Stap voor stap handleiding om categorieën toe te wijzen

Trustpilot's bedrijfscategorieën kunt u gebruiken om uw producten en bedrijf in diverse lijsten te vergelijken met andere concurrerende bedrijven in uw sector.

Deze handleiding zal u helpen gebruik te maken van categorieën met behulp van uw Trustpilot Business Account.

Terminologie

• Hoofdcategorie: een algemene categorie die als een paraplu fungeert voor meerdere specifieke subcategorieën. Bijvoorbeeld, "Kleding & Mode" of "Elektronica".
  • Subcategorie: een specifieke categorie die onder een hoofdcategorie valt. Bijvoorbeeld, "Sportkleding" onder de hoofdcategorie "Kleding & mode" of "Mobiele Accessoires" onder "Elektronica".

Het toevoegen van categorieën op Trustpilot

Bedrijven die gebruik maken van Trustpilot - of ze nu onze betaalde of gratis diensten gebruiken of niet - kunnen één hoofdcategorie selecteren en zich aanmelden tot vijf verschillende categorieën. Let erop dat dit per domein verschilt.

Log in op uw Business Account en selecteer Instellingenaan de linkerkant van de pagina.

1. Klik op Categorieën
  2. Selecteer een categorie van de hoofdcategorieën of de subcategorieën.
  3. Selecteer één categorie per keer. Voltooi uw selectie door op de Sla categorie op knop te drukken. De eerste keer dat u zich aanmeldt voor een categorie verschijnt er een bevestiging in uw scherm.
  4. U kunt de selectie procedure herhalen om in totaal zes categorieën toe te voegen.
  5. Beschrijf in het scherm dat verschijnt wanneer u de categorieën aan het selecteren bent, waarom uw bedrijf binnen deze categorieën past. Voeg alstublieft een URL webpagina link toe of een korte omschrijving van de belangrijkste producten/diensten van uw bedrijf, om zo ons Compliance Team te helpen uw verzoek te controleren.
  6. Wanneer u klaar bent met het selecteren van de categorieën, klik dan ter bevestiging op de Aanvragen verandering categorie. Dit zal uw categorie aanvraag naar ons Compliance Team sturen voor verificatie.
  7. De goedgekeurde categorieën worden weergegeven in het onderdeel genaamd Uw bedrijf is momenteel in de volgende categorieën geplaatst, in de categorie module. Indien uw verzoek goedgekeurd is, kan het twee werkdagen duren voor uw domein in de Trustpilot categorie pagina terecht komt.

Tips voor het selecteren van categorieën

• Bedenk welke categorieën het beste uw bedrijfssector en/of industrie omschrijven.
  • Bedenk welke categorieën de producten en diensten omschrijven die centraal staan en de meeste winst opleveren binnen uw bedrijf.

Waar we naar kijken om uw categorie aanvraag te verifiëren

• Is er een onderdeel op uw website wat aantoont dat u producten/diensten verkoopt die relevant zijn voor de categorie aanvraag?
  • Past de aanvraag bij Trustpilot's categorie definities, die alle categorieën definieert die beschikbaar zijn op Trustpilot?
  • Kloppen de gegevens met de industrie classificaties bij bedrijfsregistratie websites (zoals De Kamer van Koophandel, www.kvk.nl in Nederland)?

Wanneer kan uw categorie aanvraag goedgekeurd worden?

• Wanneer een actief onderdeel van uw website duidelijk aangeeft dat u producten of diensten verkoopt die relevant zijn voor de categorieën waarvoor u uw aanvraag heeft ingediend.
  • Wanneer uw industrie categorie - volgens bedrijfsregistratie richtlijnen (zoals www.kvk.nl in Nederland) - relevant is voor de categorieën die zijn aangevraagd.

Wanneer kan uw categorie aanvraag afgewezen worden?

• Wanneer u ons niet direct heeft geleid naar een actief onderdeel van uw website waar de producten of diensten worden getoond die uw bedrijf verkoopt, die relevant zijn aan de categorie of categorieën die aangevraagd zijn. Let op dat wanneer uw website nog onder constructie of nog niet online is, we niet kunnen verifiëren of u de producten of diensten verkoopt die relevant zijn aan de categorie die u aangevraagd heeft.
  • Wanneer uw industrie categorie - volgens overheid bedrijfsregistratie richtlijnen (zoals www.kvk.nl in Nederland) - niet relevant is voor de categorieën die zijn aangevraagd.
  • Wanneer u al tot 6 categorieën toegewezen bent en meerdere aanvragen hebt gedaan. Bedrijven kunnen maximaal aan 6 categorieën worden toegevoegd per domein. Wanneer u categorieën wilt veranderen, vergeet dan niet een paar van uw categorieën te verwijderen voordat u nieuwe aanvragen doet.

Hoe u aanvullende categorieën kunt aanvragen

1. Volg de bovengenoemde stappen: Het toevoegen van categorieën op Trustpilot
  2. Zorg ervoor dat ieder bedrijfsdomein aan niet meer dan zes categorieën wordt toegevoegd.

Hoe u categorieën kunt verwijderen

1. Log in op uw Business Account en selecteer Instellingen aan de linkerkant van de pagina.
  2. Navigeer naar Categorieën
  3. Onder de sectie genaamd Aanvragen verandering categorie, klik verwijder deze categorie voor de categorie die u wilt verwijderen. Herhaal dezelfde actie om meer dan één categorie te verwijderen.
  4. Voltooi door te klikken op Aanvragen verandering categorie

Hoe u categorieën kunt veranderen

Gebruik dezelfde stappen zoals beschreven in Hoe u categorieën kunt verwijderen, gevolgd door de stappen in Hoe u categorieën kunt aanvragen op Trustpilot