Handleiding van de AFS 1.0: Prestashop

Let erop dat deze instructies alleen gelden voor diegenen die nog niet zijn geüpgrade naar AFS 2.0. Klik hier voor de AFS 2.0 handleiding.

AFS 2.0 introduceert een slimmere en meer krachtige manier om uw e-commerce winkel met Trustpilot te integreren. Met AFS 2.0 kunt u het aantal klanten dat reageert op uw uitnodigingen op verschillende manieren verhogen. Allereerst kunt u Trustpilot's interactieve sterren toevoegen aan uw uitnodiging template. Door deze interactieve sterren toe te voegen aan uw uitnodiging template kan uw huidige conversie rate met 61% toenemen! Bovendien kunt u nu uw conversie ratio optimaliseren door de exacte tijd en datum te vermelden om uw uitnodigingen te leveren. Een ander voordeel van AFS 2.0 is dat u vooraf kunt taggen. Bijvoorbeeld, u kunt uw beoordelingen vooraf taggen en data verzamelen zoals stad, verzendmethodes of sales agent waarmee u inzicht kunt verkrijgen in uw zaak - dit helpt uw bedrijf slimmere zakelijke beslissingen te nemen. Ten slotte kunt u met AFS 2.0 de producten toevoegen die uw klanten hebben aangeschaft, zo kunnen ze aan de hand van één uitnodiging zowel een verkopers- als een productbeoordeling achterlaten. Klik hier om nu te upgraden of neem contact op met ons Support Team of uw Accountmanger om vandaag nog over te stappen.

Lees hier hoe u Trustpilot met PrestaShop kunt verbinden om automatisch klantuitnodigingen te triggeren.

Volg deze stappen:

Log in op uw PrestaShop account

1. Ga naar de Admin Dashboard
  2. Ga naar Modules > Modules
  3. Zoek voor de module Mail alerts
  4. Als het niet al geïnstalleerd is, installeer de module dan nu. Klik op Install
  5. Eenmaal geïnstalleerd, kies Configure mail alerts in de linkerbovenhoek
  6. Vul uw Trustpilot e-mailadres(sen) in onder Email addresses. Schrijf elk e-mailadres op een aparte regel.
  7. Klik op Save

Belangrijk

Stel uw e-mail template(s) in zodat ze de volgende klant informatie bevatten:

• E-mailadres - geplaatst in het middenstuk van de e-mail
  • Ordernummer - geplaatst in de onderwerpregel of het middenstuk van de e-mail
  • De naam van de klant - geplaatst in de begroeting
    (Bedenk: Wanneer een naam niet kan worden geïdentificeerd, dan wordt in plaats daarvan ‘Klant’ gebruikt).

Bedenk alstublieft dat het e-mailadres van de afzender het domein van de webwinkel moet bevatten bijvoorbeeld info@[DOMAINNAME]. Wanneer u orderbevestigingen verstuurt vanuit andere domeinen, zorg dan dat u deze toevoegt aan uw whitelist. Zo weet Trustpilot bij welke e-mails het is toegestaan om uitnodigingen naar uw klanten te triggeren.

Hoe kunt u meer domeinen toevoegen aan uw whitelist:

Ga naar uw Trustpilot Dashboard en klik op Uitnodigingen. Kies vervolgens Automatische Feedback Service en scroll naar beneden naar Domeinen die uitnodigingen triggeren. Voeg de domein(en) toe waarvan het toegestaan is om trigger e-mails te sturen naar Trustpilot, bijv. order.myshop.com.

Lees hier meer