Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe kun je reviews rapporteren vanuit je Business-account?

Bedrijven kunnen reviews die in strijd zijn met onze Gebruikersrichtlijnen rapporteren. Bedrijven moeten dit doen met behulp van hun eigen Business-account en moeten een publieke reden hiervoor geven.

Als een review niet aan onze richtlijnen voldoet, kun je deze rapporteren aan ons Compliance Team, samen met een verklaring aan onze community over waarom de review niet thuishoort op Trustpilot. De gerapporteerde review wordt tijdelijk verborgen terwijl wij onderzoek doen, maar je aanleiding voor het rapporteren blijft zichtbaar voor iedereen.

Voordat je een review rapporteert...

Klantreviews vormen de essentie van Trustpilots online reviewcommunity. Ons doel is om een neutrale plek te bieden om betrouwbare reviews te verzamelen, die bijdraagt aan de verbetering van je klantenservice en je reputatie een boost geeft.

We raden aan dat je de review niet rapporteert, wanneer je niet akkoord gaat met de reviewer over de gang van zaken rondom een review. We moeten een neutraal standpunt innemen bij geschillen tussen bedrijven en reviewers, omdat we niet in de positie zijn om vast te stellen welke feiten correct zijn.

In zulke gevallen, is gewoonlijk de beste optie voor bedrijven om op reviews te reageren door onderaan de review een reactie namens het bedrijf te plaatsen. Mensen waarderen bedrijven die luisteren naar feedback van hun klanten en die klachten opvolgen. In onze ervaring, kunnen bedrijven die actief reageren ontevreden klanten voor zich winnen, respect krijgen van nieuwe klanten en problemen oplossen. Houd er rekening mee dat als reviewers van mening veranderen over een bedrijf, ze hun review kunnen bewerken om dit te te uiten.

Hoe rapporteer je een bedrijfsreview

Je kunt iedere review maar één keer rapporteren, tenzij de review is bijgewerkt. Om reviews correct te rapporteren, is het handig om Trustpilots Gebruikersrichtlijnen te raadplegen. We hebben ook een snelle gids voor onze Gebruikersrichtlijnen.

Wanneer je klaar bent om te rapporteren, volg dan de onderstaande stappen:

1. Log in op je Business-account.
  2. Klik op Reviews aan de linkerkant en vind de review die je wilt rapporteren. Klik op Rapporteer onderaan deze review.
  3. Een venster zal verschijnen die de rapporteerstappen uitlegt - allereerst hebben we informatie nodig over hoe en waarom de review onze Gebruikersrichtlijnen schendt en daarna zul je een publieke versie van je rapport creëren:
  4. Klik op Verdergaan om een rapport te creëren, of Annuleer om terug te gaan naar de reviews.
  5. Wanneer je kiest om te rapporteren zal er een venster verschijnen met verschillende rapporteeropties:
  6. Selecteer of je delen van de review, de gehele review of de reviewer wilt rapporteren. Klik op de dropdown-pijl om één van deze secties te openen en bekijk de verschillende rapporteeropties.
  7. Vink het vak of de vakjes voor de relevante rapporteerreden(en). Je wordt gevraagd om details te geven waarin je uitlegt waarom de review onze Gebruikersrichtlijnen op deze manier schendt. Wees zo specifiek mogelijk. Klik op Ga verder wanneer je klaar bent.
  8. Een samenvattend rapport zal tonen welke redenen je hebt geselecteerd om de review te rapporteren. Zorg ervoor dat deze juist zijn. Klik op Terug als je je redenen wilt wijzigen of Verdergaan om door te gaan. Je kunt ook individuele redenen verwijderen voor het rapporteren door op het kruis in de rechterbovenhoek van ieder blauw venster te klikken.
  9. Vervolgens zal er een venster verschijnen met de vraag of je een publieke versie van je rapport wilt creëren. Je publieke rapporteerreden zal zichtbaar zijn voor iedereen op Trustpilot. Een voorbeeld aan de rechterkant toont hoe je rapport er voor Trustpilot-gebruikers uit zal zien.
  10. Controleer of je tevreden bent met je tekst, want zodra het is geplaatst, kan het niet meer worden gewijzigd. Een voorbeeld van hoe je bericht eruitziet voor Trustpilot-gebruikers wordt aan de rechterkant weergegeven.
  11. Klik op Voltooi en publiceer rapport om je rapport te verzenden. De review zal tijdelijk verborgen zijn, maar je reden voor het rapporteren van de review zal publiekelijk en zichtbaar zijn voor iedereen.

Wees alsjeblieft geduldig. Wij zullen je bericht zo spoedig mogelijk behandelen.

Ons Compliance Team werkt zo snel mogelijk aan het afhandelen van gerapporteerde reviews, dus wees alsjeblieft geduldig. Ieder geval is anders, maar het onderzoeken van een gerapporteerde review duurt ongeveer 7 dagen. Wanneer we contact moeten zoeken met de reviewer, kan het langer duren.