Aanvraag doen voor een bedrijfscategorie

• Free
  • Lite
  • Pro
  • Enterprise
Deze functie is ook beschikbaar in ons Free pakket! Probeer het vandaag!

Selecteer categorieën via je Trustpilot Business-account, zodat consumenten je eenvoudig kunnen vergelijken met andere bedrijven. Kun je de juiste categorie voor jouw bedrijf niet vinden? Vraag dan een nieuwe aan.

Wat zijn categorieën?

Trustpilot beschikt over een zeer uitgebreide lijst met bedrijfscategorieën waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om de categorieën te kiezen die het beste bij je bedrijf passen, aangezien consumenten je bedrijf dan eenvoudiger kunnen vinden op Trustpilot.

Je kunt één hoofdcategorie kiezen. Dit betreft de categorie die het beste aansluit op je bedrijfsactiviteiten.

Je kunt daarnaast maximaal vijf extra categorieën kiezen die van toepassing zijn op je bedrijf. Let wel: dit verschilt per land.

De namen van de bedrijfcategorieën op Trustpilot zijn afgestemd op Google My Business, wiens categorieënsysteem wereldwijd erkend wordt door consumenten en bedrijven.

• Als je bedrijf over een Google My Business-account beschikt, kun je dezelfde zes categorieën (een hoofdcategorie en vijf extra categorieën) aanhouden in Trustpilot.
  • Als je Google My Business niet gebruikt, kun je eenvoudigweg de categorieën handmatig selecteren.

Opmerking: categorieën zijn per land verschillend.

Een categorie aanvragen

1. In je Trustpilot Business-account, ga naar Instellingen. Klik dan onder Openbare profielinstellingen op Categorieën en kies je hoofdcategorie. Klik dan op Ga verder.
  2. Klik dan op een categorie en klik op Categorie opslaan.
    • Je kunt deze actie herhalen totdat je in totaal zes categorieën hebt geselecteerd. De eerste categorie die je kiest, wordt automatisch je hoofdcategorie.
  3. Wanneer je klaar bent met het selecteren van de categorieën, klik dan ter bevestiging op Stuur verzoek. Hierdoor verstuur je je aanvraag naar ons Compliance Team voor verificatie.
  4. Om het aanvraagproces te versnellen, kun je beschrijven waarom je bedrijf goed past bij deze categorieën. Voeg bijvoorbeeld een URL toe naar een pagina op je website waarop je producten of diensten worden beschreven of beschrijf in enkele regels wat de voornaamste activiteiten van je bedrijf zijn, om het Compliance Team te helpen je aanvraag te verifiëren.

De goedgekeurde categorieën worden weergegeven in Je huidige categorieën, in de categorieënmodule. Wanneer je verzoek goedgekeurd is, kan het twee werkdagen duren voordat je domein in de Trustpilot categoriepagina te zien is.

Extra categorieën aanvragen

Herhaal dit proces om extra categorieën toe te voegen. Maar wees ervan bewust dat je niet meer dan zes categorieën aanvraagt per domein.

Een categorie verwijderen

1. In je Trustpilot Business-account, ga naar Instellingen. Klik dan onder Openbare profielinstellingen op Categorieën. Onder de Categorieën toevoegen of wijzigen kop, klik op de schakelaar in het scherm.
  2. Onder de sectie Wijzig Categorieën, klik achter de categorie die je wilt verwijderen op het prullenbak-icoon. Herhaal dezelfde actie om meer dan één categorie te verwijderen.
  3. Klik op Stuur verzoek.

Wijzig categorieën

Gebruik dezelfde stappen zoals beschreven in Een categorie verwijderen, gevolgd door de stappen in Een categorie aanvragen.

Tips voor het kiezen van categorieën

• Bedenk goed welke categorieën het beste je bedrijfssector en/of industrie omschrijven.
  • Bedenk onder welke categorieën je meest winstgevende producten en/of services vallen.
  • Als je bedrijf over een Google My Business-account beschikt, raden we aan om dezelfde categorieën aan te houden.

Waar we naar kijken om je categorie-aanvraag te verifiëren

• Is er een onderdeel op je website dat aantoont dat je producten/diensten verkoopt die gerelateerd zijn aan de categorie(ën) die je hebt aangevraagd?
  • Past de aanvraag bij Trustpilots categoriedefinities, die alle categorieën definieert die beschikbaar zijn op Trustpilot?
  • Komt het overeen met de sectorclassificaties van de overheid (Kamer van Koophandel)?

Wanneer kan je categorie-aanvraag goedgekeurd worden?

• Als er op je website producten of diensten worden beschreven die in lijn zijn met de aangevraagde categorie.
  • Als je aanvraag in overeenstemming is met sectorclassificaties van overheidsinstanties of publieke bedrijfsdatabases (Kamer van Koophandel en bijvoorbeeld Google My Business en Datanyze).

Wanneer kan je categorie-aanvraag afgewezen worden?

• Indien je ons niet hebt doorverwezen naar een actief gedeelte van je website waar je bedrijf de producten/diensten aanbiedt, die relevant zijn voor de categorie of categorieën waarvoor je een aanvraag hebt ingediend. Let erop dat wanneer je website nog in ontwikkeling is of nog niet online is, we niet kunnen verifiëren of je de producten of diensten verkoopt die gerelateerd zijn aan de aangevraagde categorieën.
  • Als je aanvraag niet in overeenstemming is met sectorclassificaties van overheidsinstanties of publieke bedrijfsdatabases (Kamer van Koophandel en bijvoorbeeld Google My Business en Datanyze).
  • Wanneer je al aan zes categorieën toegewezen bent, maar nog meer categorieën hebt aangevraagd. Bedrijven kunnen maximaal aan zes categorieën worden toegevoegd per domein. Wanneer je categorieën wilt wijzigen, vergeet dan niet een paar van je categorieën te verwijderen voordat je nieuwe aanvraagt.