Bedrijfsreviews rapporteren vanaf je Business-account

We willen dat bedrijven om de juiste redenen en op de juiste manier reviews rapporteren. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het rapporteren van bedrijfsreviews die in strijd zijn met onze richtlijnen.

Hoe rapporteer je een bedrijfsreview

Maak je, voordat je een review rapporteert, bekend met de vijf redenen waarom bedrijven reviews kunnen rapporteren. Hoe je een review rapporteert hangt af van de door jou gekozen reden.

Opmerking: Reviews kunnen om één reden tegelijk worden gerapporteerd, en we beoordelen de review alleen om die reden.

Schadelijke en/of illegale inhoud

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews.
  2. Vind de desbetreffende review en klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Schadelijke en/of illegale inhoud en klik op Ga verder.
  4. Kies een specifiekere reden waarom je de review rapporteert. Klik op Ga verder.
  5. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  6. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Verzenden.

Opmerking: Deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd aan ons Content Integrity-team en zijn verborgen tijdens het onderzoek.

Persoonlijke informatie

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews
  2. Vind de desbetreffende review en klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Persoonlijke informatie en klik op Ga verder.
  4. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  5. Vraag je reviewer om hun review te updaten om het probleem op te lossen. Klik op E-mail verzenden. Ze hebben drie dagen om te reageren.
  6. Je krijgt een e-mail met het resultaat. Als het probleem niet is opgelost, kun je ervoor kiezen om de review te rapporteren aan ons Content Integrity-team voor onderzoek.
  7. Je wordt gevraagd om de problematische inhoud opnieuw te markeren en op Ga verder te klikken.
  8. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Verzenden.

Opmerking: Tijdens het gehele proces en ons onderzoek blijven deze reviews online.

Bevat promotionele inhoud

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews
  2. Vind de desbetreffende review en klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Persoonlijke informatie en klik op Ga verder.
  4. Markeer de problematische inhoud. Klik op Ga verder.
  5. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Verzenden.

Opmerking: Deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd aan ons Content Integrity-team en blijven online staan tijdens het onderzoek.

Er heeft geen service- of koopervaring plaatsgevonden

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews
  2. Vind de desbetreffende review en klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Er heeft geen service- of koopervaring plaatsgevonden en klik op Ga verder (Let op: als deze optie vervaagd is, moet je mogelijk eerst Vind reviewer gebruiken).
  4. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Verzenden.

Opmerking: Deze reviews worden rechtstreeks gerapporteerd aan ons Content Integrity-team en blijven online staan tijdens het onderzoek.

Voor een ander bedrijf bedoeld

1. Ga in Trustpilot Business naar Reviews > Bedrijfsreviews
  2. Vind de desbetreffende review en klik op het vlag-icoon.
  3. Kies de reden Voor een ander bedrijf bedoeld en klik op Ga verder.
  4. Kies een specifiekere reden waarom je de review rapporteert. Klik op Ga verder.
  5. Markeer de problematische inhoud of selecteer een ander domein waar je denkt dat de review over gaat, en klik op Ga verder.
  6. Vraag je reviewer om hun review te updaten om het probleem op te lossen. Klik op E-mail verzenden. Ze hebben drie dagen om te reageren.
  7. Je krijgt een e-mail met het resultaat. Als het probleem niet is opgelost, kun je ervoor kiezen om de review te rapporteren aan ons Content Integrity-team voor onderzoek.
  8. Je wordt gevraagd om de problematische inhoud opnieuw te markeren en op Ga verder te klikken.
  9. Je ziet nu informatie over het verdere proces. Geef aan dat je begrijpt dat misbruik van de rapportage-tool onze richtlijnen voor bedrijven schendt. Klik op Bevestig.

Opmerking: Tijdens het gehele proces en ons onderzoek blijven deze reviews online.

Rapporteer een ander probleem

Reviews kunnen slechts om één reden tegelijk worden gerapporteerd. Als het eerste door jou gerapporteerde probleem is opgelost, kun je een ander probleem rapporteren door rechts op Onderzoek voltooid te klikken en vervolgens op 'Er is een ander probleem'.

Markeer een ander probleem in een review

Misbruik van de rapporteerfunctie

De rapporteerfunctie is een belangrijke tool binnen onze reviewcommunity. Als je hier misbruik van maakt, kunnen we maatregelen nemen, zoals het beperken of blokkeren van je toegang tot je Business-account, het plaatsen van een consumentenwaarschuwing op je bedrijfsprofiel en het verwijderen van je Trustpilot-sterren uit je zoekresultaten. Lees hier meer over hoe we misbruik van onze rapportage-tool aanpakken.

Hoe rapporteer je een productreview

Wil je een productreview rapporteren? Daar is een iets ander proces voor. Lees hier meer.

Vorige: Om welke redenen kunnen bedrijven reviews rapporteren?

Volgende: Wat gebeurt er nadat een bedrijf een review rapporteert?