Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Automatische Feedback Service en Uitnodiging Instellingen

Let erop dat deze instructies alleen gelden voor diegenen die nog niet hebben geüpgrade naar AFS 2.0. Klik hier voor de AFS 2.0 handleiding.

AFS 2.0 introduceert een slimmere en meer krachtige manier om je webshop met Trustpilot te integreren. Met AFS 2.0 kun je het aantal klanten dat reageert op je uitnodigingen op verschillende manieren verhogen. Allereerst kun je Trustpilots interactieve sterren toevoegen aan je uitnodigingtemplate. Door deze interactieve sterren toe te voegen aan je uitnodigingtemplate kan je huidige conversie rate met 61% toenemen! Bovendien kun je nu je conversie ratio optimaliseren door de exacte tijd en datum te vermelden om je uitnodigingen te leveren. Een ander voordeel van AFS 2.0 is dat je vooraf kunt taggen. Bijvoorbeeld, je kunt je reviews vooraf taggen en data verzamelen zoals stad, verzendmethodes of sales agent waarmee je inzicht kunt verkrijgen in je zaak - dit helpt je bedrijf slimmere zakelijke beslissingen te nemen. Ten slotte kun je met AFS 2.0 de producten toevoegen die je klanten hebben aangeschaft, zo kunnen ze aan de hand van één uitnodiging zowel een bedrijfs- als een productreview achterlaten. Klik hier om nu te upgraden of neem contact op met ons Support Team of je Accountmanger om vandaag nog over te stappen.

Voordat je begint met het gebruik van de Automatische Feedback Service, dien je enkele instellingen te configureren in je Trustpilot Business-account.

Automatische Feedback Service

• Ga naar Uitnodigingen aan de linkerkant van het menu.
  • Selecteer de tab Automatische Feedback Service.

In dit deel vind je je unieke AFS e-mailadres. Configureer je webshop of e-mailsysteem om een kopie van je orderbevestigingse-mails naar dit e-mailadres te versturen als bcc.

Belangrijk! Plaats nooit je AFS e-mailadres in de "CC:" of de "naar:" velden wanneer je je klanten een e-mail verstuurt. Dit is vertrouwelijke informatie en mag niet gezien worden door je klanten.

Informatie Afzender

Om er zeker van te zijn dat je e-mailuitnodigingen verstuurd worden en nooit als spam worden ontvangen, is het belangrijk dat je je Informatie Afzender correct instelt. Voor verdere informatie kun je dit artikel lezen.

Extra domeinen

Indien je e-mails vanuit andere domeinen wilt versturen kun je deze toevoegen aan je whitelist of selecteer de optie Sta elk domein toe om trigger e-mails te versturen.

Je kunt ook subdomeinen toevoegen, bijvoorbeeld noreply.domein.com, of domeinen zoals Gmail.

Zodra je je instellingen hebt geconfigureerd, ben je klaar om je e-mailsjabloon aan te passen.

Voltooi door te klikken op Opslaan.

Uitnodiging Frequentie

Trustpilot zal automatisch iedere uitnodiging annuleren zodra een klant al eerder een review over je bedrijf heeft geschreven of wanneer er een uitnodiging wordt verstuurd naar een klant met hetzelfde referentienummer. Daarnaast geeft Trustpilot je de mogelijkheid om een limiet in te stellen hoe vaak terugkerende klanten een e-mailuitnodiging ontvangen.

Door de uitnodigingherinneringen-functie te activeren, kun je je klanten er aan herinneren een review te schrijven wanneer dit nog niet gedaan is. Ook zorgt dit ervoor dat klanten die geen review achterlieten na de eerste e-mailuitnodiging, alsnog een herinnering ontvangen. Het is ook mogelijk om een vertraging in te stellen met de uitnodigingherinnering-functie.

• Ga naar Uitnodigingen
  • Kies de tab Uitnodiging FInstellingen
  • Selecteer de relevantie optie
  • Voltooi door te klikken op wijzigingen opslaan