Analytics Analyze

Analyze bevat een verzameling dashboards die zijn ontworpen om bedrijven te helpen met het bijhouden en het verbeteren van hun prestaties op Trustpilot.

Bedrijven kunnen op deze manier de ontwikkeling van hun sterrenscore en ontvangen reviews volgen, hun TrustScore bijhouden en zien hoeveel klanten zij hebben uitgenodigd voor het achterlaten van een review. Het Invitations dashboard kan gegevens terughalen tot 2010. De overige Analyze-dashboards gaan terug tot december 2013.

Om toegang te krijgen tot de Analyze-dashboards, log je in op je Business-account en klik je op Analytics in het linker menu. Klik vervolgens op de Analyze-tab bovenaan de pagina. Direct daaronder bevinden zich de volgende vier tabs die allen naar een verschillend Analyze-dashboard leiden:

Review ratings

Met het Review ratings-dashboard kun je de algehele prestaties van je review-collectie bijhouden. Gebruik de dashboardfilters om meer specifieke informatie te bekijken over de prestaties van je reviews.

Periode, interval en filterselectie

Selecteer de periode naar keuze, en of het dashboard gegevens moet tonen op basis van dagen, weken of maanden.

Je hebt diverse filters waarmee je het dashboard kunt filteren op basis van taal, tags en verzamelmethodes. Dit helpt je bij het evalueren van de verschillende review-verzamelmethoden en om de prestaties van meer gedetailleerde segmenten te vergelijken, wanneer je bijvoorbeeld reviews tagt op basis van productcategorie of winkellocatie.

Performance overview

Het Performance overview toont je reviews onderverdeeld in sterrenscore, het aantal verzamelde reviews gedurende een bepaalde periode en de gemiddelde sterrenscore van je reviews. De percentages in rood of groen onder de cijfers geven aan hoe de geselecteerde periode zich verhoudt tot de vorige periode. Dus als je de reviews van de laatste 60 dagen bekijkt, worden die aantallen vergeleken met de vorige periode van 60 dagen.

Verder vind je onder Performance overview de meest populaire verzamelmethoden, de top tags en een onderdeling op basis van verschillende talen. Deze categorieën fungeren ook als shortcuts naar bovenstaande filters.

Reviews over time

Bekijk je gemiddelde sterrenscore en het aantal ontvangen reviews over een bepaalde periode, en analyseer je prestaties op dag-, week-, of maandbasis. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om KPI's bij te houden voor het beoordelen van prestatiedoelen, of om inzicht te krijgen in grotere review-trends in de loop van de tijd. Indien gewenst kun je de grafiekgegevens als .csv-bestand downloaden.

Star distribution

Deze grafiek toont je aantal ontvangen reviews onderverdeeld in sterrenscore, op basis van een gekozen periode. Dit geeft je een compact beeld of je een stabiel, toenemend of afnemend aantal reviews ontvangt, evenals de sterrenscore van de reviews. Ook deze gegevens zijn als .csv-bestand te downloaden.

TrustScore

Klik op de TrustScore-tab en bekijk hoe je TrustScore zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. De TrustScore is de score die is berekend op basis van al je reviews. Deze is te zien op de profielpagina van je bedrijf en je TrustBox(en). Let erop dat fluctuaties in deze grafiek langzaam ontwikkelen; het heeft een groot aantal reviews en tijd nodig om de TrustScore daadwerkelijk te beïnvloeden.

Number of reviews

Hier kun je zien hoeveel reviews je over een bepaalde periode hebt ontvangen. Reviews worden getoond op basis van bron, zoals bijvoorbeeld reviews die door AFS-uitnodigingen zijn getriggerd.

Table view: hier zie je het aantal reviews per bron voor een specifieke dag of maand. Je kunt je reviewdata exporteren als .csv-bestand door te klikken op View all row onderaan de tabel.

Wanneer je klikt op de link View all rows, verschijnt er een pop-up venster waar je de data in .csv-formaat kunt downloaden.

Invitations

Invitations sent: dit diagram laat zien hoeveel uitnodigingen je hebt verzonden naar je klanten met behulp van Trustpilots review-uitnodigingen.