Voeg Uitschrijven toe aan uw Uitnodiging template

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Heeft u geen toegang tot deze functie? Upgrade vandaag nog!

Een afmeldlink toevoegen aan uitnodigingen

Het is wettelijk verplicht om een afmeldlink aan je uitnodigingstemplate toe te voegen. Daarom bevatten al onze templates standaard een afmeldlink.

Dit is één van de juridische vereisten waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen van e-mailtemplates. Deze vereisten zijn voornamelijk gerelateerd aan de regelgeving wat betreft spam, zoals de CAN-SPAM Act in de Verenigde Staten.

Hoe voeg ik een afmeldlink toe aan mijn gepersonaliseerde template?

Klik op Broncode in je gepersonaliseerde template zodat je de HTML-code ziet, en voeg één van de volgende voorbeelden toe om de afmeldlink toe te voegen.

Let erop dat de [UnsubscribeLink] placeholder in je gepersonaliseerde template hoofdlettergevoelig is.

Hier volgen enkele voorbeelden van hoe je een tekst met de afmeldlink in je HTML kunt verwerken:

• Voorbeeld 1: <p>Als je geen review-uitnodigingen van Trustpilot meer wilt ontvangen, <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">unsubscribe.</a></p>
  • Voorbeeld 2: <p><a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">Afmelden</a> voor alle Trustpilot review-uitnodigingen.</p>

Wat gebeurt er als de ontvanger op de afmeldlink klikt?

Wanneer de ontvanger van de e-mail op de afmeldlink klikt, zal diegene van geen enkel bedrijf meer review-uitnodigingen ontvangen via Trustpilot.

Een voorbeeld: bedrijf A stuurt een review-uitnodiging naar een klant met behulp van Trustpilots uitnodigingssysteem. Deze persoon opent de e-mail en klikt op de afmeldlink. Een dag later stuurt bedrijf B ook een review-uitnodiging naar deze persoon, ook weer met behulp van Trustpilots uitnodigingssysteem. De uitnodiging van bedrijf B zal niet worden ontvangen door deze persoon, omdat hij/zij zich de dag ervoor heeft afgemeld. Met de afmeldlink meldt iemand zich dus af voor alle uitnodigingen die via Trustpilot verstuurd worden.

De Afmeld-codes in de Uitnodiging Geschiedenis

• Status Code 22 (Not delivered - User has unsubscribed): De uitnodiging kan niet worden afgeleverd omdat de ontvanger zich onlangs heeft afgemeld.
  • Status Code 29 (Delivered, but user unsubscribed): De uitnodiging is afgeleverd, maar de ontvanger heeft zich via de uitnodiging afgemeld.

Wat als mijn uitnodigingstemplates geen afmeldlink bevatten?

Het is wettelijk verplicht om een afmeldlink toe te voegen. Daarom krijgen alle uitnodigingstemplates die een afmeldlink missen, automatisch de afmeld-URL (onderaan de e-mail). De bijbehorende tekst is altijd in het Engels, dus als je je templates consistent wilt houden, dien je zelf de afmeld-placeholder in al je gepersonaliseerde templates te zetten.