Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Hoe creëer en bewerk je je templates voor review-uitnodigingen?

Geoptimaliseerde templates worden ontworpen en onderhouden door Trustpilot en kunnen niet door jou worden aangepast. Je kunt wel een aangepaste versie maken op basis van een geoptimaliseerde template, of een geheel nieuwe template creëren.

Als je een uitnodigings-e-mail wilt creëren die overeenkomt met de huisstijl van uw merk, dan heeft u de mogelijkheid om dit te doen m.b.v. een geoptimaliseerde e-mailuitnodigings template.

De mogelijkheden zijn bijna oneindig, maar in deze handleiding behandelen we de meest eenvoudige bewerkingen.

Hoe creëer ik een template die ik kan bewerken?

Ten eerste dien je een nieuwe template te creëren en deze een naam te geven.

Dit doe je door in te loggen op je Trustpilot Business-account en de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik op Uitnodigingen
  2. Klik op Template Editor
  3. Klik op Selecteer template en kies de taal voor je template

1. Selecteer ook welke van de beschikbare templates u wilt gebruiken
  2. Als u er één hebt gekozen, klik dan op Ga verder
  3. Nu kunt u deze template opslaan onder een andere naam door te klikken op Bewerk template en een naam in te voeren. Klik vervolgens op Opslaan

Hoe bewerk ik mijn nieuwe template?

Nadat je de template een naam hebt gegeven en hebt opgeslagen, bevindt je je in de Bewerkingsmodus.

Je kunt elk onderdeel bewerken met behulp van de tool bar.

• Wijzig de opmaak en de tekst door op de overeenkomende buttons te klikken in de tool bar. De pictogrammen zijn dezelfde als die je ziet bij een standaard tekstbewerkingsprogramma, en helpen je om snel het lettertype, de tekststijl, de grootte, etc. te veranderen. Als je de tekst wilt veranderen, klik dan waar je wilt typen, zoals je dat doet in een tekstbewerkingsprogramma.
  • Je kunt je eigen bedrijfslogo in de template plaatsen door deze videohandleiding te volgen:

Wat is een placeholder?

Een placeholder is een stukje tekst (gewoonlijk een enkel woord) ingesloten door vierkante haakjes, die fungeert als een instructie voor het uitnodigingssysteem van Trustpilot.

Wanneer je één van deze placeholders gebruikt, zal Trustpilot dat stukje tekst vervangen door iets specifieks, zoals de naam van de ontvanger, de naam van je website of de (verplichte) uitschrijflink.

Hier zijn enkele voorbeelden van placeholders die je kunt gebruiken in je eigen uitnodigingen, en de informatie die je uitnodigingen in plaats daarvan zullen tonen wanneer je deze verstuurt. Het is belangrijk dat je deze placeholders letterlijk overneemt zoals ze hier zijn weergegeven, omdat afwijkingen ervoor zorgen dat ze niet correct zullen werken.

[Name] De naam van de klant (of 'klant' als dit onbekend is).

[Link] De one-click reviewlink.

[DomainName] De naam van de website.

[Order] Het referentienummer.

[UnsubscribeLink] De vereiste uitschrijflink.

[Stars] Het Trustpilot sterrenscore-element.

Tip: de placeholder [Stars] voegt een call-to-action toe aan de e-mailuitnodiging, en heeft bij onze testen aangetoond erg effectief te zijn wat betreft het aanmoedigen van mensen om een review achter te laten. De sterren worden in aflopende volgorde met checkboxes ernaast weergegeven. Als er op de sterren geklikt wordt zal er een reviewformulier geopend worden, dat de reviewer binnen een paar minuten kan invullen en versturen.

Kan ik het controleren voordat ik het verzend?

Zodra je je wijzigingen aan de inhoud van de template hebt aangebracht, kun je een e-mailuitnodiging als een test naar jezelf verzenden of een voorvertoning bekijken.

Je kunt een test e-mailuitnodiging versturen met de button Test e-mail verzenden naar (je e-mailadres). Het e-mailadres waar de test e-mail naartoe wordt verzonden is hetgeen dat je hebt opgegeven als je reply-to e-mailadres, tijdens het instellen van de uitnodigingen.

Daarnaast kun je ook een voorvertoning van de e-mailuitnodiging bekijken met de button Toon voorvertoning van e-mail, zodat je de uitnodiging kunt bekijken zonder jezelf een e-mail te sturen.

Als je dit gedaan hebt en tevreden bent met het eindresultaat, ben je klaar om de uitnodigingen te versturen.

Hoe zal de e-mail voor mijn klanten eruit komen te zien?

Dit is een voorbeeld van hoe je e-mail eruit zal zien wanneer je klanten het openen. Hier zie je tevens dat de tijdelijke aanduidingen zijn vervangen door de klantnaam, bedrijfswebsite en sterrenelement.

Kan ik mijn template op een later tijdstip ook nog bewerken?

Zeker! Je kunt je template altijd nog vinden door op Selecteer template te klikken, nadat je bent ingelogd op je Business-account. Je hebt de mogelijkheid om je template aan te passen - wanneer en hoe vaak je maar wilt.