Een zakelijke gebruiker toevoegen of verwijderen

Deze functie is onderdeel van het Standard-pakket.

Upgrade nu

Het kan zijn dat je meerdere mensen binnen je bedrijf toegang wilt geven tot je Trustpilot Business-account. De een kan dan bijvoorbeeld verantwoordelijk worden gesteld voor het uploaden van klantgegevens, terwijl de ander de inkomende reviews bijhoudt en beantwoordt. Het is erg eenvoudig om verschillende gebruikersrollen toe te wijzen.

In dit artikel leggen we uit hoe je gebruikers kunt toevoegen en verwijderen, en hoe je een bepaalde gebruikersrol kunt toewijzen.

Hoe je een gebruiker kunt toevoegen

  1. Ga in je bedrijfsaccount naar Instellingen > Gebruikersbeheer > Nieuwe gebruiker uitnodigen.
  2. In het dialoogvenster Nodig een gebruiker uit voor dit account vul je vervolgens het e-mailadres van de gebruiker in. Kies de gewenste taal in het dropdown-menu en selecteer een rol en de betreffende domeinen en locaties waar je de gebruiker toegang tot wil geven. Wanneer je klaar bent, klik je op Gebruiker uitnodigen.
  3. De gebruiker zal een verificatiemail ontvangen. In de mail moet de gebruiker op Account aanmaken klikken.
  4. In het venster Wachtwoord instellen moet de nieuwe gebruiker het gewenste wachtwoord invoeren, akkoord gaan met Trustpilots algemene voorwaarden en op de knop Voltooi registratie klikken.

Een gebruiker verwijderen

  1. Ga in je bedrijfsaccount naar Instellingen > Gebruikersbeheer.
  2. Klik op de naam van de gebruiker. Klik vervolgens op Toegang verwijderen.

    Opmerking: Je ziet de knop Toegang verwijderen alleen als je toegang hebt tot alle domeinen binnen een bedrijfsaccount.

  3. Als je de knop niet ziet, kun je onder Domeinen alle domeinen uitvinken.  Klik vervolgens op Bijwerken