Een review schrijven

Onlangs iets gekocht of de service van een bedrijf gebruikt? Lees hoe je je mening deelt door een review op Trustpilot te schrijven.

Iedereen die een product of service heeft gekocht bij een bedrijf kan een review op Trustpilot plaatsen. Jouw mening helpt anderen een weloverwogen aankoopbeslissing te maken en bedrijven hun service te verbeteren.

Opmerking: als je een review wilt plaatsen op Trustpilot, moet je een gebruikersprofiel aanmaken.

Je kunt op twee manieren een review op Trustpilot plaatsen.

• Een bedrijf vraagt je via een uitnodiging om een review
  • Op eigen initiatief via de volgende stappen:

Een bedrijfsreview schrijven

Een bedrijfsreview beschrijft je ervaring met de service van een bedrijf.

1. Ga naar nl.trustpilot.com en klik rechtsboven op Inloggen. Log in met je accountgegevens.
  2. Voer het bedrijf in dat je wilt beoordelen en klik dan op Toon alle resultaten. Klik op het bedrijf om naar hun profiel te gaan.
Opmerking: kun je het bedrijf niet vinden, dan kun jij als eerste een review achterlaten. Het bedrijf moet wel een website hebben. Klik op + Voeg nieuwe website toe, voer het adres van de website in en klik dan op Dit bedrijf beoordelen.
  1. In het profiel klik je op Schrijf een review.
  1. Onder Beoordeel je recente ervaring selecteer je het aantal sterren.
  1. Onder Deel je ervaring vertel je hoe je aankoop of service is verlopen en geef je je review een titel. Je kunt ook je referentienummer toevoegen.
  1. Lees de voorwaarden, vink het vakje aan om ze te accepteren en klik dan op Plaats review.

Een locatiereview schrijven

Een locatiereview beschrijft je ervaring met de service van een specifieke bedrijfslocatie. Bedrijven die deze optie gebruiken, hebben profielen voor elke afzonderlijke vestiging.

1. Ga naar nl.trustpilot.com en klik rechtsboven op Inloggen. Log in met je accountgegevens.
  2. Nadat je bent ingelogd, voer je het bedrijf in dat je wilt beoordelen. Klik dan op Zoek. Klik op het bedrijf om naar hun profiel te gaan.
  3. Onder Locaties in het profiel selecteer je de specifieke locatie die je wilt beoordelen. Klik op Schrijf je review in het profiel van de betreffende locatie.
  1. Onder Beoordeel je recente ervaring selecteer je het aantal sterren.
  1. Onder Deel je ervaring vertel je hoe je aankoop of service is verlopen en geef je je review een titel. Je kunt ook je referentienummer toevoegen.
  1. Lees de voorwaarden, vink het vakje aan om ze te accepteren en klik dan op Plaats review.

Een productreview schrijven

Een productreview beschrijft je ervaring met een specifiek product dat je bij een bedrijf hebt gekocht. Je moet hiervoor wel door een bedrijf worden uitgenodigd.

1. In de e-mailuitnodiging klik je op Nu beoordelen.
  2. Onder Beoordeel je recente aankoop selecteer je het aantal sterren.
  3. Onder Plaats een review deel je je ervaring. Daarna klik je op Plaats je review.

Een bedrijf meerdere keren beoordelen

Bezoek je een bedrijf vaker, dan kun je meerdere reviews achterlaten. Schrijf een review voor elke afzonderlijke aankoop- of service-ervaring.

Opmerking: je kunt maar één review per 24 uur schrijven, tenzij een bedrijf je heeft gevraagd om het vaker te beoordelen.