Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe kunnen gebruikers compliance notificeren?

Leden van onze community - inclusief beoordelaars - kunnen ons op de hoogte stellen van beoordelingen die onze richtlijnen overtreden door middel van onze "Notificeer Compliance" functie.

Onze Notificeer Compliance functie benadrukt onze overtuiging dat Trustpilot een community is die samenwerkt om vertrouwen en integriteit te verzekeren. Deze functie stelt alle leden van de community in staat om melding te maken van beoordelingen die in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen.

Wanneer dient u Compliance te notificeren over een beoordeling?

U kunt ons op de hoogte brengen van beoordelingen die in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen. Bijvoorbeeld als een beoordeling illegale, lasterlijke, obscene of gevoelige persoonlijke informatie bevat.

Let er op dat u Compliance niet op de hoogte kan brengen van uw eigen beoordeling. U kunt deze uiteraard wel zelf bewerken of verwijderen.

Als u ons op de hoogte brengt van een bepaalde beoordeling, dan dient u het probleem te beschrijven en een vorm van bewijs te leveren, indien u hierover beschikt. Houd er rekening mee dat melding maken van een groot aantal beoordelingen, of het opnieuw notificeren van een beoordeling die eerder onterecht door u is aangekaart, kan worden gezien als misbruik van onze Notificeer Compliance functie.

Hoe werkt het Notificeer Compliance proces?

Elke notificatie van een community lid genereert een ticket dat verstuurd wordt naar ons Compliance Team. Zij starten vervolgens een onderzoek naar de genotificeerde beoordeling.

Omdat wij geloven in transparantie blijven genotificeerde beoordelingen net zo lang zichtbaar op Trustpilot, totdat een eventuele schending van onze richtlijnen is bewezen. Dit helpt ervoor te zorgen dat bedrijfsprofielen alle oprechte klantenfeedback weergeven en dat beoordelingen niet ten onrechte worden verwijderd. Bijvoorbeeld, als wij genotificeerde beoordelingen direct verwijderen tijdens het onderzoek, zou hiervan misbruik kunnen worden gemaakt door bedrijven die positieve beoordelingen van hun concurrenten willen dwarsbomen.

Om deze reden blijven genotificeerde beoordelingen zichtbaar, tenzij en totdat we een overtreding constateren in de desbetreffende beoordeling.

Hoe notificeer ik Compliance over een beoordeling?

1. Vind de beoordeling die u aan ons wilt melden. Klik op de Notificeer Compliance knop.
  2. Vertel ons waarom u deze beoordeling wilt notificeren in het tekstveld en specificeer welke van onze gebruikersrichtlijnen is overtreden. Een minimum van 50 tekens is vereist.
  3. Klik op Verstuur een notificatie naar Compliance.
  4. U ziet een Bedankt boodschap op uw scherm. Dit betekent dat ons Compliance Team is genotificeerd. Let op: We waarderen uw hulp, maar vanwege privacy redenen kunnen we u helaas niet op de hoogte houden van wat er verder gebeurt met de beoordeling.

Wat gebeurt er nadat ik Compliance informeer over een beoordeling?

1. Een notificatie wordt verstuurd naar ons Compliance Team.
  2. Ons Compliance Team doet onderzoek naar de beoordeling, om te bekijken of de gebruikersrichtlijnen zijn overtreden. Gedurende dit proces blijft de beoordeling zichtbaar en blijft deze meetellen voor de sterwaardering en TrustScore.
  3. Als de beoordeling onze gebruikersrichtlijnen overtreedt, zal ons compliance team de beoordeling rapporteren. Vanaf dat moment zal de beoordeling tijdelijk niet zichtbaar zijn.
  4. Ons compliance team stuurt een e-mail naar de auteur van de beoordeling en vraagt om actie te ondernemen, afhankelijk van de aard van de overtreding. Bijvoorbeeld, als de beoordeling grove taal bevat, zal de beoordelaar gevraagd worden om de grove taal te verwijderen uit de beoordeling.
  5. Indien veranderingen zijn gemaakt die het geïdentificeerde probleem verhelpen, dan wordt de beoordeling teruggeplaatst op het bedrijfsprofiel. Als er geen actie wordt ondernomen wordt de beoordeling verwijderd van Trustpilot.

Wat gebeurt er als iemand Trustpilot's Compliance Team notificeert over mijn beoordeling?

U krijgt geen e-mail als iemand ons notificeert over uw beoordeling. Echter, als uw beoordeling onze richtlijnen overtreedt en wordt gerapporteerd door ons compliance team, dan krijgt u een e-mail met advies over wat u kunt doen om uw beoordeling weer online te krijgen.

Hoe notificeren en rapporteren business gebruikers beoordelingen?

Business gebruikers hoeven geen gebruik te maken van Notificeer Compliance functie om beoordelingen van hun bedrijf te melden. In plaats daarvan kunnen zij beoordelingen rapporteren vanaf hun business account in het geval dat deze beoordelingen in strijd zijn met onze richtlijnen. Bekijk hier waarom bedrijven beoordelingen kunnen rapporteren. Bedrijven die geen account hebben kunnen zich hier gratis aanmelden.

Als u een business gebruiker bent en u wilt melding maken van een beoordeling van een ander bedrijfsprofiel, dan kunt u als Trustpilot community lid de Notificeer Compliance procedure volgen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u hier contact met ons op te nemen.