Bewerk een template voor review-uitnodigingen

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Heeft u geen toegang tot deze functie? Upgrade vandaag nog!

Wil je zelf een uitnodigingsmail maken in de huisstijl van je merk? Laat ons je een handje helpen, met onze geoptimaliseerde template voor e-mailuitnodigingen als basis voor het samenstellen van je eigen e-mailuitnodiging.

Bij het sturen van uitnodigingen aan klanten, wil je uiteraard een doeltreffende e-mail sturen die hen aanspoort tot het schrijven van een review over je bedrijf. Als je over een Pro- of Enterprise-pakket beschikt, ben je in staat om onze bestaande review-uitnodigingstemplates aan te passen naar jouw wens. Dit doe je door simpelweg een bestaand Trustpilot-template te kopiëren en die vervolgens te bewerken.

Heb je geen Pro- of Enterprise-pakket? Geen zorgen. Onze geoptimaliseerde templates die je kunt gebruiken zonder een van die pakketten, zijn van voldoende kwaliteit. Trustpilot beheert en optimaliseert deze templates continu aan de hand van grondige tests voor een zo hoog mogelijke conversieratio voor je e-mailuitnodigingen.

Opmerking: Trustpilot biedt geen hulp bij het maken en bewerken van aangepaste templates.

Kopieer een bestaande template

Om een op maat gemaakte review-uitnodiging te maken, dien je eerst een bestaande template te kopiëren.

1. Log in op je Business-account, klik op Reviews verzamelen en vervolgens op de tab Template Editor.
  2. Klik op Selecteer template. Onder Geoptimaliseerde Trustpilot-templates, kies een taal uit het dropdown-menu. Kies dan een template uit de lijst en klik op de Kies template knop.
    • Voor bedrijfsreview-uitnodigingen moet je een bedrijfsreview-template gebruiken.
    • Voor productreview-uitnodigingen moet je een productreview-template gebruiken.
  3. Klik op Bewerk template. Geef de template een nieuwe naam in het venster Sla template op als en klik op Opslaan.

Bewerk de template

Nu je een kopie van een template hebt opgeslagen, is het tijd voor wat creativiteit!

• Bewerk de tekst in de tekstverwerker en gebruik de toolbar om je tekst op te maken. De pictogrammen zijn dezelfde als die je ziet bij een standaard tekstbewerkingsprogramma, om het je zo makkelijk mogelijk te maken.
  • Je kunt je eigen bedrijfslogo in de template plaatsen door deze videohandleiding te volgen.

Placeholders

Een placeholder is een stukje tekst dat het uitnodigingssysteem van Trustpilot vervangt met bepaalde informatie, zoals de naam van de klant of de domeinnaam van je website.

Hier benoemen we de placeholders die je kunt gebruiken in je eigen uitnodigingsmails, met daarnaast de informatie die in plaats van de placeholders zal worden weergegeven. Het is belangrijk dat je deze placeholders letterlijk overneemt zoals ze hier staan, omdat afwijkingen ervoor zorgen dat ze niet correct zullen werken.

Placeholder Beschrijving Bedrijfsreview-template Productreview-template
[Name] De naam van de klant. Is dit onbekend, dan komt er 'klant' te staan
[Link] Een URL-link naar het bedrijfsreviewformulier
[Stars] Het Trustpilot bedrijfsreview sterrenscore-element
[Products] Een blok met de afbeelding, naam en een review-knop voor alle producten in de bestelling
[DomainName] De domeinnaam van het bedrijf
[Order] Bestellingsreferentie
[UnsubscribeLink] De verplichte uitschrijflink

Tip: de placeholder [Stars] voegt een call-to-action toe aan de e-mailuitnodiging. Onze testen hebben aangetoond dat deze placeholder erg effectief is wat betreft het aanmoedigen van mensen om een review achter te laten. Wanneer iemand op een ster klikt, opent dit het reviewformulier waarin de sterren al zijn ingevuld waardoor het invullen van het formulier nog een kleine moeite is.

Veelgestelde Vragen - Uitnodigingsmails

Kan ik mijn uitnodigingstemplate testen voor gebruik?

Jazeker. Nadat je je eigen template hebt gemaakt en hebt opgeslagen, kun je je bericht testen.

• Klik op Test e-mail verzenden naar [je e-mailadres] om je bericht te testen.

Je zult een test e-mailuitnodiging ontvangen van het e-mailadres dat je (tijdens het instellen van de uitnodigingen) hebt opgegeven als je E-mail Afzender. Nu kun je controleren of alle links in de e-mail werken, inclusief de link naar het reviewformulier.

Als je tevreden bent met de inhoud en het uiterlijk van de e-mail, klik dan in je Business-account op Template bewaren.

Hoe zal de e-mail er voor mijn klanten uit komen te zien?

Als je wilt zien hoe je uitnodiging aan je klanten wordt weergegeven, kun je een voorvertoning van je uitnodigingsmail bekijken.

• In de Template Editor, klik onderaan de pagina op Toon voorvertoning van e-mail.

Kan ik mijn aangepaste template nog bewerken nadat ik het heb opgeslagen?

Zeker weten. Je kunt je aangepaste template te allen tijde bewerken. Log in op je Business-account, klik op Template Editor en vervolgens op Selecteer template. Kies je aangepaste template, doe de gewenste wijzigingen en sla het op.

Opmerking: de wijzigingen die je aan een template aanbrengt, hebben gevolgen voor nog-niet-verzonden uitnodigingen, inclusief uitnodigingen met de status In de wacht voor verzending in de Uitnodigingsgeschiedenis.