Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe je reviews kunt rapporteren die onze richtlijnen schenden

Gebruikers van ons platform kunnen ons op de hoogte stellen van reviews die onze richtlijnen overtreden met behulp van de rapporteer-tool. Dit is de knop met het vlag-pictogram onderaan een review.

Bij Trustpilot doen we ons uiterste best om het vertrouwen en de integriteit op ons platform te waarborgen. Ook de Trustpilot-gebruikers kunnen hierbij helpen, door melding te maken van reviews die bijvoorbeeld nep zijn of persoonlijke details of ongepast taalgebruik bevatten, en dus in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen. We stellen deze hulp vanuit de Trustpilot-community erg op prijs!

Wanneer kan ik een review aan Trustpilot rapporteren?

Als reviewer zijnde kun je een review aan ons rapporteren die in strijd is met onze Gebruikersrichtlijnen, door tenminste één van deze drie redenen:

• De review bevat persoonlijke informatie.
  • De review bevat beledigend taalgebruik.
  • Als je er vrij zeker van bent dat de review nep is.

Als je een review aan ons meldt, dan word je gevraagd om het probleem te beschrijven en bewijs aan te leveren (als je dat hebt). Houd er rekening mee dat het rapporteren van een groot aantal reviews, of het opnieuw rapporteren van reviews die eerder onterecht door je zijn aangekaart, kan worden gezien als misbruik van onze rapporteer-tool.

Deze tool dien je niet te gebruiken als:

• de review van jezelf is. In dit geval kun je de review zelf wijzigen of verwijderen;
  • jij het bedrijf vertegenwoordigt waar de review over geschreven is. In plaats van de rapporteer-tool, dien je vanuit je Business-account de review aan ons te melden. Lees hier hoe je een gratis Business-account kunt aanmaken.

Hoe rapporteer ik een review aan Trustpilot?

1. Vind de review die je aan ons wilt melden. Klik op de Notificeer Compliance knop (de knop met het vlag-pictogram) onderaan de review.
  2. Bevestig dat je een reviewer bent. Als je het bedrijf vertegenwoordigt waar de review over geschreven is, word je gevraagd om je Business-account te gebruiken om deze review te rapporteren.
  3. Selecteer de reden(en) waarom je de review aan ons wilt rapporteren. Beschrijf het probleem in het hiervoor bestemde tekstvak. Als je denkt dat het een nep-review betreft, dan dien je dit met minimaal 50 tekens toe te lichten.
  4. Klik op Bevestig.
  5. Je ziet een bericht met Bedankt op je scherm. Dit betekent dat ons Compliance Team is genotificeerd.
  6. Nadat we de melding hebben ontvangen, zullen we de review onderzoeken.
  7. Wanneer de review jouw persoonlijke informatie of beledigend taalgebruik bevat, laten we het je weten als we de auteur vragen om de review te wijzigen. Wanneer je bewijs voor een nep-review hebt aangeleverd, wordt dat erg gewaardeerd. Wegens privacyredenen kunnen we je helaas niet op de hoogte houden van wat er verder gebeurt met de review.

Wat gebeurt er nadat ik een review aan Trustpilot heb gemeld?

1. Bij elke melding wordt er een ticket gegenereerd dat verstuurd wordt naar ons Compliance Team.
  2. Ons Compliance Team onderzoekt dan de review om te controleren of de Gebruikersrichtlijnen inderdaad zijn overtreden. Gedurende dit proces blijft de review zichtbaar op Trustpilot en blijft deze meetellen voor de sterrenscore en TrustScore. Dit zorgt ervoor dat reviews niet ten onrechte offline worden gehaald. Als wij namelijk gerapporteerde reviews direct zouden verwijderen wanneer we beginnen met het onderzoek, zou hiervan misbruik kunnen worden gemaakt door bedrijven die positieve reviews van hun concurrenten willen belemmeren.
  3. Als de review onze richtlijnen overtreedt, zal de review tijdelijk niet zichtbaar worden gemaakt. Als de review nep blijkt te zijn, wordt deze verwijderd.
  4. In het geval dat het probleem opgelost kan worden, zal ons Compliance Team de auteur per e-mail vragen om de review te wijzigen. Wanneer de review bijvoorbeeld beledigend taalgebruik bevat, wordt de auteur gevraagd om de tekst te herformuleren.
  5. Als de auteur van de review beledigend taalgebruik en/of persoonlijke informatie heeft verwijderd, wordt de review weer zichtbaar gemaakt. In het geval er geen actie wordt ondernomen, blijft de review offline.

Wat gebeurt er als iemand mijn review rapporteert?

Je krijgt geen e-mail als iemand jouw review aan ons rapporteert. Als je review echter onze richtlijnen overtreedt, dan krijg je een e-mail met advies over wat je kunt doen om je review weer online te krijgen.

Hoe maken Business-gebruikers een melding van een review?

Business-gebruikers kunnen reviews rapporteren vanuit hun Business-account. Bekijk hier om welke redenen reviews kunnen worden gerapporteerd door bedrijven. Bedrijven die geen account hebben kunnen zich hier gratis aanmelden.

Als je een Business-gebruiker bent die een melding aan Trustpilot wilt maken over een review op een ander bedrijfsprofiel, dan kun je de rapporteerprocedure volgen zoals een Trustpilot-gebruiker dat doet.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.