Automatische Feedback Service (AFS) - Verstuur uitnodigingen in verschillende talen

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Het is erg eenvoudig om de taal van je uitnodigingsmails aan te passen aan de taal van je klanten. Voeg een extra parameter toe aan je gestructureerde data om de taal van de uitnodiging te wijzigen.

Wanneer je uitnodigingen naar je klanten verstuurt, is de standaardtaal de taal die je hebt geselecteerd in Trustpilot Business > Reviews verzamelen > Uitnodiging instellingen > E-mail instellingen.

Om uitnodigingen in verschillende talen vanaf hetzelfde domein te versturen, dien je twee aanvullende parameters aan de gestructureerde data toe te voegen. Met deze parameters kun je aangeven welke template je klanten zullen ontvangen en naar welke Trustpilot-pagina ze worden doorverwezen wanneer ze op de link klikken.

Opmerking: dit artikel is voor iedereen die gebruikmaakt van de Structured Data Snippets.

Voorbeeld: voor je Spaanssprekende klanten kun je de volgende tags toevoegen aan je orderbevestiging e-mail.

<script type="application/json+trustpilot">
{
"templateId": "59ce494e47b6c302701f6404",
"locale": "es-ES"
}
</script>

Dit zorgt ervoor dat je Spaanssprekende klanten een Spaanse uitnodiging ontvangen en ze worden doorgestuurd naar https://es.trustpilot.com/.

Locales

Je kunt de taal kiezen van de Trustpilot-pagina waar je klanten naartoe gestuurd worden, door de locale parameter te gebruiken.

Klik hier om de verschillende locales te zien

"locale": "da-DK" / Deens-Denemarken

"locale": "de-DE" / Duits-Duitsland

"locale": "en-GB" / Engels-Verenigd Koninkrijk

"locale": "es-ES" / Spaans-Spanje

"locale": "fi-FI" / Fins-Finland

"locale": "fr-FR" / Frans-Frankrijk

"locale": "it-IT" / Italiaans-Italië

"locale": "nb-NO" / Noors-Noorwegen

"locale": "nl-NL" / Nederlands-Nederland

"locale": "pl-PL" / Pools-Polen

"locale": "pt-PT" / Portugees-Portugal

"locale": "ru-RU" / Russisch-Rusland

"locale": "sv-SE" / Zweeds-Zweden

"locale": "en-AU" / Engels-Australië

"locale": "zh-CN" / Chinees-China

"locale": "en-IE" / Engels-Ierland

"locale": "de-AT" / Duits-Oostenrijk

"locale": "de-CH" / Duits-Zwitserland

"locale": "fr-BE" / Frans-België

"locale": "nl-BE" / Nederlands-België

"locale": "ja-JP" / Japans-Japan

"locale": "pt-BR" / Braziliaans Portugees-Brazilië

"locale": "en-US" / Engels-Verenigde Staten

"locale": "en-CA" / Engels-Canada

"locale": "en-NZ" / Engels-Nieuw-Zeeland

Template ID

Met de Template ID kun je aangeven welke uitnodigingtemplate je naar je klanten wilt versturen. Je kunt kiezen uit Trustpilots geoptimaliseerde template of één van je bewerkte templates.

Vind je Template ID hier

1. Ga naar Reviews verzamelen en klik op de tab Template Editor.
  2. Klik op de knop Selecteer template en een overzicht van alle templates zal verschijnen.
  3. Kies de standaard of bewerkte template die je wilt gebruiken en klik op Ga verder.
  4. Je vindt je Template ID onder de template.