Voeg Uitschrijven toe aan uw Uitnodiging template

Let erop, dat er bij het ontwerpen van e-mail templates rekening moet worden gehouden met verschillende juridische eisen. De eisen zijn voornamelijk gerelateerd tot de naleving van de CAN-SPAM wet.
U moet specifieker een uitschrijflink aan uw template toevoegen. Vandaar de reden dat alle templates in de bibliotheek al een uitschrijflink hebben.

FAQ

Open Alle

Hoe voegt u uitschrijven toe aan uw standaard template?

Klik op Bron in uw aangepaste template, wanneer u de html code ziet, voeg dan één van de voorbeelden hieronder toe aan de html om de uitschrijflink toe te voegen.

Plaats de [UnsubscribeLink] aanduiding in uw standaard template. Deze is hoofdlettergevoelig.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden hoe u uw uitschrijftekst in HTML kunt opnemen:

• Voorbeeld 1: <p>Als u in de toekomst geen beoordelingsuitnodigingen van Trustpilot wilt ontvangen, alstublieft <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">unsubscribe.</a></p>
  • Voorbeeld 2: <a href="[UnsubscribeLink]" target="_blank">unsubscribe.</a> van alle Trustpilot uitnodigingen.</p>

Wat gebeurt er als een gebruiker op uitschrijven klikt?

Wanneer een gebruiker op uitschrijven klikt zal hij/zij in de toekomst geen uitnodigingen van Trustpilot meer ontvangen, ongeacht het domein. Bijvoorbeeld, domein.com stuurt een beoordelingsuitnodiging via Trustpilot naar een gebruiker en de gebruiker klikt vervolgens op de link uitschrijven. Hierna stuurt anderdomein.com een beoordelingsuitnodiging naar dezelfde gebruiker via Trustpilot. De uitnodiging van anderdomein.com wordt dan niet bij de gebruiker bezorgd, omdat hij/zij zich heeft uitgeschreven bij Trustpilot. Kort gezegd, uitschrijven heeft niet slechts betrekking op enkele domeinen, maar op Trustpilot in het geheel.

Hoe weergeven status codes uitschrijven in de uitnodigingsgeschiedenis?
  • Status code 22 (Niet bezorgd – Gebruiker heeft zich afgemeld): De uitnodiging kon niet worden bezorgd, omdat de ontvanger zich eerder heeft afgemeld – 22.
  • Status Code 29 (bezorgd, maar gebruiker heeft zich afgemeld): De uitnodiging is bezorgd, maar de gebruiker heeft zich afgemeld – 29.
Moet ik iedere keer dat ik kleine veranderingen aanbreng, de uitschrijflink opnemen in mijn standaard template?

De afmelden link blijft altijd in het template, maar het is een goed idee om te checken of de afmelden aanduiding niet is verwijderd tijdens het veranderen van het document.

Als een gebruiker in de uitnodiging op uitschrijven klikt, wordt de gebruiker dan ook afgemeld voor Trustpilot e-mails, zoals notificaties en nieuwsbrieven?

Nee. Afmelden voor uitnodigingse-mails meldt de gebruiker niet af voor andere e-mails.

Waarom is het verplicht een uitschrijflink in uitnodigingen te hebben?

In overeenstemming met de CAN SPAM wet is uitschrijven of afmelden verplicht. Nog belangrijker, het geven van de optie voor gebruikers om zich af te melden, zal het vertrouwen in uw diensten en reputatie van uw merk verbeteren en zal resulteren in minder spam klachten en een meer actieve/betrokken lijst van ontvangers.

Zal de uitschrijflink uw omzet verminderen?

Nee, juist het tegendeel. Veel gebruikers rapporteren ongewenste e-mail als spam als ze geen uitschrijf optie kunnen vinden, wat uiteindelijk veel schadelijker is voor uw reputatie. Daarom raden wij u aan de uitschrijflink net zo duidelijk te maken, als de markeer als spam knop.

Hoe kunnen klanten zich weer inschrijven?

Een klant kan zich weer voor Trustpilot uitnodigingen inschrijven door contact op te nemen via Support. Support verwijdert hen dan van de uitschrijflijst.

Wat gebeurt er als mijn uitnodiging template niet de uitschrijflink bevat?

Nu afmelden verplicht is, zal Trustpilot automatisch de uitschrijf-URL onderaan alle e-mailuitnodigingen toevoegen, dus ook de uitnodigingen die er nog geen hebben. De tekst die erbij hoort, zal alleen in het Engels zijn, dus als u de lay-out van uw templates wilt bewaren, adviseren wij u zelf de uitschrijflink aan alle live aangepaste templates toe te voegen.