Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Trustpilot API's - Integratiehandleiding voor bedrijfsreviews

Versie 2.6 - 9 september 2018

Wil je een integratie of gepersonaliseerde widget die reviewcontent weergeeft, toevoegen aan je website? Onze integratiehandleiding helpt je met het implementeren van Trustpilot reviews en het correct weergeven van ons logo en onze afbeeldingen.

Belangrijk: Trustpilots integratiehandleiding is bestemd voor iedereen die toestemming heeft om onze API's te gebruiken. Trustpilot behoudt zich het recht om de API-toegang in te trekken in het geval dat onze richtlijnen worden geschonden. Als je er zeker van wilt zijn dat je getoonde gegevens voldoen aan de vereisten, raden wij je aan om een van onze TrustBoxen te gebruiken.

Contentvoorwaarden

Wanneer je gebruikmaakt van onze API's, dien je je aan de volgende voorwaarden te houden:

Do's:

• Haal de content van je reviews direct uit onze API's, zodat de content altijd up-to-date is.
  • Toon je huidige score a.d.h.v. je sterrenscore (afbeelding met aantal sterren), TrustScore (je score in de vorm van een getal) of sterlabel (tekstuele weergave).
  • Toon je totale aantal reviews.
  • In het geval niet alle reviews worden getoond, maak duidelijk dat er enkel een bepaalde selectie wordt weergegeven.
  • Link naar Trustpilot, zodat klanten de volledige reviews kunnen lezen.

Don'ts:

• Het bewerken van de reviewcontent (de score, tekst, auteur, datum, etc.).
  • Het publiekelijk delen van gevoelige informatie (bijvoorbeeld e-mailgegevens van klanten of referentienummers).
  • Het weergeven van informatie op lasterlijke, obscene, kwaadwillende of discriminerende wijze.
  • Het indexeren van reviews om Rich Snippets te krijgen of ze als je eigen content weergeven.
  • Het delen van de API key met derden die niet onderdeel zijn van je API integratie.

Let op: Je bent niet verplicht om je categorie-ranking te tonen, maar als je dit doet, zorg er dan voor dat deze correct is.

Dit zijn de termen die we binnen Trustpilot gebruiken:

Hoe je je algemene TrustScore correct weergeeft:

SEO voorwaarden

Volg Trustpilots SEO-voorwaarden om straffen voor dubbele content en schade aan je positie in de zoekresultaten te voorkomen.

Do's:

• Upload de gegevens dynamisch met JavaScript vanaf een site waar het robots.txt-bestand zoekmachines verhindert het JavaScript te crawlen. Je kunt de gegevens dynamisch client-side uploaden via Trustpilot API's op developers.trustpilot.com.
  • Gebruik een iframe zodat de framed pagina niet crawlable is voor zoekmachines. Je kunt bijvoorbeeld de framed pagina "niet-indexeren" of de framed pagina op afstand laden vanaf een website waar robots.txt voorkomt dat het door zoekmachines gecrawld wordt.

Don'ts:

• Voeg Trustpilot reviews direct toe aan je broncode.

Op eigen risico:

• Het is mogelijk om je TrustScore te markeren met Rich Snippets door gebruik te maken van Aggregate Rating. Zorg er wel voor dat dit in overeenkomst is met Google's structured data richtlijnen. Elke overtreding van deze richtlijnen kan resulteren in het verliezen van al je Rich Snippets. We raden je aan om TrustBox widgets te gebruiken die SEO-geoptimaliseerd zijn.

Brandingvoorwaarden

Door te voldoen aan Trustpilots brandingvoorwaarden, vergroot je de geloofwaardigheid van je reviews. Dit bevestigt dat je reviews afkomstig zijn van een vertrouwde en onafhankelijke externe bron.

Do's:

• Voeg ten minste één Trustpilot logo toe aan iedere pagina die reviews of waarderingen toont.
  • Plaats het logo dicht bij de TrustScore of reviews.

Don'ts:

• Het tonen van de inhoud van reviews zonder Trustpilot te vermelden.

Bekijk onze stijlgids voor meer informatie over het weergeven van het Trustpilot logo en de sterrenscore.

Hoe je het Trustpilot logo correct weergeeft:

Hoe partners naar Trustpilot kunnen verwijzen wanneer ze reviews tonen:

API documentatie

Nu je onze richtlijnen hebt gelezen, ben je klaar om om je eigen API integratie te creëren met Trustpilot. Onze API documentatie bevat alle informatie die je developer nodig heeft.