getagde reviews toont waarin je bezorgservice wordt vermeld.

Hoe gaat het taggen in zijn werk?

Kies termen of tags voor verschillende segmenten, zoals bijvoorbeeld locaties, productlijnen en bedrijfsafdelingen. Voeg deze tags vervolgens toe aan de reviews die aan deze criteria voldoen. Je kunt meerdere tags aan een review toevoegen. Als er in dezelfde review zowel naar je producten als naar je bezorgservice wordt verwezen, kan je dus twee verschillende tags toevoegen.

Tags zijn niet privé

Je tags worden alleen in de API weergegeven en zijn niet zichtbaar op je Trustpilot-profiel. Houd er rekening mee dat tags desalniettemin worden beschouwd als openbare gegevens, aangezien het mogelijk is om reviews te filteren op onze publieke API (als iemand weet waarop moet worden gefilterd).

Belangrijke tips met betrekking tot taggen:

• Gebruik tags op een manier die alleen door interne werknemers wordt begrepen.
  • Gebruik een intern coderingssysteem voor het categoriseren van tags, zoals bijvoorbeeld 'mobileunitA' in plaats van 'iPhone' of 'Samsung Galaxy'.

Opmerking: de tags mogen niet de volgende tekens bevatten: <>/%#&?',♫♪☁★).

Handmatig reviews taggen

Je kunt reviews handmatig taggen door naar Bedrijfsreviews te gaan in je bedrijfsaccount.

1. Kies de review die je wilt taggen.
  2. Klik op Tag toevoegen.

1. Vervolgens verschijnt er een tekstveld.
  2. Voer de gewenste term in, bijvoorbeeld: 'Locatie-Amsterdam'.

1. Klik vervolgens op Toevoegen.

Hoe kan ik reviews filteren aan de hand van tags?

Dat kan op twee manieren. Gebruik ofwel onze API (hulp van een developer kan nodig zijn) of de filter-functie onder Bedrijfsreviews.

1. Ga naar Trustpilot Business > Reviews > Bedrijfsreviews en klik op Meer filters.
  2. Klik op Tags. Selecteer een tag en klik op Toepassen. Je kunt het filter verwijderen door op Wissen te klikken.

Hoe kan ik reviews automatisch vooraf taggen?

Als je het taggen wilt automatiseren, kun je gebruikmaken van zogeheten pre-tags. Deze worden automatisch gekoppeld aan nieuwe reviews die betrekking hebben op deze tags.

Wanneer je bijvoorbeeld reviews verzamelt voor verschillende vestigingen, kun je voordat je je uitnodigingen verstuurt, voor elke individuele vestiging een tag opgeven.

Zo kun je alle uitnodigingen met betrekking tot je vestiging in Amsterdam voorzien van de tag 'Locatie-Amsterdam'. Wanneer klanten vervolgens bij deze vestiging een aankoop doen, wordt de tag hier automatisch aan gekoppeld. Zodoende ben je in staat om op vestigingsniveau je reviews te categoriseren en te analyseren.

Instructies

Als je reviews wilt taggen voordat je je klanten uitnodigt, kun je een tag-parameter toevoegen tijdens het instellen van je review-uitnodigingen. Voor meer informatie kun je onze API-handleiding raadplegen. Op dit moment is het niet mogelijk om reviews te pre-taggen die aan de hand van handmatige uitnodigingen of onze uitnodigings-app worden verzameld. Je kunt je reviews wel vooraf taggen met behulp van gestructureerde gegevensfragmenten in onze Automatische feedback-service.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons support-team.