Hoe kunt u beoordelingen rapporteren vanuit uw Business Account?

Wanneer een beoordeling niet voldoet aan onze richtlijnen, kunt u de beoordeling rapporteren aan ons Compliance Team, samen met een uitleg aan onze community waarom het niet geschikt is op Trustpilot. De beoordeling zal tijdelijk verborgen zijn terwijl we het onderzoeken, maar uw reden voor het rapporteren zal publiekelijk zichtbaar zijn voor iedereen.

Voordat u een beoordeling rapporteert...

Beoordelingen van klanten vormen de essentie van Trustpilot's online beoordeling community. Ons doel is om een neutrale plek te bieden om betrouwbare beoordelingen te verzamelen, die bijdraagt aan de verbetering van uw klantenservice en uw reputatie een boost geeft.

Wanneer u niet akkoord gaat met de beoordelaar over de gang van zaken rondom een beoordeling, suggereren we dat u de beoordeling niet rapporteert. We moeten een neutraal standpunt innemen bij geschillen tussen bedrijven en beoordelaars omdat we niet in de positie zijn om vast te stellen welke feiten correct zijn.

In zulke gevallen, is gewoonlijk de beste optie voor bedrijven om op beoordelingen te reageren door onderaan de beoordeling een reactie namens het bedrijf te plaatsen. De ervaring leert dat bedrijven die actief en open reageren op hun klanten een goede kans hebben op het verkrijgen van geloofwaardigheid en respect van onze community, en het oplossen van problemen. Houd er rekening mee dat beoordelaars in staat zijn om hun beoordelingen aan te passen wanneer hun mening over een bepaald bedrijf is gewijzigd.

Hoe rapporteert u een verkopersbeoordeling

U kunt iedere beoordeling maar één keer rapporteren, mits de beoordeling is bijgewerkt. Om correct beoordelingen te rapporteren, is het handig om Trustpilot's Gebruikersrichtlijnen te raadplegen. We hebben ook een snelle gids voor onze Gebruikersrichtlijnen.

Wanneer u klaar bent om te rapporteren, volg dan de onderstaande stappen:

1. Log in op uw Business Account.
  2. Klik op Verkopersbeoordelingen aan de linkerkant en vind de beoordeling die u wilt rapporteren. Klik op Rapporteer onderaan deze beoordeling.
  3. Een venster zal verschijnen die de rapporteer stappen uitlegt - allereerst hebben we informatie nodig over hoe en waarom de beoordeling onze Gebruikersrichtlijnen schendt en daarna zult u een publieke versie van uw rapport creëren:
  4. Klik op Verdergaan om een rapport te creëren, of Annuleer om terug te gaan naar de beoordelingen.
  5. Wanneer u kiest om te rapporteren zal er een venster verschijnen met verschillende rapporteer opties:
  6. Selecteer of u delen van de beoordeling, de gehele beoordeling of de beoordelaar wilt rapporteren. Klik op de drop-down pijl om één van deze secties te openen en bekijk de verschillende rapporteer opties.
  7. Controleer de vak(jes) voor de relevante rapporteer reden(en). U wordt gevraagd om details te geven waarin u uitlegt waarom de beoordeling onze gebruikersrichtlijnen op deze manier schendt. Wees zo specifiek mogelijk. Klik op Ga verderwanneer u klaar bent.
  8. Een samenvattend rapport zal tonen welke redenen u heeft geselecteerd om de beoordeling te rapporteren. Zorg ervoor dat deze juist zijn. Klik op Terug wanneer u uw redenen wilt wijzigen of Verdergaan om door te gaan. U kunt ook individuele redenen verwijderen voor het rapporteren door op het kruis in de rechterbovenhoek van ieder blauw venster te klikken.
  9. Vervolgens zal er een venster verschijnen met de vraag of u een publieke versie van uw rapport wilt creëren. Uw publieke rapporteer reden zal zichtbaar zijn voor iedereen op Trustpilot. Een voorbeeld aan de rechterkant toont hoe uw rapport er voor Trustpilot gebruikers uit zal zien.
  10. Klik op Voltooi en publiceer rapport om uw rapport te verzenden. De beoordeling zal tijdelijk verborgen zijn, maar uw reden voor het rapporteren van de beoordeling zal publiekelijk en zichtbaar zijn voor iedereen.

Ons Compliance Team werkt zo snel mogelijk aan het afhandelen van gerapporteerde beoordelingen, dus wees alstublieft geduldig. Ieder geval is anders, maar het onderzoeken van een gerapporteerde beoordeling duurt ongeveer 7 dagen. Wanneer we contact moeten zoeken met de beoordelaar, kan het langer duren.