Neem een kijkje in ons Support Center voor meer informatie over Google Seller Ratings, Rich Snippets, TrustBoxen, productreviews en handleidingen voor het aanpassen van uw reviews en account instellingen.

Stap voor stap handleiding om categorieën toe te wijzen

Trustpilots bedrijfscategorieën kun je gebruiken om andere concurrerende bedrijven op te sommen en jouw bedrijf met hen te vergelijken. Kies en vraag categorieën aan met behulp van je Trustpilot Business-account.

Terminologie

• Hoofdcategorie: een algemene categorie die als een paraplu fungeert voor meerdere specifieke subcategorieën. Bijvoorbeeld: 'Kleding en mode' of 'Elektronica'.
  • Subcategorie: een specifieke categorie die onder een hoofdcategorie valt. Bijvoorbeeld: 'Sportkleding' onder de hoofdcategorie 'Kleding en mode' of 'Mobiele accessoires' onder 'Elektronica'.
  • Primaire categorie: de categorie die de sector waarin je bedrijf actief is het beste beschrijft.
  • Extra categorieën: je kunt maximaal vijf andere sectoren kiezen waarin je bedrijf actief is. Dit betekent dat elk domein in totaal zes categorieën kan hebben - één primaire en vijf extra categorieën.

Hoe vraag ik categorieën aan via mijn Trustpilot Business-account?

Zowel bedrijven die betalen als bedrijven die gebruikmaken van een gratis Trustpilot Business-account, kunnen één primaire categorie kiezen met maximaal vijf extra categorieën. Let erop dat dit per domein geldt.

Log in op je Business-account en klik op Bedrijfsprofiel aan de linkerkant van de pagina.

1. In het bovenste (horizontale) menu, klik op op Categorieën.
  2. Selecteer een categorie van de hoofdcategorieën of de subcategorieën.
  3. Selecteer één categorie per keer. Voltooi je selectie door op de Voeg categorie toe knop te klikken. Als je je voor de eerste keer aanmeldt voor een categorie, dan verschijnt er een bevestiging in je scherm.
  4. Je kunt de selectieprocedure herhalen om in totaal zes categorieën toe te voegen.
  5. Selecteer een categorie als je Primaire categorie.
  6. Beschrijf waarom je bedrijf onder deze categorieën valt, om het proces te versnellen. Voeg een URL webpagina-link toe of een korte omschrijving van de belangrijkste producten/diensten van je bedrijf, om zo ons Compliance Team te helpen met het verifiëren van je verzoek.
  7. Wanneer je klaar bent met het selecteren van de categorieën, klik dan ter bevestiging op Stuur verzoek. Dit zal je aanvraag naar ons Compliance Team sturen ter verificatie.
  8. De goedgekeurde categorieën worden weergegeven in het onderdeel genaamd Je huidige categorieën, in de module categorieën. Indien je verzoek goedgekeurd is, kan het twee werkdagen duren voordat je domein in de Trustpilot categorie-pagina terechtkomt.

Tips voor het selecteren van categorieën

• Bedenk welke categorieën het beste je bedrijfssector en/of industrie omschrijven.
  • Bedenk onder welke categorieën je meest winstgevende producten en/of services vallen.

Waar we op letten bij het verifiëren van je categorie-aanvraag

• Is er een onderdeel op je website dat aantoont dat je producten/diensten verkoopt die gerelateerd zijn aan de categorie(ën) die je hebt aangevraagd?
  • Past de aanvraag bij Trustpilots categoriedefinities, die alle categorieën definieert die beschikbaar zijn op Trustpilot?
  • Komt het overeen met de handelsregistratie-richtlijnen van de overheid? (De Kamer van Koophandel)

Wanneer kan je categorie-aanvraag goedgekeurd worden?

• Wanneer een actief onderdeel van je website duidelijk aangeeft dat je producten of diensten verkoopt die gerelateerd zijn aan de categorieën die je hebt aangevraagd.
  • Wanneer je industriecategorie overeenkomt met de handelsregistratie-richtlijnen van de overheid (www.kvk.nl).

Wanneer kan je categorie-aanvraag afgewezen worden?

• Wanneer je ons niet direct naar een actief onderdeel van je website heb geleid waar de producten of diensten worden getoond die je bedrijf verkoopt, die gerelateerd zijn aan de categorieën die aangevraagd zijn. Let erop dat wanneer je website nog in ontwikkeling of nog niet online is, we niet kunnen verifiëren of je de producten of diensten verkoopt die gerelateerd zijn aan de aangevraagde categorieën.
  • Wanneer je industriecategorie - volgens handelsregistratie-richtlijnen van de overheid (www.kvk.nl) - niet relevant is voor de categorie of categorieën waarvoor je de aanvraag indient.
  • Wanneer je al aan zes categorieën toegewezen bent, maar nog meer categorieën hebt aangevraagd. Bedrijven kunnen maximaal aan zes categorieën worden toegevoegd per domein. Wanneer je categorieën wilt wijzigen, vergeet dan niet een paar van je categorieën te verwijderen voordat je nieuwe aanvraagt.

Hoe je aanvullende categorieën kunt aanvragen

1. Volg de bovengenoemde stappen: Hoe vraag ik categorieën aan via mijn Trustpilot Business-account?
  2. Zorg ervoor dat ieder bedrijfsdomein aan niet meer dan zes categorieën wordt toegevoegd.

Hoe je categorieën kunt verwijderen

1. Log in op je Business-account en selecteer Bedrijfsprofiel aan de linkerkant van de pagina.
  2. Klik op Categorieën.
  3. Onder de sectie Wijzig uw categorieën, klik op op het prullenbak-icoon om een categorie te verwijderen. Herhaal deze actie om meer dan één categorie te verwijderen.
  4. Voltooi door te klikken op Stuur verzoek.

Hoe je categorieën kunt wijzigen

Gebruik dezelfde stappen zoals beschreven in Hoe je categorieën kunt verwijderen, gevolgd door de stappen in Hoe vraag ik categorieën aan via mijn Trustpilot Business-account?