Hoe creëert en bewerkt u uw templates voor beoordelingsuitnodigingen?

Geoptimaliseerde templates worden ontworpen en onderhouden door Trustpilot en kunnen niet door u worden aangepast. U kunt wel een aangepaste versie maken op basis van een geoptimaliseerde template, of een geheel nieuwe template creëren.

Als u een uitnodigings-e-mail wilt creëren die overeenkomt met de huisstijl van uw merk, dan heeft u de mogelijkheid om dit te doen m.b.v. een geoptimaliseerde e-mailuitnodigings template.

De mogelijkheden zijn bijna oneindig, maar in deze handleiding behandelen we de meest eenvoudige bewerkingen.

Hoe creëer ik een template die ik kan bewerken?

Ten eerste dient u een nieuwe template te creëren en deze een naam te geven.

Dit doet u door in te loggen op uw Trustpilot Business Account en de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik op Uitnodigingen
  2. Klik op Template Editor
  3. Klik op Selecteer template en kies de taal voor uw template

1. Selecteer ook welke van de beschikbare templates u wilt gebruiken
  2. Als u er één hebt gekozen, klik dan op Ga verder
  3. Nu kunt u deze template opslaan onder een andere naam door te klikken op Bewerk template en een naam in te voeren. Klik vervolgens op Opslaan

Hoe bewerk ik mijn nieuwe template?

Nadat u de template een naam heeft gegeven en heeft opgeslagen, bevindt u zich in de Bewerkingsmodus.

U kunt elk onderdeel bewerken met behulp van de tool bar.

• Wijzig de opmaak en de tekst door op de overeenkomende buttons te klikken in de tool bar. De pictogrammen zijn dezelfde als die u ziet bij een standaard tekstbewerkingsprogramma, en helpen u om snel het lettertype, de tekststijl, de grootte, etc. te veranderen. Als u de tekst wilt veranderen, klik dan waar u wilt typen, zoals u dat doet in een tekstbewerkingsprogramma.
  • U kunt uw eigen bedrijfslogo in de template plaatsen door deze videohandleiding te volgen:

Wat is een placeholder?

Een placeholder is een stukje tekst (gewoonlijk een enkel woord) ingesloten door vierkante haakjes, die fungeert als een instructie voor het uitnodigingssysteem van Trustpilot.

Wanneer u een van deze placeholders gebruikt, zal Trustpilot dat stukje tekst vervangen door iets specifieks, zoals de naam van de ontvanger, de naam van uw website of de (verplichte) uitschrijflink.

Hier zijn enkele voorbeelden van placeholders die u kunt gebruiken in uw eigen uitnodigingen, en de informatie die uw uitnodigingen in plaats daarvan zullen tonen wanneer u deze verstuurt. Het is belangrijk dat u deze placeholders letterlijk overneemt zoals ze hier zijn weergegeven, omdat afwijkingen ervoor zorgen dat ze niet correct zullen werken.

[Name] De naam van de klant (of 'klant' als dit onbekend is).

[Link] De one-click reviewlink.

[DomainName] De naam van de website.

[Order] Het referentienummer.

[UnsubscribeLink] De vereiste uitschrijflink.

[Stars] Het Trustpilot sterwaardering element.

Tip: De placeholder [Stars] voegt een call-to-action toe aan de e-mailuitnodiging, en heeft bij onze testen aangetoond erg effectief te zijn wat betreft het aanmoedigen van mensen om een review achter te laten. De sterren worden in aflopende volgorde met check boxes ernaast weergegeven. Als er op de sterren geklikt wordt zal er een beoordelingsformulier geopend worden, dat de reviewer binnen een paar minuten kan invullen en versturen.

Kan ik het controleren voordat ik het verzend?

Zodra u uw wijzigingen aan de inhoud van de template hebt aangebracht, kunt u een e-mailuitnodiging als een test naar uzelf verzenden of een voorvertoning bekijken.

U kunt een test e-mailuitnodiging versturen met de button Test e-mail verzenden naar (uw e-mailadres). Het e-mailadres waar de test e-mail naartoe wordt verzonden is hetgeen dat u heeft opgegeven als uw reply-to e-mailadres, tijdens het instellen van de uitnodigingen.

Daarnaast kunt u ook een voorvertoning van de e-mailuitnodiging bekijken met de button Toon voorvertoning van e-mail, zodat u de uitnodiging kunt bekijken zonder uzelf een e-mail te sturen.

Als u dit gedaan heeft en tevreden bent met het eindresultaat, bent u klaar om de uitnodigingen te versturen.

Hoe zal de e-mail voor mijn klanten er uit komen te zien?

Dit is een voorbeeld van hoe uw e-mail eruit zal zien wanneer uw klanten het openen. Hier ziet u tevens dat de tijdelijke aanduidingen zijn vervangen door de klantnaam, bedrijfswebsite en sterrenelement.

Kan ik mijn template op een later tijdstip ook nog bewerken?

Zeker! U kunt uw template altijd nog vinden door op Selecteer template te klikken, nadat u bent ingelogd op uw Business Account. U heeft de mogelijkheid om uw template aan te passen - wanneer en hoe vaak u maar wilt.