Conversion Volgen

Conversie

Om toegang te krijgen tot de Conversion feature (Conversie functie), log in op uw business account en klik op Analytics in het linker menu. Klik bovenaan de pagina op de Conversion (Conversie) tab.

Conversion toont het aantal uitnodigingen, de open rate, de klik rate en de conversie rate (beoordelingen) afhankelijk van de gekozen periode. Standaard ziet u een overzicht van de conversie van de afgelopen 28 dagen.

Conversie trechter

De reis die uw klanten afleggen in het uitnodigingproces wordt een conversie trechter genoemd. Het metafoor van een trechter is gebruikt om de afname in het aantal te omschrijven dat onstaat bij elke stap van het proces.

Hoe conversie trechters worden berekend

• De conversie trechter bestaat uit vier stappen: A, B, C, D - Hier is A het aantal uitnodigingen dat verstuurd is.
  • Open, klik en conversie rates zijn allemaal gebaseerd op het totale aantal van de verstuurde uitnodigingen. Daarom is onze open rate berekend als een A naar B; klik rate als A naar C; en conversie rate als A naar D. Dit helpt beperkingen te voorkomen in e-mail tracking.
  • In sommige gevallen, is de klik of conversie rate hoger dan de open rate door limitaties in e-mail tracking.
  • Om de open, klik en conversie ratio te registreren, dient iedere stap van de trechter te worden voltooid binnen 30 dagen vanaf de datum dat de uitnodigingen zijn verstuurd (A > B, A > C of A > D)

Data interval selectie:

Het is mogelijk om de conversiedata van een specifieke periode te ontvangen. Conversie statistieken zijn beschikbaar vanaf april 2014 tot nu. Dit betekent dat u niet een datum eerder dan april 2014 moet kiezen, aangezien dit zou resulteren in incorrecte klik, open en beoordeling percentages. Vergeet niet dat de cijfers van de conversie wellicht niet overeenkomen met de cijfers die u ziet in de Analyze statistieken, vanwege de periode van 30 dagen waarin de conversie wordt berekend.