De uitnodigingstemplate bewerken

Deze functie maakt deel uit van de add-on Enhance.

Krijg toegang

Trustpilot heeft geoptimaliseerde templates die je in een handomdraai kunt aanpassen. Zo kun je de beste vormgeving kiezen voor je review-uitnodigingen. Met onze Template Editor kun je eenvoudig je logo toevoegen en je e-mails afstemmen op de branding van je bedrijf.

In dit artikel lees je hoe je de uitnodigingstemplate bewerkt. Ook geven we je een overzicht van de functies van onze Template Editor.

Opmerking: Trustpilot kan je niet helpen met het maken en bewerken van aangepaste templates.

Kopieer een bestaande template

Om een op maat gemaakte review-uitnodiging te maken, dien je eerst een bestaande template te kopiëren.

1. In je Trustpilot Business-account ga je naar Ontvang reviews > Template Editor. Klik op Selecteer template.
  2. Onder Geoptimaliseerde templates van Trustpilot selecteer je een taal in het dropdown-menu en een van de drie template-opties:
    • Bij een ervaring zonder aankoop
    • Bij aankoopervaringen (als beste getest)
    • Geoptimaliseerd voor productreviews
  3. Klik op Kies template.
  4. Klik rechtsboven op Bewerk template. Je ziet een dialoogvenster. Voer een naam in voor je template, selecteer het type template en klik dan op Opslaan.

Personaliseer je template

Je hebt een exemplaar van de template opgeslagen. Nu kun je deze aanpassen. Je kunt de tekst rechtstreeks bewerken in de teksteditor en met de toolbar de tekst opmaken.

Wil je het logo van je bedrijf aan de template toevoegen? Volg deze videoles:

1. In de sectie Content plaats je de cursor op de plek waar je je logo wilt toevoegen. Klik op het icoon van de afbeelding, plak de URL van je logo en selecteer OK.
  2. Klik op Template bewaren.

Placeholders

Een placeholder is tekst die door het systeem voor uitnodigingen van Trustpilot wordt vervangen door een bijbehorend gegevensfragment. Je kunt de volgende placeholders gebruiken in de tekst van je e-mailuitnodigingen en in de onderwerpregels. Gebruik ze wel precies zoals ze hier worden weergegeven; anders werken ze niet goed.

Placeholder Omschrijving Bedrijfsreview-template Productreview-template
[Name] De naam van de klant. Geeft 'klant' weer als er geen naam is.
[Link] Een URL-link naar het bedrijfsreviewformulier.
[Stars] Het sterrenscore-element voor bedrijfsreviews.
[Products] Een vak met de afbeelding, naam en een review-knop voor alle producten in de bestelling.
[DomainName] De domeinnaam van het bedrijf.
[Order] Bestellingsreferentie.
[UnsubscribeLink] De verplichte URL voor de uitschrijflink

Een uitschrijflink toevoegen

Het is verplicht om een uitschrijflink toe te voegen aan je uitnodigingen. Daarom hebben we dat automatisch gedaan bij al onze geoptimaliseerde templates. Als je een aangepaste template gebruikt, moet je de link handmatig toevoegen door de placeholder [UnsubscribeLink] op te nemen in de voettekst van de HTML-broncode.

We hebben wat voorbeeldcode voor je:

<p>Wil je deze review-uitnodigingen in de toekomst niet meer ontvangen van Trustpilot, dan <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank" rel="noopener">kun je je uitschrijven.</a></p>
<p><a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank" rel="noopener">Schrijf je uit</a> voor alle uitnodigingen van Trustpilot.</p>

Voorvertoning van je template

Wil je een voorbeeld bekijken van je uitnodigingen voordat je ze naar klanten opstuurt? Geen probleem.

In de Template Editor zie je twee knoppen linksonder waarmee je dit kunt doen. Selecteer Test e-mail verzenden naar (je e-mailadres) om een testuitnodiging naar jezelf te sturen. Je kunt ook Toon voorvertoning van e-mail selecteren om in een pop-upvenster een voorvertoning van je bericht te bekijken.