Een template voor review-uitnodigingen bewerken

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Heeft u geen toegang tot deze functie? Upgrade vandaag nog!

Wil je je huisstijl graag in je uitnodigingsmails laten terugkomen? Dat kan! Bewerk onze geoptimaliseerde templates voor e-mailuitnodigingen om gepersonaliseerde e-mailuitnodigingen te maken.

Wanneer je klanten een e-mailuitnodiging stuurt om je bedrijf te beoordelen, moet deze er natuurlijk fraai en aantrekkelijk uitzien. Afhankelijk van je pakket, kun je een op-maat-gemaakte uitnodiging met bijvoorbeeld je eigen logo creëren, door simpelweg je huidige uitnodigingstemplate te kopiëren en te bewerken.

Staat jouw pakket het niet toe om gepersonaliseerde review-uitnodigingen te maken? Geen nood. Je kunt hoe dan ook onze geoptimaliseerde templates gebruiken. Trustpilot beheert en optimaliseert deze templates continu aan de hand van grondige tests voor een zo hoog mogelijk conversiepercentage voor je e-mailuitnodigingen.

Opmerking: Trustpilot biedt geen hulp bij het creëren en bewerken van gepersonaliseerde templates.

Kopieer een bestaande template

Om een gepersonaliseerde review-uitnodiging te maken, dien je eerst een bestaande template te kopiëren.

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Verzamel reviews > Template-editor.
  2. Klik op Selecteer template. Onder Geoptimaliseerde Trustpilot-templates kun je de gewenste taal selecteren in het dropdown-menu. Selecteer vervolgens een template uit de lijst en klik op Kies template .
    • Voor bedrijfsreview-uitnodigingen moet je een template voor bedrijfsreviews gebruiken.
    • Voor productreview-uitnodigingen moet je een template voor productreviews gebruiken.
  3. Klik op Bewerk template. Geef de template een nieuwe naam in het venster Sla template op als en klik op Opslaan.

Personaliseer je template

Nu je een kopie van een template hebt opgeslagen, is het tijd voor wat creativiteit!

• Bewerk de tekst in de tekstverwerker en gebruik de toolbar om je tekst op te maken. De pictogrammen zijn hetzelfde als in een standaard tekstbewerkingsprogramma.
  • Bekijk deze videohandleiding om erachter te komen hoe je je bedrijfslogo in een template verwerkt.

1. Klik onder Template-editor op Bewerk template. Maak een naam aan voor je nieuwe template en klik vervolgens op de  Opslaan
  2. In de sectie Inhoud, klik met je muis op de plek waar je je logo wilt plaatsen. Klik dan in de toolbar op het afbeeldingspictogram en plak de URL van je logo in het daarvoor bestemde tekstveld. Klik dan op OK
  3. Klik op Template bewaren.

Placeholders

Een placeholder is een stukje tekst dat het uitnodigingssysteem van Trustpilot vervangt met bepaalde informatie, zoals de naam van de klant of de domeinnaam van je website.

Hier benoemen we de placeholders die je kunt gebruiken in je eigen uitnodigingsmails, met daarnaast de informatie die in plaats van de placeholders zal worden weergegeven. Het is belangrijk dat je deze placeholders letterlijk overneemt zoals ze hier staan, omdat afwijkingen ervoor zorgen dat ze niet correct zullen werken.

Placeholder Beschrijving Bedrijfsreview-template Productreview-template
[Name] De naam van de klant. Is dit onbekend, dan komt er 'klant' te staan.
[Link] Een URL-link naar het bedrijfsreviewformulier.
[Stars] Het sterrenscore-element voor bedrijfsreviews.
[Products] Een vak met de afbeelding, naam en een review-knop voor alle producten in de bestelling.
[DomainName] De domeinnaam van het bedrijf.
[Order] Bestellingsreferentie.
[UnsubscribeLink] De verplichte uitschrijflink.

Tip: De placeholder [Stars] voegt een call-to-action toe aan de e-mailuitnodiging. Onze testen hebben aangetoond dat deze placeholder erg effectief is wat betreft het aanmoedigen van mensen om een review achter te laten. Wanneer iemand op een ster klikt, opent dit het reviewformulier waarin de sterren al zijn ingevuld waardoor het invullen van het formulier nog een kleine moeite is.

Veelgestelde Vragen - Uitnodigingsmails

Kan ik mijn uitnodigingstemplate testen voor gebruik?

Jazeker. Nadat je je eigen template hebt gemaakt en hebt opgeslagen, kun je je bericht testen.

• Klik op Test e-mail verzenden naar [je e-mailadres] om je bericht te testen.

Je zult een test e-mailuitnodiging ontvangen van het e-mailadres dat je - tijdens het instellen van de uitnodigingen - hebt opgegeven als je E-mail Afzender. Nu kun je controleren of alle links in de e-mail werken, inclusief de link naar het reviewformulier.

Als je tevreden bent met de inhoud en het uiterlijk van de e-mail, klik dan in je Business-account op Template bewaren.

Hoe zal de e-mail er voor mijn klanten uit komen te zien?

Als je wilt zien hoe je uitnodiging aan je klanten wordt weergegeven, kun je een voorvertoning van je uitnodigingsmail bekijken.

• In de Template-editor, klik onderaan de pagina op Toon voorvertoning van e-mail.

Kan ik mijn gepersonaliseerde template nog bewerken nadat ik het heb opgeslagen?

Zeker weten. Je kunt je gepersonaliseerde template altijd nog bewerken. Log in op je Business-account, klik op Template-editor en vervolgens op Selecteer template. Kies je gepersonaliseerde template, doe de gewenste wijzigingen en sla het op.

Opmerking: Wijzigingen die je in je template aanbrengt, hebben ook invloed op uitnodigingen die nog niet zijn verzonden, inclusief die reviews met de status In de wacht voor verzending.