Hoe je reviews kunt rapporteren die onze richtlijnen schenden

Bij het bewaken van de betrouwbaarheid en integriteit op het Trustpilot-platform is een samenwerkende community onmisbaar. Daarom stellen we reviewers in staat om reviews die de regels overschrijden aan ons te rapporteren.

Om welke redenen kan ik een review rapporteren aan Trustpilot?

Als reviewer zijnde kun je reviews aan ons rapporteren die in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen, om de volgende drie redenen:

• De review bevat persoonlijke informatie.
  • De review bevat beledigend taalgebruik.
  • Als je er vrij zeker van bent dat de review nep is.

Hoe rapporteer ik een review aan Trustpilot?

1. Vind de review die je aan ons wilt melden. Klik op de rapporteerknop (de knop met het vlag-pictogram) onderaan de review.
  2. Bevestig dat je een reviewer bent. Als je het beoordeelde bedrijf representeert, wordt je gevraagd om de review te rapporteren via je Business-account.
  3. Selecteer de reden(en) waarom je de review aan ons wilt rapporteren. Beschrijf het probleem in het hiervoor bestemde tekstvak. Als je denkt dat de review nep is, dan dien je dit met minimaal 50 tekens toe te lichten.
  4. Klik op Bevestig.
  5. Je ziet een bericht met Bedankt op je scherm. Dit betekent dat ons Compliance Team is genotificeerd.

Dan gaan wij aan de slag

1. Bij elke melding wordt er een ticket gegenereerd dat verstuurd wordt naar ons Compliance Team.
  2. Ons Compliance Team onderzoekt dan de review om te controleren of de Gebruikersrichtlijnen inderdaad zijn overtreden. Gedurende dit proces blijft de review zichtbaar op Trustpilot en blijft deze meetellen voor de sterrenscore en TrustScore.
  3. Wanneer de review persoonlijke informatie of grof taalgebruik bevat, laten we het je weten als we de auteur van de review hebben gevraagd om de review te wijzigen. De review zal tijdelijk offline worden gehaald totdat de auteur van de review het grove taalgebruik of de persoonlijke informatie eruit heeft verwijderd. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de review offline blijven.
  4. Als je bewijs voor een nep-review hebt geleverd zullen we dat onderzoeken, maar wegens privacyredenen kunnen we je niet op de hoogte houden over het resultaat van het onderzoek. Maar je kunt op ons rekenen dat wij elke nep-review van ons platform verwijderen.

Kan ik meerdere reviews op hetzelfde bedrijfsprofiel rapporteren?

Het rapporteren van reviews dient beperkt te blijven tot gevallen waar je legitieme zorgen over hebt, en waar je een bepaalde reden moet hebben waarom de review verdacht is of één of meerdere regels schendt. Wees ervan bewust dat het rapporteren van veel reviews, of het herhaardelijk rapporteren van reviews zonder goede reden, kan worden gezien als misbruik van onze rapporteer-tool.

Wanneer je iets verdachts tegenkomt of informatie hebt over misbruik op onze community, kun je via onze klokkenluidersfunctie rechtstreeks contact opnemen met ons Compliance Team, met simpelweg een e-mail naar compliance@trustpilot.com. We zullen de melding en het bewijs onderzoeken, waarna we de benodigde stappen zullen ondernemen om het probleem op te lossen.

Wat gebeurt er als iemand mijn review aan jullie rapporteert?

Als iemand een review rapporteert aan Trustpilot die jij hebt geplaatst, krijg je hier geen melding van. Maar wanneer ons Compliance Team je review als een inbreuk op onze Gebruikersrichtlijnen beschouwt, zullen ze je een e-mail sturen waarin wordt uitgelegd wat het probleem is en hoe het opgelost kan worden.

Hoe kun je als bedrijf zijnde reviews rapporteren?

Bedrijven kunnen via hun Business-account reviews rapporteren (lees hier om welke redenen bedrijven dat kunnen doen). Bedrijven zonder account kunnen zich gratis registreren.

Indien je als bedrijf zijnde een review op een ander bedrijfsprofiel wilt rapporteren, kun je dat doen zoals een niet-zakelijke Trustpilot-gebruiker dat doet (door de stappen in dit artikel te volgen onder ‘Hoe rapporteer ik een review aan Trustpilot?’).

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!