Een bedrijfscategorie aanvragen

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Selecteer categorieën via je Trustpilot Business-account, zodat consumenten je eenvoudig kunnen vergelijken met andere bedrijven. Staat de juiste categorie voor jouw bedrijf er niet tussen? Dan kun je een nieuwe categorie aanvragen.

Wat zijn categorieën?

Trustpilot beschikt over een zeer uitgebreide lijst met bedrijfscategorieën waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om de categorieën te kiezen die het beste bij je bedrijf passen, aangezien consumenten je bedrijf dan eenvoudiger kunnen vinden op Trustpilot.

Je kunt één hoofdcategorie kiezen. Dit betreft de categorie die het beste aansluit op je bedrijfsactiviteiten.

Je kunt daarnaast maximaal vijf extra categorieën kiezen die van toepassing zijn op je bedrijf.

De namen van de bedrijfcategorieën op Trustpilot zijn afgestemd op Google My Business, wiens categorieënsysteem wereldwijd erkend wordt door consumenten en bedrijven.

• Als je bedrijf over een Google My Business-account beschikt, kun je dezelfde zes categorieën (een hoofdcategorie en vijf extra categorieën) aanhouden in Trustpilot.
  • Als je Google My Business niet gebruikt, kun je eenvoudigweg de categorieën handmatig selecteren.

Opmerking: categorieën verschillen per land.

Een categorie aanvragen

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Categorieën.
  2. Onder het kopje Categorieën toevoegen of wijzigen klik je op de schuifknop en vervolgens op + Categorie toevoegen.
  3. Selecteer je branche en klik vervolgens op Ga verder.
  4. Selecteer de categorie die het best bij je bedrijf past en klik op Categorie opslaan.
  5. Kies vervolgens een subcategorie en klik wederom op Categorie opslaan. Je kunt deze actie herhalen totdat je in totaal zes categorieën hebt geselecteerd. De eerste categorie die je kiest, wordt automatisch je hoofdcategorie.
  6. Wanneer je klaar bent met het selecteren van je categorieën, klik je op Stuur verzoek.

Goedgekeurde categorieën worden weergegeven in Je huidige categorieën.

Opmerking: Het is aan Trustpilot om te beslissen of een categorie relevant is of niet.

Een categorie verwijderen

1. In je Trustpilot Business-account, ga naar Instellingen. Klik dan onder Openbare profielinstellingen op Categorieën. Onder Categorieën toevoegen of wijzigen klik je op de schuifknop.
  2. Onder de sectie Wijzig Categorieën, klik achter de categorie die je wilt verwijderen op het prullenbak-icoon. Herhaal dezelfde actie om meer dan één categorie te verwijderen.
  3. Klik op Stuur verzoek.

Wijzig categorieën

Dit is heel eenvoudig. Verwijder de betreffende categorie en volg de bovenstaande stappen voor de nieuwe categorie.

Tips voor het kiezen van categorieën

• Bedenk goed welke categorieën het beste je bedrijfssector omschrijven.
  • Bedenk onder welke categorieën je meest winstgevende producten en/of services vallen.
  • Als je bedrijf over een Google My Business-account beschikt, raden we aan om dezelfde categorieën aan te houden.