Een bedrijfscategorie aanvragen

Deze functie is onderdeel van het Free-pakket.

Aan de slag

Selecteer categorieën via je Trustpilot Business-account, zodat consumenten je bedrijf eenvoudig kunnen vergelijken met andere bedrijven.

Wat zijn categorieën?

Trustpilot beschikt over vele categorieën waar je je bedrijf aan toe kunt voegen. Kies degenen die het beste bij je bedrijf passen; dan vinden consumenten je bedrijf makkelijker op Trustpilot.

Je kunt één hoofdcategorie kiezen — ga voor degene die het beste aansluit op je bedrijfsactiviteiten.

Daarnaast kun je tot vijf extra categorieën selecteren die van toepassing zijn op je bedrijf.

Opmerking: categorieën verschillen per land.

Zo selecteer je categorieën

• Bedenk goed welke categorieën het beste je bedrijfssector omschrijven. Dit is je hoofdcategorie.
  • Bepaal onder welke categorieën je meest winstgevende producten en/of diensten vallen.
  • Onze categorieën zijn afgestemd op het Google My Business-categorieënsysteem. Heeft je bedrijf een Google My Business-account? Dan kun je dezelfde zes categorieën (een hoofdcategorie en vijf extra categorieën) aanhouden in Trustpilot. Zo niet, geen probleem. Kies simpelweg de categorie die het beste bij je bedrijf past.

Een categorie aanvragen

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Template Editor.
  2. Klik onder Categorieën toevoegen of wijzigen op de schuifknop en vervolgens op + Categorie toevoegen.
  3. Selecteer je branche en klik dan op Ga verder.
  4. Selecteer de categorie die het beste bij je bedrijf past en klik op Ga verder. Dit is je hoofdcategorie.
  5. Kies een subcategorie en klik weer op Categorie opslaan. Je kunt dit herhalen totdat je in totaal zes categorieën hebt geselecteerd.
  6. Al je categorieën geselecteerd? Klik op Stuur verzoek.

Goedgekeurde categorieën vind je in Je huidige categorieën.

Opmerking: Het is aan Trustpilot om te beslissen of een categorie relevant is of niet.

Je hoofdcategorie selecteren

De eerste categorie die je kiest, wordt automatisch je hoofdcategorie. Zo kun je je hoofdcategorie wijzigen:

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Categorieën.
  2. Klik onder Categorieën toevoegen of wijzigen op de schuifknop.
  3. Vink de hoofdcategorie van je voorkeur aan. Screen_Shot_2020-09-23_at_11.24.44.png
  4. Klik op Stuur verzoek.

Een categorie verwijderen

1. Ga in je Trustpilot Business-account naar Instellingen > Categorieën.
  2. Klik onder Categorieën toevoegen of wijzigen op de schuifknop.
  3. Klik onder Wijzig Categorieën, achter de te verwijderen categorie op het prullenbak-icoon. Herhaal dezelfde actie om meer dan één categorie te verwijderen.
  4. Klik op Stuur verzoek.

Een categorie wijzigen

Verwijder de categorie en volg de bovenstaande stappen voor de nieuwe categorie.