Analyseer je prestaties

Deze functie is onderdeel van het Standard-pakket.

Upgrade nu

De functie 'Analyse' bevat diverse dashboards die zijn ontworpen om bedrijven te helpen met het bijhouden en het verbeteren van hun prestaties op Trustpilot.

Bedrijven kunnen op deze manier de ontwikkeling van hun sterrenscore en ontvangen reviews volgen, hun TrustScore bijhouden en zien hoeveel klanten ze hebben uitgenodigd om een review achter te laten. De Analyse-dashboards kunnen data uit de periode december 2013 tot en met vandaag ophalen.

Om toegang te krijgen tot de Analyse-dashboards, log je in op je Business-account en klik je op Analytics> Analyse in het menu aan de linkerkant. Direct daaronder bevinden zich de volgende vier tabs die allen naar een verschillend dashboard leiden. De verschillende dashboards worden hieronder toegelicht:

Review-prestaties

Met het dashboard Review-prestaties kun je de algehele prestaties van je review-collectie bijhouden. Gebruik de dashboardfilters om meer specifieke informatie te bekijken over de prestaties van je reviews.

Periode, interval en filterselectie

Selecteer de periode naar keuze, en of het dashboard gegevens moet tonen op basis van dagen, weken of maanden.

Je hebt diverse filters waarmee je het dashboard kunt filteren op basis van taal, tags en verzamelmethodes. Dit helpt je bij het evalueren van de verschillende review-verzamelmethoden en om de prestaties van meer gedetailleerde segmenten te vergelijken, wanneer je bijvoorbeeld reviews tagt op basis van productcategorie of winkellocatie.

Prestatieoverzicht

Het Prestatieoverzicht toont je reviews onderverdeeld in sterrenscore, het aantal verzamelde reviews gedurende een bepaalde periode en de gemiddelde sterrenscore van je reviews. De percentages in rood of groen onder de getallen geven aan hoe de gekozen periode zich verhoudt tot de voorgaande periode. Als je bijvoorbeeld je reviews van de laatste 60 dagen bekijkt, worden die aantallen vergeleken met de vorige periode van 60 dagen.

Verder vind je hier de meest populaire verzamelmethoden, de meest gebruikte tags en een onderverdeling op basis van de taal van de reviews. Deze categorieën fungeren ook als shortcuts naar bovenstaande filters.

Review-tijdlijn

Deze grafiek toont je gemiddelde sterrenscore en het aantal reviews binnen de geselecteerde periode. Je kunt de bovenstaande filteropties gebruiken om je zoekopdracht te specificeren en om te schakelen tussen dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse intervallen. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om KPI's bij te houden voor het beoordelen van prestatiedoelen, of om meer inzicht te krijgen in specifieke review-trends. Indien gewenst kun je de grafiekgegevens als .csv-bestand downloaden.

Sterrenverdeling

Deze grafiek toont je aantal ontvangen reviews onderverdeeld in sterrenscore, op basis van een gekozen periode. Dit geeft je een compact beeld of je een stabiel, toenemend of afnemend aantal reviews ontvangt, evenals de sterrenscore van de reviews. Ook deze gegevens zijn als .csv-bestand te downloaden.

TrustScore

De TrustScore is de score die is berekend op basis van al je reviews. Deze is te zien op de profielpagina van je bedrijf en je TrustBox(en).

In Analytics > Analyse, kun je op TrustScore klikken om te bekijken hoe je TrustScore zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Veranderingen in deze grafiek ontwikkelen zich langzaam, omdat een hoog aantal reviews vereist is om je TrustScore te beïnvloeden.

Klik op de csv-knop om de getoonde data te downloaden.

Aantal reviews

Hier kun je zien hoeveel reviews je over een bepaalde periode hebt ontvangen. Reviews worden getoond op basis van bron, zoals bijvoorbeeld reviews die door AFS-uitnodigingen zijn getriggerd.

Tabelweergave: Bekijk het aantal reviews dat afkomstig is van diverse bronnen voor een specifieke dag of maand. Klik op de CSV-knop om de gegevens als CSV-bestand te exporteren.

Analyseer je prestaties