Configureer de uitnodigingsinstellingen van de AFS (Automatische Feedback Service)

Beschikbaar voor:

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Voordat je de Automatische Feedback Service kunt gebruiken, dien je enkele instellingen te configureren in je Trustpilot Business-account.

Wanneer je gebruikmaakt van de Automatische Feedback Service (AFS), ontvangt Trustpilot kopieën van je orderbevestigingsmails. Dit triggert een review-uitnodigingsmail naar de desbetreffende klanten. Het is een eenvoudige manier om klanten uit te nodigen om reviews achter te laten en de feedback te verzamelen die je nodig hebt om je bedrijf te verbeteren.

Nadat je de AFS eenmaal hebt geconfigureerd, kun je je e-mailinstellingen, uitnodigingsfrequentie en afzenderinformatie instellen.

Opmerking: nog steeds aan de gang met AFS 1.0? Upgrade naar versie 2.0 voor nóg meer functies en mogelijkheden.

Uitnodigingsinstellingen

Er zijn verschillende aanvullende instellingen die je kunt configureren, om je AFS-setup meer te personaliseren.

In je Trustpilot Business-account, ga naar Verzamel reviews > Uitnodigingsinstellingen > E-mailinstellingen, en kies een taal voor je e-mailtemplates. Selecteer daarna specifieke templates om te gebruiken wanneer je uitnodigingen voor product- en bedrijfsreviews verstuurt. Ook kun je instellen naar welke landingspagina je klanten doorgestuurd moeten worden.

Uitnodigingsfrequentie en -herinneringen

Zodra je de AFS hebt ingesteld, kun je instellen wanneer er uitnodigingsmails naar je klanten moeten worden verzonden. Als je productreviews gebruikt, kun je instellen of je die uitnodigingen samen met de bedrijfsreview-uitnodiging wilt versturen, of apart.

Het is ook een goed idee om uitnodigingsherinneringen in te stellen. Hiermee stuur je berichten naar klanten die niet gereageerd hebben op de eerste e-mailuitnodiging. Door middel van uitnodigingsherinneringen kan je huidige conversieratio met 35% toenemen, dus het is een hele nuttige tool om meer feedback van je klanten te verzamelen.

De instellingen voor zowel de frequentie als de herinneringen vind je in je Trustpilot Business-account onder Verzamel reviews > Uitnodigingsinstellingen > Timing en frequentie.

Afzenderinformatie

Om er zeker van te zijn dat je e-mailuitnodigingen niet als spam worden ontvangen, is het belangrijk dat je je Afzenderinformatie correct instelt.