Je uitnodigingstemplate bewerken

Deze functie maakt deel uit van de add-on Enhance.

Krijg toegang

Trustpilot heeft geoptimaliseerde templates die je eenvoudig kunt aanpassen. Zo krijg je de beste look voor je review-uitnodigingen. Met onze Template-editor kun je eenvoudig je logo toevoegen en je e-mails afstemmen op de branding van je bedrijf.

In dit artikel lees je hoe je je uitnodigingstemplate instelt. Ook geven we je een overzicht van de functies van onze Template-editor.

Opmerking: Trustpilot biedt geen hulp bij het creëren en bewerken van gepersonaliseerde templates.

Kopieer een bestaande template

Om een gepersonaliseerde review-uitnodiging te maken, dien je eerst een bestaande template te kopiëren.

1. Ga in Trustpilot Business naar Mijn reviews > Template-editor. Klik op Selecteer template.
  2. Onder Geoptimaliseerde Trustpilot-templates selecteer je een taal in het dropdown-menu en een van de drie template-opties:
    • For non-purchase experiences (ervaringen zonder aankoop)
    • For purchase experiences (Best in test) (aankoopervaringen)
    • Optimized for product reviews (geoptimaliseerd voor productreviews)
  3. Klik op Deze template selecteren.
  4. Klik rechtsboven op Bewerk template. Je ziet een dialoogvenster. Voer een naam in voor je template, selecteer het type template en klik dan op Opslaan.

Personaliseer je template

Je hebt een exemplaar van de template opgeslagen. Nu kun je deze aanpassen. Je kunt de tekst rechtstreeks bewerken in de teksteditor en met de toolbar de tekst opmaken.

Wil je het logo van je bedrijf aan de template toevoegen? Volg deze videoles:

1. In de sectie Content plaats je de cursor op de plek waar je je logo wilt toevoegen. Klik op het icoon van de afbeelding, plak de URL van je logo en selecteer OK.
  2. Klik op Template bewaren.

Grootte template

Je uitnodigingstemplate mag hoogstens 100 kB zijn voor optimale prestaties. Bij te grote templates kunnen uitnodigingen worden gemarkeerd als spam of worden ze niet goed weergegeven. Zo kun je ze kleiner maken:

• Maak het ontwerp eenvoudiger. Meestal kun je minder afbeeldingen gebruiken of voor afbeeldingen kiezen die tot een kleiner formaat worden gecomprimeerd.
  • Gebruik de juiste indelingen voor je media: JPEG voor foto's, GIF voor graphics en PNG voor alfakanalen.
  • Houd je code opgeruimd en eenvoudig.

Ook templates van meer dan 100 kB kun je gewoon opslaan. De limiet daarvoor is 2 MB. Maar we raden wel aan om onder de 100 kB te blijven.

Placeholders

Een placeholder is tekst die door het systeem voor uitnodigingen van Trustpilot wordt vervangen door een bijbehorend gegevensfragment. Je kunt de volgende placeholders gebruiken in de tekst van je e-mailuitnodigingen en in de onderwerpregels. Gebruik ze wel precies zoals ze hier worden weergegeven; anders werken ze niet goed.

Placeholder Omschrijving Bedrijfsreview-template Productreview-template
[Name] De naam van de klant. Geeft 'klant' weer als er geen naam is.
[CompanyIdentifier] Toont de naam van je bedrijf of domein
[Link] Een URL-link naar het bedrijfsreviewformulier.
[Stars] Het sterrenscore-element voor bedrijfsreviews.
[Products] Een vak met de afbeelding, naam en een review-knop voor alle producten in de bestelling.
[DomainName] De domeinnaam van het bedrijf.
[Order] Bestellingsreferentie.

Juridische kennisgeving en afmelden

Trustpilot voegt automatisch een juridische kennisgeving en een afmeldlink toe aan de footer van alle review-uitnodigingen. Klik op 'Toon voorvertoning van e-mail' om dit te bekijken. De footer is niet zichtbaar in de template-editor en kan niet worden bewerkt of verwijderd. Heb je een aangepaste template met een tijdelijke afmeldlink-placeholder? Verwijder deze dan voordat je de template opslaat of gebruikt voor uitnodigingen.

Voorvertoning van je template

Wil je een voorbeeld bekijken van je uitnodigingen voordat je ze naar klanten opstuurt? Geen probleem.

In de Template Editor zie je twee knoppen linksonder waarmee je dit kunt doen. Selecteer Test e-mail verzenden naar (je e-mailadres) om een testuitnodiging naar jezelf te sturen. Je kunt ook Toon voorvertoning van e-mail selecteren om in een pop-upvenster een voorvertoning van je bericht te bekijken.