Hoe kun je reviews rapporteren vanuit je Business-account?

Wanneer je huidige klanten over je spreken, lezen je potentiële klanten mee.

Begin vandaag nog met het verzamelen van reviews!

Bedrijven kunnen reviews rapporteren die in strijd zijn met onze richtlijnen. Zij doen dit met behulp van hun Trustpilot Business-account en moeten een publieke reden voor het rapporteren geven.

Als een review niet aan onze richtlijnen voldoet, kun je deze rapporteren aan ons compliance-team, samen met een verklaring aan onze community over waarom de review niet thuishoort op Trustpilot. De gerapporteerde review wordt tijdelijk verborgen terwijl wij onderzoek doen, maar je aanleiding voor het rapporteren blijft zichtbaar voor iedereen.

Voordat je een review rapporteert

Klantreviews vormen de essentie van Trustpilots online reviewcommunity. Ons doel is om een neutrale plek te bieden om betrouwbare reviews te verzamelen, wat bijdraagt aan de verbetering van je klantenservice en je reputatie een boost geeft.

Het beste wat bedrijven in de meeste gevallen kunnen doen is op reviews reageren door onderaan de review een reactie namens het bedrijf te plaatsen. Mensen waarderen het als bedrijven naar hen luisteren. Onze ervaring wijst uit dat bedrijven die actief reageren op reviews de problemen van ontevreden klanten effectief oplossen, wat de ontevredenheid wegneemt en tegelijkertijd nieuwe klanten aantrekt. Belangrijk om te weten is ook dat als reviewers van mening veranderen over een bedrijf, ze hun review kunnen bewerken om dit te weerspiegelen.

Lees hier waarom bedrijven reviews kunnen rapporteren, maar we kunnen je nu al vertellen dat het enkel oneens zijn met de reviewer geen valide reden is. Trustpilot wil en moet een neutraal standpunt innemen bij geschillen tussen bedrijven en reviewers, omdat we niet in de positie staan om vast te stellen welke feiten correct zijn.

Reviews kunnen maar één keer gerapporteerd worden, behalve als het is geüpdatet door de reviewer. Dus als een review onze Gebruikersrichtlijnen schendt om meerdere redenen, dienen bedrijven alle redenen tegelijk op te geven, inclusief uitleg.

Hoe rapporteer je een bedrijfsreview

Wanneer je zover bent om een review te rapporteren, volg dan de onderstaande stappen:

1. Log in op je Business-account.
  2. Klik aan de linkerkant op Mijn reviews en daarna op Bedrijfsreviews. Zoek de review die je wilt rapporteren en klik onder die review op Rapporteer.
  3. Een pop-up zal verschijnen die de rapporteerstappen uitlegt. Lees het door en klik op Ga verder.
  4. Nu zijn er verschillende rapporteerredenen te zien. Selecteer of je delen van de review, de gehele review of de schrijver van de review wilt rapporteren. Klik op de drop-down pijl om één van deze secties te openen en bekijk de verschillende rapporteeropties.
  5. Vink één of meer redenen aan. Je kunt worden gevraagd om uitleg te geven waarom de review onze gebruikersrichtlijnen op deze manier schendt. Wees zo specifiek mogelijk. Klik op Ga verder wanneer je klaar bent.
  6. Je ziet vervolgens een overzicht met de redenen waarom je de review hebt gerapporteerd. Zorg ervoor dat deze juist zijn. Als je redenen wilt wijzigen, klik dan op Terug, maar als je ze wilt verwijderen kun je dat in dit venster doen, door op het kruis in de rechterbovenhoek van een blauw venster te klikken. Klik op Ga verder om door te gaan.
  7. In het volgende venster wordt je gevraagd om een publieke versie van je rapportage te creëren. Deze informatie is openbaar en voor iedereen te zien.
  8. Zodra je tekst gepubliceerd is, kun je deze niet meer bewerken. Aan de rechterkant wordt een voorbeeld getoond van hoe je rapportage eruit zal zien voor Trustpilot-gebruikers.
  9. Klik op Bevestig en publiceer rapport om je rapport te verzenden. De review zal tijdelijk verborgen worden tijdens ons onderzoek, maar je reden(en) voor het rapporteren van de review zal publiekelijk en zichtbaar zijn voor iedereen.

We vragen je vriendelijk om geduld

Ons compliance-team werkt zo hard mogelijk om gerapporteerde reviews snel af te handelen, dus wees alsjeblieft geduldig. Wanneer we contact moeten zoeken met de reviewer, geven we diegene zeven dagen om op ons te reageren. Soms kan de communicatie tussen de reviewer en ons compliance-team echter wat meer tijd in beslag nemen.

Bekijk de status van gerapporteerde reviews

In je Trustpilot Business-account kun je ook de status van gerapporteerde reviews achterhalen. Ga naar Mijn reviews > Bedrijfsreviews. Zoek de gerapporteerde review op en klik op Toon meer in de rechterbovenhoek van de review.

Bekijk tevens een volledig overzicht van al je rapportage-activiteiten in je Trustpilot Business-account > Mijn reviews > Bedrijfsreviews > Rapportage-overzicht.