Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Trustpilot API's - Bedrijfsreview Integratie Richtlijnen

Versie 2.5 - 9 maart 2018

Zou je graag een integratie willen creëren met behulp van je Trustpilot reviewgegevens? Onderstaande informatie helpt je met het implementeren van de content en het correct weergeven van de afbeeldingen en het Trustpilot logo.

Trustpilots integratiehandleiding is van toepassing voor iedereen die onze API's mag en kan gebruiken. Trustpilot behoudt zich het recht voor om de API-toegang in te trekken, in het geval er onrechtmatig gebruik van wordt gemaakt.

Als je een snelle en eenvoudige manier wilt om gegevens weer te geven die altijd in overeenstemming zijn met onze richtlijnen, raden we je aan om gebruik te maken van één van onze TrustBoxen.

Contentvoorwaarden

Volg Trustpilots contentvoorwaarden wanneer je onze API's gebruikt, bijvoorbeeld door bedrijfsreviews in een aangepaste widget te tonen.

Do's:

• Haal de content van je reviews direct uit onze API's, zodat de content altijd up-to-date is.
  • Toon je huidige score a.d.h.v. je sterwaardering (afbeelding met aantal sterren), TrustScore (je score in de vorm van een getal) of sterlabel (tekstuele weergave).
  • Toon je totale aantal reviews.
  • In het geval niet alle reviews worden getoond, maak duidelijk dat er enkel een bepaalde selectie wordt weergegeven.
  • Link naar Trustpilot zodat klanten de volledige reviews kunnen lezen.

Don'ts:

• Het bewerken van de reviewcontent (de score, tekst, auteur, datum, etc.)
  • Het publiekelijk delen van gevoelige informatie (bijvoorbeeld e-mailgegevens van klanten of referentienummers).
  • Het weergeven van informatie op lasterlijke, obscene, kwaadwillende of discriminerende wijze.
  • Het indexeren van reviews om Rich Snippets te krijgen of ze als je eigen content weergeven.
  • Het delen van de API key met derden die niet onderdeel zijn van je API integratie.

Let op: Je hoeft niet je categorieranking te tonen, maar in het geval je dit wel doet, zorg er dan voor dat het correct wordt weergegeven.

Dit zijn de termen die we binnen Trustpilot gebruiken:

Hoe je je algemene TrustScore correct weergeeft:

SEO voorwaarden

Volg Trustpilots SEO-voorwaarden om straffen voor dubbele content en schade aan je positie in de zoekresultaten te voorkomen.

Do's:

• Laad de data met JavaScript dynamisch van een website waar de robots.txt voorkomt dat zoekmachines de JavaScript crawlen (laad bijvoorbeeld de client-side door middel van de Trustpilot API's - developers.trustpilot.com.)
  • Gebruik een iframe zodat de geframede pagina niet crawlable is voor zoekmachines. Bijvoorbeeld, je kunt "no-index" voor de iframe pagina instellen of de iframe pagina met een externe website instellen, waar robots.txt voorkomt dat zoekmachines deze zullen crawlen.

Don'ts:

• Voeg Trustpilot reviews direct toe aan je broncode.

Op eigen risico:

• Het is mogelijk om je TrustScore te markeren met Rich Snippets door gebruik te maken van Aggregate Rating. Zorg er wel voor dat dit in overeenkomst is met Google's structured data richtlijnen. Elke overtreding van deze richtlijnen kan het verliezen van al je Rich Snippets tot gevolg hebben. We raden je aan om TrustBox widgets te gebruiken die SEO-geoptimaliseerd zijn.

Brandingvoorwaarden

Voldoen aan Trustpilots brandingvoorwaarden, vergroot de geloofwaardigheid van je reviews. Dit bevestigt dat je reviews afkomstig zijn van een vertrouwde en onafhankelijke externe bron.

Do's:

• Voeg ten minste één Trustpilot logo toe aan iedere pagina die reviews of waarderingen toont.
  • Plaats het logo dicht bij de TrustScore of reviews.

Don'ts:

• Het tonen van de inhoud van reviews zonder Trustpilot te vermelden.

Voor meer informatie over het weergeven van het Trustpilot logo en sterafbeeldingen, bekijk onze Trustpilot Merk Stijlgids.

Hoe je het Trustpilot logo correct weergeeft:

Hoe partners naar Trustpilot kunnen verwijzen wanneer ze reviews tonen:

API documentatie

Nu je onze richtlijnen hebt gelezen, ben je klaar om om je eigen API integratie te creëren met Trustpilot. Onze API documentatie bevat alle informatie waar je developer over moet beschikken.