Hoe kunnen we zien of de Automatische Feedback Service goed werkt?

Let erop dat deze instructies alleen gelden voor AFS 1.0 en AFS 2.0.

Automatische Feedback Service 2.0 introduceert een slimmere en betere manier om je webshop met Trustpilot te integreren. Met AFS 2.0 kun je het aantal klanten dat reageert op je uitnodigingen op verschillende manieren verhogen. Allereerst kun je Trustpilot's interactieve sterren toevoegen aan je uitnodigingtemplate. Door deze interactieve sterren toe te voegen aan je uitnodigingtemplate kan je huidige conversieratio met 61% toenemen! Bovendien kun je nu je conversieratio optimaliseren door de exacte tijd en datum te vermelden om je uitnodigingen te leveren. Een ander voordeel van AFS 2.0 is dat je vooraf kunt taggen. Je kunt bijvoorbeeld je reviews vooraf taggen en data verzamelen zoals stad, sales agent of verzendingsmethoden en hierdoor inzichten verzamelen voor je bedrijf. Dit helpt je slimmere zakelijke beslissingen te nemen. Uiteindelijk kun je met AFS 2.0 de producten die je klanten hebben gekocht toevoegen, dit staat ze toe om zowel een bedrijfs- als productreview via dezelfde uitnodiging achter te laten. Klik hier om nu te upgraden of neem contact op met ons Support Team of je Accountmanager om vandaag nog over te stappen.

Voordat je de Automatische Feedback Service lanceert, is het een goed idee om deze eerst te testen. Dit kan vooral handig zijn wanneer je uitnodigingen in verschillende talen verstuurt, of wanneer je verschillende formaten van e-mailbevestigingen hebt.

Neem de volgende stappen om je Automatische Feedback Service te testen:

1. Maak een testbestelling voor jezelf vanaf je webshop
  2. Navigeer in het Trustpilot Business-account naar Uitnodigingen
  3. Vind de uitnodiging die voor je e-mail is gecreëerd en klik om deze te vergroten
  4. Wijzig de verzenddatum naar de huidige datum of een andere datum in het verleden, om de uitnodiging direct te versturen.

Wanneer de naam van de klant en het referentienummer niet worden geïndexeerd in de uitnodiging of wanneer je de uitnodiging niet kunt terugvinden in de geschiedenis, neem dan contact op met Business Support voor verdere informatie of assistentie indien nodig.

Je kunt een overzicht krijgen van al je e-mailuitnodigingen in het Uitnodigingen tabblad. De verschillende kleuren indiceren de status van de uitnodiging:

• Geel: Uitnodiging staat in de wachtrij voor verzending
  • Groen: Uitnodiging is verstuurd
  • Rood: Uitnodiging is niet verstuurd
  • Grijs: Uitnodiging is geannuleerd

Je kunt op de Selecteer filter-knop klikken om te kiezen tussen filteropties. Vanaf hier kun je kiezen om alleen uitnodigingen met een bepaalde status of datum te tonen.

Tip: wanneer je op een uitnodiging klikt, kun je de naam van de klant, e-mail van de klant, de taal, de ontvangsttijd en de verzendtijd zien. Indien je order niet verwerkt is zal hier ook een foutmelding verschijnen.

Mogelijke foutmeldingen die zich kunnen voordoen:

Niet afgeleverd - de klant is al uitgenodigd met hetzelfde referentienummer / al uitgenodigd - De uitnodiging is verzonden naar een geadresseerde die al een uitnodiging met hetzelfde referentienummer heeft ontvangen. Of de uitnodiging is geannuleerd vanwege de aangepaste instellingen in de Uitnodiging Instellingen.

Niet verzonden - geen template beschikbaar - Er is een probleem met je uitnodigingtemplate. Het is mogelijk dat de geselecteerde template verwijderd is. Zorg ervoor dat je een bestaande template hebt geselecteerd onder je Automatische Feedback Service-instellingen.

Niet verzonden - ongeldig E-mailadres Ontvanger - De uitnodiging kan niet verzonden worden omdat het e-mailadres van de ontvanger ongeldig is.

Niet afgeleverd - verzending teruggezonden - De uitnodiging kon niet verzonden worden naar de inbox van de ontvanger. Neem contact op met ons Business Support Team voor assistentie.

E-mailadres Afzender is mislukt - De uitnodiging kon niet verstuurd worden omdat de e-mail afzender niet goed is ingesteld. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.