Bedrijfsreviews rapporteren vanaf je Business-account

Hier is een eenvoudige, stapsgewijze handleiding voor het rapporteren van bedrijfsreviews die de regels overtreden. Log hiervoor in op je Trustpilot Business-account en volg de onderstaande instructies.

Hoe rapporteer je een bedrijfsreview

Maak je, voordat je een review rapporteert, bekend met de vijf redenen waarom bedrijven reviews kunnen rapporteren. Hoe je een review rapporteert hangt af van de door jou gekozen reden.

Opmerking: Reviews kunnen om één reden tegelijk worden gerapporteerd, en ons Content Integrity-team beoordeelt de review alleen om die reden.

Schadelijke en/of illegale inhoud

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Kies de review die je wilt rapporteren. Klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Schadelijke en/of illegale inhoud en klik op Ga verder.
  4. Selecteer de specifiekere rapportage-reden. Klik op Ga verder.
  5. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  6. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Verzenden.

Opmerking: Deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd aan ons Content Integrity-team en zijn verborgen tijdens het onderzoek.

Bevat persoonlijke informatie

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Kies de review die je wilt rapporteren. Klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Persoonlijke informatie en klik op Ga verder.
  4. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  5. Stuur een verzoek naar de reviewer – vraag deze om diens review te updaten en de problematische inhoud te verwijderen, en klik op Bericht versturen. De reviewer heeft drie dagen de tijd om te reageren.
  6. Je ontvangt een e-mail met het resultaat. Als het probleem niet is opgelost, kun je ervoor kiezen om de review voor onderzoek te rapporteren bij ons Content Integrity-team.
  7. Je wordt gevraagd om de problematische inhoud opnieuw te markeren en op Ga verder te klikken.
  8. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool een inbreuk is op onze richtlijnen voor bedrijven. Klik op Verzenden.

Opmerking: Tijdens het gehele proces en ons onderzoek blijven deze reviews online.

Bevat promotionele inhoud

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Kies de review die je wilt rapporteren. Klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Promotionele inhoud en klik op Ga verder.
  4. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  5. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool een inbreuk is op onze richtlijnen voor bedrijven. Klik op Verzenden.

Opmerking: deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd bij ons Content Integrity-team en blijven online tijdens ons onderzoek.

Er heeft geen service- of koopervaring plaatsgevonden

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Kies de review die je wilt rapporteren. Klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Er heeft geen service- of koopervaring plaatsgevonden en klik op Ga verder (Let op: als deze optie vervaagd is, moet je mogelijk eerst Vind reviewer gebruiken).
  4. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool een inbreuk is op onze richtlijnen voor bedrijven. Klik op Verzenden.

Opmerking: deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd bij ons Content Integrity-team en blijven online tijdens ons onderzoek.

Voor een ander bedrijf bedoeld

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Kies de review die je wilt rapporteren. Klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Voor een ander bedrijf bedoeld en klik op Ga verder.
  4. Selecteer de specifiekere rapportage-reden. Klik op Ga verder.
  5. Markeer de problematische inhoud of selecteer een ander domein waar je denkt dat de review over gaat, en klik op Ga verder.
  6. Stuur een verzoek naar de reviewer – vraag deze om diens review te updaten en de problematische inhoud te verwijderen, en klik op Bericht versturen. De reviewer heeft drie dagen de tijd om te reageren.
  7. Je ontvangt een e-mail met het resultaat. Als het probleem niet is opgelost, kun je ervoor kiezen om de review voor onderzoek te rapporteren bij ons Content Integrity-team.
  8. Je wordt gevraagd om de problematische inhoud opnieuw te markeren en op Ga verder te klikken.
  9. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool een inbreuk is op onze richtlijnen voor bedrijven. Klik op Verzenden.

Opmerking: Tijdens het gehele proces en ons onderzoek blijven deze reviews online.

Schendt de review meerdere regels?

Reviews kunnen slechts om één reden tegelijk worden gerapporteerd. Zodra het eerste door jou gerapporteerde probleem is opgelost, kun je een ander probleem rapporteren door rechts te klikken op Onderzoek voltooid, en onder de review op Er is een ander probleem te klikken.

Markeer een ander probleem in een review

Misbruik van de rapporteerfunctie

De rapporteerfunctie is een belangrijke tool binnen onze reviewcommunity. Als je hier misbruik van maakt, kunnen we maatregelen nemen, zoals het beperken of blokkeren van je toegang tot je Business-account, het plaatsen van een consumentenwaarschuwing op je bedrijfsprofiel en het verwijderen van je Trustpilot-sterren uit je zoekresultaten. Lees hier meer over hoe we misbruik van onze rapportage-tool aanpakken.

Hoe rapporteer je een productreview

Wil je een productreview rapporteren? Daar is een iets ander proces voor. Lees hier meer.

Vorige: Om welke redenen kunnen bedrijven reviews rapporteren?

Volgende: Wat gebeurt er nadat een bedrijf een review rapporteert?