Trustpilot API's - Verkopersbeoordeling Integratie Richtlijnen Volgen

versie 2.4 op 3 maart 2017
Trustpilot's integratie richtlijnen gelden voor iedereen die toestemming heeft om onze API's te gebruiken.

Wilt u een integratie bouwen door gebruik te maken van Trustpilot data? Dit artikel zal u begeleiden en onze integratie richtlijnen doorlopen, zodat u weet hoe u content implementeert en het Trustpilot logo en afbeeldingen op een juiste manier toont. Let erop dat Trustpilot het recht behoudt om uw API toegang in te trekken wanneer u onze richtlijnen schendt.

Wanneer u een snelle en simpele oplossing wilt, adviseren we u één of meer TrustBoxen te implementeren. Ze zijn eenvoudig te implementeren, en u zult altijd voldoen aan onze richtlijnen.

Content voorwaarden

Volg Trustpilot's content voorwaarden wanneer u onze API's gebruikt, bijvoorbeeld door verkopersbeoordelingen in een aangepaste widget te tonen.

Do's:

• Haal direct de content van uw beoordelingen uit onze API's, zodat de content altijd up-to-date is.
  • Toon uw actuele score met een sterwaardering (ster afbeelding), TrustScore (nummer) of sterlabel (tekst).
  • Toon uw totale aantal beoordelingen.
  • Maak duidelijk zichtbaar wanneer u alleen een selectie van beoordelingen toont.
  • Link naar Trustpilot zodat klanten uw beoordelingen volledig kunnen lezen.

Don'ts:

• Bewerk de content van een beoordeling inclusief de score, tekst, auteur, datum, etc.
  • Deel publiekelijk gevoelige informatie, bijvoorbeeld e-mailgegevens van klanten of referentienummers.
  • Informatie tonen die lasterlijk, beledigend of shockerend van aard zijn.
  • De beoordelingen indexeren om rich snippets te krijgen of ze als uw eigen content tonen.
  • Uw API key delen met derde partijen die niet onderdeel zijn van uw API integratie.

Let op: U hoeft niet uw categorie ranking te tonen, maar als u dit doet, zorg er dan voor dat het correct is.

Dit zijn de woorden die we gebruiken bij Trustpilot:

Hier is een voorbeeld van hoe u uw algehele score correct kunt tonen:

SEO voorwaarden

Volg Trustpilot's SEO voorwaarden om straffen voor dubbele content en schade aan uw positie in de zoekresultaten te voorkomen.

Do's:

• Laad de data met JavaScript dynamisch van een website waar de robots.txt voorkomt dat zoekmachines de JavaScript crawlen (laad bijvoorbeeld de client-side door middel van de Trustpilot API's - developers.trustpilot.com.)
  • Gebruik een iframe zodat de geframede pagina niet crawlable is voor zoekmachines. Bijvoorbeeld, u kunt "no-index" voor de iframe pagina instellen of de iframe pagina met een externe website instellen, waar robots.txt voorkomt dat zoekmachines deze zal crawlen.

Don'ts:

• Voeg Trustpilot beoordelingen direct toe aan uw broncode.

Op eigen risico:

• Het is mogelijk om uw TrustScore te markeren met Rich Snippets door gebruik te maken van Aggregate Rating, het is echter belangrijk om te verzekeren dat u volledig voldoet aan Google's structured data richtlijnen, iedere schending van dit beleid kan resulteren in het verlies van al uw Rich Snippets. Trustpilot adviseert u één van onze TrustBox widgets te gebruiken die geoptimaliseerd zijn voor SEO.

Branding voorwaarden

Volg Trustpilot Merk Stijlgids dit brengt geloofwaardigheid in uw beoordelingen, door te laten zien dat ze voortkomen uit een betrouwbare en onafhankelijke derde partij.

Do's:

• Voeg ten minste één Trustpilot logo toe aan iedere pagina die beoordelingen of waarderingen toont.
  • Plaats het logo dicht bij de TrustScore of beoordelingen.

Don'ts:

• Toon de inhoud van beoordelingen zonder Trustpilot te noemen.

Voor meer details over het weergeven van het Trustpilot logo en afbeeldingen van sterren, bezoek onze Trustpilot Merk Stijlgids.

Hier is een voorbeeld van hoe u het Trustpilot logo correct toont:

Hier is een voorbeeld van hoe partners naar Trustpilot verwijzen bij het tonen van beoordelingen:

API documentatie

Nu u onze richtlijnen hebt gelezen, bent u klaar om uw API integratie te bouwen met Trustpilot. Onze API documentatie heeft alles wat uw developer moet weten.