Hoe kunnen gebruikers compliance notificeren?

Leden van onze community - inclusief beoordelaars - kunnen ons op de hoogte stellen van beoordelingen die onze richtlijnen overtreden door middel van onze "Notificeer Compliance" functie.

Onze Notificeer Compliance functie benadrukt onze overtuiging dat Trustpilot een community is die samenwerkt om vertrouwen en integriteit te verzekeren. Deze functie geeft elke lid van onze community de mogelijkheid om ons een notificatie te sturen van beoordelingen die onze Gebruikersrichtlijnen overtreden.

Wanneer dient u Compliance te notificeren over een beoordeling?

U kunt ons een notificatie sturen van beoordelingen die onze Gebruikersrichtlijnen overtreden. Bijvoorbeeld, als een beoordeling inhoud bevat die illegaal, lasterlijk, obsceen of bijzonder gevoelig is. Let er op dat u geen notificatie kan sturen naar Compliance over uw eigen beoordeling. Deze kunt u zelf bewerken of verwijderen.

Hoe werkt het Notificeer Compliance proces?

Elke notificatie van een community lid genereert een ticket dat verstuurd wordt naar ons Compliance Team. Zij verrichten een onderzoek naar elke genotificeerde beoordeling.

Omdat wij geloven in transparantie blijven genotificeerde beoordelingen zichtbaar op Trustpilot totdat we bewijs hebben van een overtreding. Dit helpt om te verzekeren dat elk bedrijfsprofiel alle oprechte consumenten feedback laat zien en beoordelingen niet onjuist worden verwijderd. Bijvoorbeeld, als wij genotificeerde beoordelingen direct verwijderen tijdens het onderzoek, zou hiervan misbruik kunnen worden gemaakt door bedrijven die positieve beoordelingen van hun concurrenten willen belemmeren.

Om deze reden blijven genotificeerde beoordelingen zichtbaar tenzij en totdat we een overtreding constateren in een beoordeling en deze gerapporteerd moet worden.

Hoe notificeer ik Compliance over een beoordeling?

1. Vind de beoordeling die u aan ons wilt melden. Klik op de Notificeer Compliance knop.
  2. Vertel ons waarom u deze beoordeling wilt notificeren in het tekstveld. Een minimum van 50 tekens is vereist.
  3. Klik op Verstuur een notificatie naar Compliance.
  4. U ziet een Bedankt boodschap op uw scherm. Dit betekent dat ons Compliance Team is genotificeerd. Let op: We waarderen uw hulp, maar vanwege privacy redenen kunnen we u helaas niet op de hoogte houden van wat er verder gebeurt met de beoordeling.

Wat gebeurt er nadat ik Compliance informeer over een beoordeling?

1. Een notificatie wordt verstuurd naar ons Compliance Team.
  2. Ons Compliance Team onderzoekt de beoordeling voor overtredingen van onze Gebruikersrichtlijnen. Tijdens dit proces blijft de genotificeerde beoordeling zichtbaar en telt deze nog steeds in de TrustScore.
  3. Als de beoordeling onze Gebruikersrichtlijnen overtreedt zal ons Compliance Team de beoordeling rapporteren.
  4. Ons Compliance Team stuurt een e-mail naar de auteur van de beoordeling en vraagt om actie te ondernemen, afhankelijk van de aard van de overtreding. Bijvoorbeeld, als de beoordeling grove taal bevat, zal de beoordelaar gevraagd worden om de grove taal te verwijderen uit de beoordeling.
  5. Indien veranderingen zijn gemaakt die het geïdentificeerde probleem verhelpen, dan wordt de beoordeling teruggeplaatst op het bedrijfsprofiel. Als er geen actie wordt ondernomen wordt de beoordeling verwijderd van Trustpilot.

Wat gebeurt er als iemand Trustpilot's Compliance Team notificeert over mijn beoordeling?

U krijgt geen e-mail als iemand ons notificeert over uw beoordeling. Echter, als uw beoordeling onze richtlijnen overtreedt en wordt gerapporteerd door ons Compliance Team, dan krijgt u een e-mail met advies over wat u kunt doen om uw beoordeling weer online te krijgen.

Hoe notificeren en rapporteren business gebruikers beoordelingen?

Business gebruikers hoeven geen gebruik te maken van Notificeer Compliance functie om beoordelingen van hun bedrijf te notificeren. In plaats daarvan kunnen zij beoordelingen rapporteren via hun bedrijfsaccount. Bedrijven die geen account hebben kunnen zich gratis aanmelden.

Als u een business gebruiker bent die Trustpilot over een beoordeling van een ander bedrijfsprofiel wilt notificeren, kunt u de Notificeer Compliance procedure volgen als Trustpilot community lid.

Mocht u vragen hebben, dan bent u welkom om hier contact met ons op te nemen.